Invandrad muslimsk irakier vill avskaffa svenska traditioner


ISLAM/INVANDRING. ”Traditioner är rasistiska partiers ideologiska bas. Staten bör vila på medborgarskapets princip, respekt för lagen och kärlek till hemlandet. En stat bör vara sekulär inte bara i religiös mening utan även fri från ideologier och traditioner. Samhället når då sammanhållning i stället för splittring. Gemensam identitet är något vi ständigt skapar, inte något som är givet, skriver Kifah Qasem Mohammad.

Det är brukligt att grunda ett lands gemensamma identitet på till exempel språk, religion, seder, kultur, landets geografi och historia. Om man vill förenkla resonemanget kan man säga: på gemensam tradition. Av det följer att varje land har en egen unik gemensam identitet. Men i dagens oroliga och rörliga värld och i ett land som Sverige, som har utvecklats till en demokratisk stat som värnar om tanke- och yttrandefrihet, om allas lika värde och ett samhälle öppet för alla, behöver vi diskutera och omdefiniera vad som är statens del i ett land…”

Ovanstående är början på en lång debattartikel i DN av muslimen och vänsterpartisten Kifah Qasem Mohammad, han vill alltså avskaffa svenska traditioner.

Kifah Qasem Mohammad, vänsterpartist och muslim hur det nu går ihop...

Kifah Qasem Mohammad, vänsterpartist och muslim hur det nu går ihop…

Den som tror att han samtidigt vill avskaffa muslimska traditioner räcker upp en hand. Dessutom skriver Kifah Qasem Mohammad som även är vänsterpartist att en stat ska vara sekulär inte bara i religiös mening utan även fri från ideologier och traditioner. Det är samme vänsterpartist som i Kalmar ansåg att muslimer ska kvoteras in när serviceförvaltningen anställde ny personal. Läs HÄR.

Man ska alltså anställa personer efter religion enligt Kifah Qasem Mohammad, men inte ha kvar svenska traditioner. Antingen är karl inte riktigt klok eller också är det muslimernas vanliga steg för steg tar vi över taktik.

– Pettersson undrar om det också är vänsterpartiets uppfattning?


139 responses to “Invandrad muslimsk irakier vill avskaffa svenska traditioner

 • compulsoryunion

  Islam påbjuder 1% allmosor till de fattiga, men när Mohammed låtsas vara fattig kräver han mer än 67% skattetryck på laglydiga svenskar

  Gilla

 • Amy

  Kasta ut han från regeringen. Han är inte klok. Ska fan inte komma hit och tro att de kan ta över här. Nu har det gått för långt

  Gillad av 1 person

 • karl Persson

  han skulle kanske börja i sitt hemland och även tänka efter hur muslimer behandlar kvinnor mm,att komma till ett nytt land och tro att han ska kunna ändra på dess kultur och traditioner visar hur jävla dum den idioten är,borde kastas ut tillsammans med det andra paket,satans idiot

  Gillad av 1 person

 • karl beril Persson

  han skulle kanske börja i sitt hemland och även tänka efter hur muslimer behandlar kvinnor mm,att komma till ett nytt land och tro att han ska kunna ändra på dess kultur och traditioner visar hur jävla dum den idioten är,borde kastas ut tillsammans med det andra paket,satans idiot

  Gilla

 • Trodé

  Klart att invandrare vill avskaffa svenska traditioner utom att vi försörjer dem. Det är i linje med våra regeringar oavsett färg.

  Det enda som skall vara kvar av svenskhet är beskattningen.

  Gilla

 • Gipsy

  hahahah hem merej

  Gilla

 • Gabriel

  Den dagen muslimerna acepterar svensk religion i sitt land och och bygger kyrkor och avskaffar sina traditioner kan MR. Crazy prata

  Gilla

 • Involuntarium

  Förstår absolut inte vad herr Mohammad har i Sverige att göra överhuvudtaget? Mohammads tankar, uttalanden och förslag passar inte in i nationalstaten Sveriges konstitution lika lite som den passar in i nationalstatens Iraks konstitution!

  Troligen har språkgeniet Mohammad själv inte skrivit debattartikeln med tanke på hur språkgeniet använt svenska språket på sitt Facebook!

  Självklart skapar kultur, tradition samt seder och bruk den gemensamma svenska identiteten! Framförallt i nutid eftersom svenska folket i mångt och mycket är avkristnat!

  Herr Mohammad verkar vara en person som efterfrågas i hemlandet för sina moderna frigjorda tankar om hur nationalstater ska tänka och framförallt agera för att skapa en gemensam identitet! Mohammad borde återvända till hemlandet för att hjälpa till med att bygga den gemensamma identitet som han efterfrågar här i nationalstaten Sverige där den gemensamma identiteten skapas genom bevarandet av svensk kultur, tradition samt vedertagna seder och bruk!

  Herr Mohammad kan självklart påbörja fotvandringen tillbaka till det fantastiskt fredliga och humana Irak precis när han så önskar!

  Gilla

  • John Svensen

   Ingen andre enn venstreradikale politikere og velgere forstår hva mohammed og muslimer skal i europa, men stem ikke frem partier som står bak dette, i sverige er det kun et option SD

   Gilla

 • ÅMÅL

  KQ Mohammad!

  Flytta tillbaka till ditt eget land!
  Det saknas ord för sådana extremt fräcka invandrare som ser som sin rättighet att ändra svenskarnas land!

  Gilla

 • Ken

  Staten er med til opretholde kulurelle traditioner. Det tager, mange generationer, at opbygge og bevare staten Sverige. Hvilke Mohammad og hans familie, ikke har bidraget med og er kun blivet bud velkommen af svenskerne. Hvis den muslimske kulturberiger ønsker nedbryde Sverige indefra, så skal kultur traditioner først nedbrydes. Hvilket ikke er noget ukendt fænomen blandt troende muslimer. Det er surrealistisk, at være vidne til det svenske brødre folk kollektive selvmord. Forresten Sverige tillykke med første pladsen, som Europa voldtægt nation nummer 1.

  Gilla

 • Morgan Olsson

  Passar inte våra traditioner res dit där du känner att du passar in.

  Gilla

 • Viggo

  Fan vilken vriden artikel ni borde läsa (orginalet) http://www.dn.se/debatt/lat-inte-traditioner-bli-ett-hinder-for-integration/ den säger inte alls samma sak som denna här uppe vilken har vridits något enorm för att smutskasta muslimer 😛

  Gilla

  • Pettersson

   Viggo, vi länkade som vi nästan alltid gör till artikeln så att alla kan läsa originalet och bilda sig en egen uppfattning. Såg du inte länken?

   Herr Mohammed skriver bland annat så här ”Jag lyfter denna fråga eftersom det finns grupper med rasistisk grund i vårt samhälle, grupper som skapat en politisering som hyllar traditioner”

   Jag tolkar det som att Mohammed inte gillar våra traditioner och tycker desssa är rasistiska.
   Sedan är det väl inget som hindrar nya svenskar att bli en del av våra traditioner, det måste vara bättre än att flytta Mellanösterns traditioner hit.

   Gilla

  • Gabriel

   Ok vist har du rätt…….men. Om det är så att vi utesluter någon är inte rätt tankegång. Dom utesluter sig själva ju själva genom att inte aceptera oss. Vem är det som rör sig…vi eller dom. Manskap alltid ta kultur etc ditt man vill gå. Tänk dig själv….åk till China för att lära dig svenska..hahahaha…..stan hemma

   Gilla

 • Fredrik

  Prova att läsa artikeln. Det står absolut inte att han vill avskaffa några traditioner. Han tycker inte att traditioner ska vara en del av staten, och därmed får varje medborgare välja själv vilka traditioner man följer. Det gör att jag slipper äta surströmming, gå i julotta och fira Ramadan, om jag inte vill. Och det ska aldrig kunna hållas emot mig som svensk.

  Men visst, det är lättare att bara läsa rubriken, kanske skumma igenom första stycket och gissa andemeningen.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  En sådan här skit sitter i Sveriges Riksdag, – han borde häktas och åtalas för landsförräderi och UUUUUT UR MITT FOSTERLAND!!
  ”Kommunist” kan de inte kalla sig, kommunismen grundades av Karl Max, han är feltolkad, de flesta har aldrig läst ”Kapitalet”….Marx skrev bl.a. att ”all religion är ett opium för folket.” Denna muslim hör inte hemma i en demokratis riksdag och Vänsterpartiet har valt honom, det säger allt om det partiet, mycket fientligt mot nationen Sverige!

  Gilla

 • Lizette Carlzon

  Det finns BARA en enda Tradition som VI skall förändra och det snarast.

  Vi skall HALVERA alla Bidrag till Invandrare helst ta bort dem helt och hållet och definitivt för de som kommer hit med utbildning i bagaget och som har råd att kosta på sej att lägga sej i VÅRA inre angelägenheter och mopsa upp sej på vår bekostnad!!!

  Vi skall INTE hänga folk i alleer till allmän beskådning som dom gör i ditt Land och inget annat av det du tagit med dej heller.
  Passar inte Galoscherna som dom är får du byta dem i ett annat Land.

  Gilla

  • Juan

   De är så fräck att det är svårt att ta på alvar såna ” idéer” . De kommer hit för att få hjälp . Eftersom de har blivit mera o mera de vågar att visa sin rätta avsikt ,ändra svenska samhälle till deras doktrin ..helt otroligt ! det passar bra här med så passiv politiker som tillåter och gör som ingenting händer ..

   Gilla

 • Elizabeth

  Man tar Seden ditt man kommer. Om jag som svensk flyttar till vilket annat land så är det jag som anpassar mig till nya seder, traditioner, språk och kultur. Glöm att få bidrag eller annan form av ekonomisk hjälp eller permanent uppehållstillstånd. I Sverige blir vi kritiserade och förolämpade av invandrare som kommer hit för att deras eget land behandlar dem så illa så de hellre vill bo i Sverige. Och så klagar de här också. Kanske deras hemland inte var så illa ändå. Du har valet att resa ut ur Sverige och borde skämmas efter dina uttalanden och frivilligt lämna vårat land. Det är en skam att svenska regeringen är infiltrerad med personer som är emot vad Sverige alltid har varit och ett hot mot våra traditioner som är det som symbiliserar Sverige. Snart tycker de väl att det är rasism att de aldrig kan bli kung heller.
  Nej Sverige måste ställa krav på alla invandrare att de måste kunna svenska för att överhuvudtaget kunna ha rätt till permanent uppehållstillstånd, respektera kristendomen även om de fortsätter med sina egna religioner och bidra till samhällets växt utan att få några bidrag över huvud taget så länge de inte är svenska medborgare. Kanske borde de bara ha uppehållstillstånd för 1 år om gången så att de kan slängas ut om de begår brott precis dom det fungerar i USA. Kanske de birde få ta vilket arbete som helst för att själva tjäna ihop till sin föda och bo i nerlagda militära baracker istället för att erbjudas lägenheter som borde gå till medborgare i bostadskön. Skärp er svenskar och stå upp för er rätt rull ett samhälle vu byggt och sim inte ska ekonomiskt vattnas ut av invandrare som inte har förstånd att uppskatta att de har tak över huvudet här utan mage att kritisera våra gamla traditioner som identifierar oss. Skicka honom till Ryssland där har de inte våra traditioner.

  Gilla

  • mao64

   De får gäääääääärna flytta tillbaka om de tycker att Sverige inte duger………….varsogoda!!!!!!!!!!!!

   Gilla

   • Tritonen

    ”Om islam inte är politisk, är den ingenting alls!” (Ahyatolla Khomeini, citerat efter M. Houllebecq)

    Gilla

 • Margaretha

  Ensidig kulturrensning? Ska ramadan mm också avskaffas?
  Vi är i Sverige och får samsas – åt båda håll.
  Har inte DN men om artikeln är sann så kan du ju förtydliga. Vem är rasist?

  Gilla

 • Ingvar

  Bättre att avskaffa mussen. Skicka hem honom

  Gilla

 • facio.g

  Religionen kallad islam är en monolitiskt byggd totalitär ideologi som har sin grund i två medeltida ”heliga skrifter” kallade koranen och haditherna (där beskrivs bedrifterna och gärningar av en hänsynlöst analfabet man kallad för den ”gudfruktige profeten”) från vilka den hämtar sin näring av hat, dödskult, misogyny, extremism, erövringtörst och en sorts komplex av överlägsenhet och självrättfärdigande över alla icke-troende som anses vara orena ovärdiga för deras påhittade gud kallad allah. Dessa orena icke-troende är kallade för ”kafirer”, dvs ”de otrogna, vantrogna” vilka enligt påbud från den ”heliga boken” ska förföljas, förtryckas och tvingas att konvertera till den ” sanna religionen” under hot av att bli dödade om de inte gör det. Förresten, ta livet av en icke troende kafir som vägrar underkasta sig för att behaga allah utgör en helig plikt hos varje sann muslim, enligt koranen. Detta,och flera andra liknande befallningar står att läsa på sidorna i den ”heliga boken”. Halshuggning, våldtäkt,sex med barn, dödshot, förföljelse med flera är också några av de ”heliga förordningar” i boken. Och allt åt allahs ära-och fröjd.

  Denna ideologi ska bli inpräntad i hjärnan hos varje muslim redan från födseln. I moskeerna ska varje muslim alltid höra och lära sig att kristna och andra kafirer är orena grisar som allah ogillar, och som därmed skall bli förpassade till fördärv, vanära och fördömande. Och att den enda vägen av att bli frälst och värdig inför allah är genom att konvertera till islam – den ”enda och sanna” religionen.
  Denna ideologisk maskineri har nu rullat i 1400 år. Och den har radikaliserats de senaste fyrtio år. Och mycket tyder på att den ska bli ännu mer radikaliserad.
  Det är naivt att tro att det går att omvandla islam till någon snäll bamse björn, och anpassa den efter våra livsinställningar och värderingar med bara good will och good wish. Den, eller de som tror på det är verkligen ute och cyklar, eller simmar i en bottenlös pool. Islam är en monolitisk teokratisk ideologi starkt förankrad i seder, myter, livsinställningar och värderingar som skiljer sig markant från sådana vi är vana vid att ta för given i vår trygga tillvaro i västvärlden.

  Gilla

 • goran andersson

  Jag förordar snepning till dem som är som denne hallick.

  Gilla

 • Tommy Ekelund

  En god muslim, är en död muslim!!!!!!!!!y

  Gilla

 • Åsa Simonsson

  Så jävla sorgligt att läsa!!! Nä fan! Tillbaka till vikingatiden Vår storhetstid!! Gå bersärkagång ! Då var vi fruktade!! Vår svenska stolthet ligger snart helt i graven å jag skäms!!! Förstår varför SD får så många röster..inte från mig dock…! Är uppväxt med att ”ta seden dit du kommer”!!!… vad hände med det???? Vi alla förtjänar respekt men att tro man kan ändra ett helt land har fått allt om bakfoten! Passar det inte??!!… ÅK HEM!!!!!!

  Gilla

 • Alexandra jensen

  Herre Jösses!!
  Vårt land ska ju verkligen inte behöva bli stympat av vår historia, vårt arv, vårt folk, vår kultur …. Vår historiska arv!! Snälla nån! Skicka hem den jubelidioten som misstolat ordet yttrandefrihet.. Han hör hemma bland kameler och missiler!! Usch och Haram till dej!!

  Gilla

 • Lasse Andersson

  Om nu det handlar om att anpassa så är denna person ute på väldigt farliga vägar,om vi kristna skulle ställa samma krav i hans hemland så vore vi dödenshttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153498930581815&id=717411814vägar

  Gilla

 • Svarte Petter

  Allas lika värde, lägg ned det tugget, för helvete.
  Alla människors rätt till lika värdighet.
  För skall vi värdera så vinner mina ungar för Abdullahs varje gång.
  Han är inte vatten värd, då han inte arbetar och bara springer mellan cafet, mosken och fittan i sovrummet.
  Religionsfrihet är frihet från all religion.
  Och sparka ut det kräket ifrån Sverige. Han får svenskar att framstå som idioter.

  Gilla

 • Mathias

  Det är ju Sverges traditioner som lett fram till demokrati, religionsfrihet och allas lika värde.

  Vad islam vill erbjuda är totalitär teokrati, religionstvång och människors olika värde.

  Ok att det finns saker och personer inom Sverigedemokraterna som kan kritiseras, men Vänsterpartiet framstår verkligen som en bunt galningar/illgärningsmän (& kvinnor) med en längtan efter en ond utopi. Och detta parti är ändå av många räknat som legitimt!

  Gilla

 • Ingrid Olson

  ”Traditioner är rasistiska partiers ideologiska bas.”
  Våra svenska traditioner är en manifestation av vår religion, så t ex firar vi Jesus födelse till jul och korsfästelsen och uppståndelsen till påsk och det vill muslimen avskaffa!!! Undrar om han kan tänka sig att avskaffa en massa islamistiska traditioner som t ex stening av våldtagna kvinnor, att kvinnor inte har tillträde till moskéer, att inte äta griskött, att kalla mord på egna barn hedersmord, att inte erkänna någon anna religion än Islam, att betrakta kvinnor som köttstycken som ska döljas i burkas för att inte fresta de ”stackars männen”, etc etc.
  Han skriver även att ”Sverige har utvecklats till en demokratisk stat som värnar om tanke- och yttrandefrihet, om allas lika värde och ett samhälle öppet för alla” .
  Det sistnämnda kan jag tala om att en stor del av befolkningen absolut inte skriver under på. Sverige är ett svenskt land och tillhör svenska folket liksom Syrien tillhör Syrier, Libanon Libyer, Irak araber etc och de som (tyvärr) kommer hit från dessa och andra länder bör rätta in sig i ledet och absolut inte yttra sig om våra lagar och traditioner. Således är Kifah Qasem Mohammads åsikter totalt utan värde i Sverige och han borde ta närmaste flyg hem till sitt land och sina traditioner.
  ”Staten bör vila på medborgarskapets princip, respekt för lagen och kärlek till hemlandet.”
  Så märkligt att han anser Sveriges demokrati vara så bra men totalt misslyckats genomföra det i sitt hemland. Kan det vara så att ingen tog honom på allvar där heller?
  Han talar om kärleken till hemlandet, jag vet att min kärlek till MITT hemland är gränslös och undrar varför inte hans kärlek till HANS hemland Iran är lika stor?
  Vad har en muslim från ett misslyckat hemland att lära oss, tror han? Borde han inte tiga och lära istället?

  Gilla

 • Sandy

  Far åt helvete din blatte jävel…. försvinn från sverige och ta ditt folk med dig… Här i Sverige är det vi som bestämmer och inte ni… lyd våra regler och ge fanns i våra traditioner och passar inte det så far åt helvete….

  Gilla

 • Brittis

  HaHa Den där typen ska ut , det här är vårt land . Han ska skickas ut ur landet och inte sitta i en regering. HEJ DÅ !

  Gilla

 • Hönsmamman

  Religion är ju bara traditioner

  Gilla

 • Andy

  Varför hacka på de svenska traditionerna. Kom ihåg att det var du som kom till Sverige.

  Gilla

 • robban

  Stanna i ditt hemland om det inte duger med våra traditioner

  Gilla

 • Svarte Petter

  Pang!!! Problemet löst.

  Gilla

 • Brittis

  Det är inte alls konstigt att jag vill bevara Sverige svenskt. De som inte vill de har bara en käft som glappar utan att förstå sedan vad som kommer att hända i samhället.

  Gilla

 • Rödskägg

  Den idioten kan flytta ASAP till Irak. Här har han inte å göra. Acceptera våra lagar å traditioner och anpassa dig.

  Gilla

 • 2014 i sammandrag | Petterssons gör skillnad

  […] Invandrad muslimsk irakier vill avskaffa svenska traditioner 90 kommentarer […]

  Gilla

 • Vinterstorm

  Kom inte hit och tro att du ska bestämma över våra svenska traditioner, är det så att våra traditioner inte passar in så stick tillbaks till Irak din inavlade kamelknullare

  Gilla

  • Ojdå

   Vinterstorm
   Traditioner är föränderliga, vissa gillar halloween . Jag kan omöjligen känna nåt för den högtiden. Ny och främmande för mej.

   Gilla

 • Salam

  Är själv kristen irakier. Det är så min vän, om du ska bo i Sverige så får du följa deras regler och respektera deras traditioner. Annars stick härifrån

  Gilla

 • Harry Lahti

  Jag har själv bott och jobbat i Irak på -70 och -80-talet. I samband med det blev det även en hel del resande i de angränsande (muslimska) länderna. Vart än man kom, förutsattes det (=krävdes) att man respekterar de muslimska traditionerna. Tänker denne irakier skippa även de muslimska traditionerna? Det tror inte jag! Faktum är, att ju längre söderut vi kommer, (härifrån sett) desto starkare och djupare sitter respekten för traditioner. Taktiken är alltså att luckra upp de svenska (nordiska) traditionerna, för det är lättare, och sedan ”glömma” att skippa de muslimska traditionerna. Sluta stryka medhårs!

  Gilla

 • Lars

  Denne idiot vill jag inte ha i mitt land. Har nolltolerans mot invällare som ställer krav. Så ut med fanskapet!!

  Gilla

 • Rannug

  Många vill nog avskaffa kifah.

  Gilla

 • Naj

  Respektera våra traditioner eller åk tillbaka till ditt eget !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: