Kvoteringsiver

Nu slåss partierna om att vara mest jämlika och vissa partier har skrivit in i partiprogrammet att det ska vara 50 – 50 på arbetsplatserna.

Jag är emot alla former av kvotering, det vet ni som följer Petterssons. Däremot är det givet att en kvinna ska ha samma lön som en man, om arbetet som utförs är detsamma. Självklart ska också kvinnor ges samma möjligheter och samma chans, när de söker en anställning…men kvotering…?

Om nu Feministiskt Initiativ går till val på att antalet kvinnor ska vara 50 – 50 på arbetsplatserna ska väl detta i rättvisans namn inte bara gälla bolagsstyrelser och andra prominenta sammanhang?

Nej Gudrun, då ska även kvinnorna ta jobb som snickare, asfaltsläggare, betongarbetare, gruvarbetare, skogsarbetare och andra lite mer traditionellt manliga jobb. Det innebär också att män ska ha rätt att kvoteras in i traditionellt kvinnliga yrken och frågan är därför om du Gudrun är villig att valtala framför kvinnor i vården och omsorgen och tala om för dem att många nu tvingas gå från sina jobb för att män ska kvoteras in när man fyller kravet på 50 – 50?

Förövrigt är F! som parti allt annat än jämlikt, vilket ni kan se på deras vallistor. Ska man tolka det som att F! bara är för jämlikhet om det är på kvinnors villkor?

1 thoughts on “Kvoteringsiver

  1. Men varför är inte den jämställdheten infört på Statliga och kommunala arbetsplatser ? Det finns ju lika stora löneskillnader här som på
    privata arbetsplatser? Och eftersom politiker i tid och otid är dom
    som tjatar om lika lön för lika arbete , så borde man sopa rent
    framför egen dörr först

KommenteraAvbryt svar