Kommunisten från New York har kommit till Almedalen

POLITIK. Idag är det Vänsterpartiets och dess ledares Jonas Sjöstedts dag i Almedalen. Jonas tillhör dem som vill ha höga skatter och tvekar inte om att höja dem ytterliggare för världens högst beskattade folk. Han tycker att höga skatter behövs för solidariteten med de svaga och vård, skola och omsorg. Själv har han inget emot att utnyttja systemet trots att han är ung, stark och frisk.

Sjöstedt har knappast gått i täten för att göra något åt de politiker som utnyttjar det minst sagt generösa systemet, där vänsterpartister är värst.

För er som inte vet är kommunism ett system där ledarna talar om jämlikhet och att staten ska driva och bestämma allt för alla utom dem själva, likt den avgående ledaren Ohly som köpte och sålde bostadsrätt i Stockholms innerstad med rejäl vinst, hade barn i privatskola och lät sig opereras privat för att slippa köer.

Jonas Sjöstedt har efter att han bott i New York bosatt sig på en av Stockholms exklusivaste adresser, Karlavägen på Östermalm, där han tycker det är väldigt tråkigtså långt från dem han företräder som möjligt, långt, långt från den mångkultur de påstår sig älska men där det bor gott om överklass och journalister varav två procent röstar på V.

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar
Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar

Under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att han som 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti på drygt 38 000 i månaden sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

Att det i New York inte skulle gå att hitta en dagisplats eller en barnvakt är nog en nödlögn från herr Sjöstedt, han tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter.

I sammanhanget kan nämnas att vänsterpartister som i valen får runt 5 % av rösterna utgör 22 % av de politiker som lever på skattebetalarnas bekostnad.

Källa: Pettersson som av andra vänsterpartister för några år sedan blev beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt fick vid förfrågan till herr Sjöstedt ett blånekade till att han levde på skattebetalarna men efter kontakt med statens pensionsverk fick Pettersson rätt, dessutom erkände en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.

För övrigt lovar Sjöstedt idag en miljard skattekronor för att stimulera personalen att ta över verksamhet i vård, skola och omsorg. Vinstdrivande företag som skulle lämna välfärdssektorn kan ersättas med ideellt driven välfärd, säger partiledare Jonas Sjöstedt.

-Pettersson tycker tanken på kooperativ är bra men om Jonas inte tror att personalägda företag med personal som ägare inte tänker ta ut vinster ur företagen så är han bra dum…

6 thoughts on “Kommunisten från New York har kommit till Almedalen

  1. Ja vinster i välfärden när det gäller skolor och vård är fult
    enligt denne farbror Frej? Förlåt Jonas Sjöstedt, men att
    bli mångmiljonär på Azylboende är korrekt och fint enligt
    samme Jonas, det går till och med att skryta om att man har
    gjort en klassresa som sossen Jan Emanuel skröt om när han
    köpte ett gammalt ruckel för några hundra tusen , som han något
    år senare sålde för flera miljoner! Så fungera dom , hycklarna
    på vänsterkanten!

  2. Man kan finna skrämmande likheter bland de ledare av fanatiska ideologier som skapar rubriker över världen, som t ex kommunism, fascism, islam m fl. Ledarna skapar stränga regler för sina underlydande men dessa regler gäller inte för dem!?

  3. Som regel är inte kommunister kapabla att utföra
    ett normalt arbete.
    På arbetsplatser där dom förekommer sysslar dom
    i första hand med att ställa till bråk och sabotra.

  4. Märkligt att dessa ”arbetarkämpar” har så in i helvetes svårt att leva som man lär. Fackpampar och rödinghövdingar har alltid levt gott på andras slit…

KommenteraAvbryt svar