Kör ut dem

JOURNALISTIK/INVANDRING. Ni vet att det finns en slasktidning som heter Expressen, den tidningen leds av en flera gånger dömd brottsling som heter Thomas Mattson och är chefredaktör och ansvarig utgivare.

Ni vet också att Thomas Mattsson och tidningen inte har mycket till övers för Sverigedemokraterna som anklagas för att ha ett inte rumsrent förflutet.

Nåväl, det finns ett ordspråk om att man inte ska kasta sten i glashus men Thomas Mattsson skjuter med kanon…

Den 6 september 1993 började tidningen på en artikelserie som bar namnet ”Svart på vitt” och handlade om invandrare och flyktingar. Det annonserades på busshållplatser, i tunnelbanan och i andra tidningar, i annonsen sitter en ensam kvinna vid en sjö följt av texten ”Jag har inget emot invandrare, men vi har inte plats.”

I en tillhörande text skriver Expressens chefredaktör Erik Månsson Hur länge kan vi i Sverige ge sken av att vi välkomnar invandrare och flyktingar? För det gör vi inte. Svenska folket har en bestämd åsikt om invandringen och flyktingpolitiken. Makthavarna har en helt motsatt åsikt. Det går inte ihop. Det är en opinionsbomb på väg att brisera. Därför berättar vi, med start idag. Precis som det är. Svart på vitt. Innan det smäller.”

1993 hade vi lasermannen, Ny Demokrati med Bert Karlsson härjade i riksdagen och sossarnas invandrarminister Leif Blomberg flirtande var öppet invandrarfientlig…

-Pettersson tycker att Ex pressen och Thomas Mattson ska ta det lite lugnt med andras förflutna…

Ex pressens löpsedel den 6 september 1993.
Ex pressens löpsedel den 6 september 1993.

3 thoughts on “Kör ut dem

KommenteraAvbryt svar