”Vi måste rädda välfärden”

Uttalandet kommer från Regionrådet Karin Engdahl (S), som nu vill att medborgarna ska stå tillbaka för att kunna rädda välfärden. ”Vi får lägga dyra reformer på hyllan och satsa på personalen. Högre löner är ett sätt att rädda välfärden” säger Karin Engdahl.

Karin Engdahl gör utspelet om satsningar på välfärden på bekostnad av dyra reformer i ett debattinlägg i Dagens Samhälle. Som exempel på dyra reformer som hon kan tänka sig att slopa nämner Karin Engdahl gratis vaccinering till personer i riskgrupper. En annan är att låta tandvårdskostnader ingå i högkostnadsskyddet.

Lusharpan tycker det är bra att satsningar görs på personal i vården. Med undantag av läkarna är de bland de sämst betalda, trots att man har en av landets viktigaste arbetsuppgifter.

Lusharpan föreslår, till skillnad från Karin Engdahl, att man tar pengarna från den i särklass dyraste ”reformen” i modern tid, nämligen den fria invandringen. Där finns obegränsat med pengar och det kommer att räcka till att höja sjuk- och undersköterskelönerna till läkarnivå minst. Det är bara att Karin Engdahl kontaktar Myten Ullenhag. Han har sedelpressen går för högvarv dygnet runt i källaren på regeringskansliet. Fast då kanske han, liksom svenska folket, får avstå från sina dyra ”reformer”, och då har han ju inget att vara stolt över längre.

Å andra sidan kan man väl säga att ”dyra reformer” ÄR en del av välfärden, så det där med att avstå det känns redan bekant. Det har vi etniska svenskar tränat på i många år.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

6 thoughts on “”Vi måste rädda välfärden”

  1. Myten Ullenfjant har absolut inget att vara stolt över,?
    Och det har inte partiet S heller, som startade upp
    dårskapen en gång i tiden!

  2. Välfärd ? Den lilla spillra som finns kvar är snart avvecklad. Tack Sossar och Ni andra.

Kommentera