Vad menade hon?

I traditionell ordning sitter journalisterna och spekulerar i valresultat och opinionsmätningar.

Igår hade Agenda en special om söndagens EU-val. Så här förklarade Expressens Anna Dahlberg SD:s framgång (växte mest av samtliga partier).

https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2014/05/annad-dahlbergagenda.mp3?_=1

Att SD har en stor potential att hämta väljare när det gäller flyktingfrågor är ingen hemlighet, men vad menar Anna Dahlberg med det hon säger i slutet av analysen? Hur tolkar ni det?

13 thoughts on “Vad menade hon?

  1. De av oss som ser och förstår problemen, vi nu har i Sverige, röstade SD. Anna och hennes gelikar som har små stall och få hästar uppträder som papegojor i sin iver att låta insatta.

  2. Det nämndes hastigt vid valvakan att SD-väljarna inte längre består av unga, outbildade män i glesbygd men pratades bort snabbt. Däremot försökte de påpeka att det endast var manliga män. SD har tydligen runt 30% kvinnliga medlemmar men ökande.

    Man tog också upp att M valspurtade med bara män. SD tillåter i alla fall kvinnor att synas.

  3. Tolkar det som att nerverna ligger utanpå, så illa som de har skildrat ett demokratiskt valt parti så har de all anledning att vara nervösa.

  4. Journalisterna gör allt för att förminska de som röstar på SD. Enligt dom så är SD-Röstaren en lågutbildad bondlurk.

    Om det fanns någon riktig journalist så kunde dom göra upp en karta på de områden där SD är stora och jämföra den med de områden där invandringen är hög. Då skulle dom kanske begripa sambandet.

    • Du är långtifrån ensam Joba A.Det finns otaliga,(kanske över snittet) som liksom du har akademisk utbildning.
      Gemensamt för denna stora grupp SD-väljare,är att vi i tidigt skede insett vart vårt tidigare,lugna och harmoniska land är på väg…Känn dig välkommen bland vänner hos Pettersson !

      • Jodå, nog finns vi och även i sk mycket välmående stadsområden. Jag och min fru har till vår förskräckelse sett att mängder med folk i vårt område har röstat på Fi. Nåja, förhoppningsvis sjunker den siffran till valet, som SCBs undersökning antydde. Men ändå.

        Någon som vet vilka/vad man ev. protesterar mot om man lägger en proteströst på Fi? (inget skoj om patriarkatet nu :-))

      • Ja och du är långt ifrån ensam, det blir fler och
        fler högutbildade som kommer att sälla sig till SD
        som är det enda parti där sunt förnuft tyck råda!

      • Jo men visst är det så…. Sen kan vi se en klar tendens i de s.k. universitetsorterna..Här har knarkarpartiet extrema MP, tagit sina röster ! Ingen tillfällighet med den indoktrinering som sker vid deras ”läroanstalter”..Enbart att beklaga den kommande generationen !

  5. Ja jag tänkte på det också igår. Väldigt arrogant och allmännt korkat. Det visar föraktet från innerstadsjournalister mot arbetande folk.
    För övrigt så var gårdagen det värsta jag har sett i politisk propaganda från våra medier.

KommenteraAvbryt svar