Kyrkan hoppar av Kartellen-konsert

Svenska kyrkan i Kungälv och Kungälvs-Posten hoppar av som sponsorer för ett ungdomsarrangemang i Kungälv utanför Göteborg i juni – orsaken är att den omdebatterade hiphopgruppen Kartellen ska uppträda.

Kungälvs församlings kyrkoherde Martin Lindh säger att han uppfattar det som att gruppen uppmuntrar våld.

– Svenska Kyrkan kan bara backa upp sådant som ligger i linje med våra grundläggande värderingar. Då kan vi inte ställa upp på ett budskap som handlar om våld som metod och där man kränker människolivet, säger han till ”Kulturnytt”.

Göteborgs-Posten har talat med Geir Stakset, samordnare för Kartellen och bror till gruppens frontman Sebastian Stakset. Han säger att de avhoppade sponsorerna har missförstått gruppen.

– Vi gillar inte nazister, vi gillar inte Sverigedemokrater och det är ingen hemlighet att vi står till vänster. Men vi förespråkar inte våld som en lösning, säger han till tidningen.

-Pettersson återger några textrader nedan ur låten Svarta duvor och vissna liljor så får ni själva bedöma hur det är med våldet.

…Det var nånting dom sa, att jag har mordhotat Jimmie

Ha, Sebbe fucking Staxx gör vad han vill

Så Säpo är ni med? Här kommer ett hot till!

Kungsgatan med Soran, hade jag varit med

Hade jag tagit järnröret och lagt dom i koma, alla tre

Yeah, fuck SD med Jimmie i spetsen

Sänker en, sänker två, ja då springer nog resten…

Kartellen och Sebbe är gamla bekanta på bloggen. Läs HÄR eller använd sökrutan

SR Kulturnytt 

3 thoughts on “Kyrkan hoppar av Kartellen-konsert

  1. Bra att dom fattar vem dom ger sig i lag med, nu borde man ta avstånd från AFA och RF som Svenska Kyrkan också samarbetar med.

KommenteraAvbryt svar