Århundradets största skämt

Lusharpan såg en blänkare på nyheterna igår och idag gick det också att läsa i vår lokaltidning här nere i Sveriges reservhuvudstad. Under en bild som kunde vara tagen från ”The Muppet show”, varnar partiledarna för de fyra regeringspartierna för den största politiska mörkläggningen i modern tid.

Vad det handlar om är att man kräver att S-ledaren Stefan Lövén ger väljarna ett tydligt besked inför valet och hoppas att det ska vända opinionsstödet.

De fyra alliansledarna går ut hårt inför söndagens viktiga tv-sända partiledardebatt. Angreppet kom på en gemensam presskonferens dagarna efter det att oppositionen presenterat sina ekonomiska vårmotioner.

”Sverige är på väg mot den största politiska mörkläggningen i modern tid” hävdar folkpartiledaren Jan Björklund.

Lusharpan håller med Jan Björklund. Men det gäller då inte vad Stefan Lövén inte har sagt inför valet, utan det gäller konsekvenserna av och kostnaderna för den svenska invandringspolitiken. Där kan man verkligen snacka om en ”politisk mörkläggning”. Det är bara att konstatera att det politiska hyckleriet gjort nya rekordnoteringar inom Arrogansen. Man undrar hur långt människor är beredda att gå för att få sitta kvar vid köttgrytorna och behålla sina höga löner och alla andra förmåner. Att ljuga väljarna rakt upp i ansiktet är tydligen inget problem.

Lusharpan kunde å andra sidan, under sin shoppingrunda ner till Rödesundstorg idag, konstatera att det pågår en viss ”mörkläggning” även lokalt. I den friska vårvinden från Vättern så vajade Socialdemokraternas flagga så käck för vinden. Vid ett litet bord där man bl a delade ut smörknivar, så stod vår lokala sossepamp tillsammans med en kvinnlig valarbetare. Tyvärr var sossepampen upptagen med att smälla i en pensionär ett antal amsagor, men Lusharpan stegade fram till den kvinnliga valarbetaren för att ställa en fråga.

Diskussionen inleddes med att Lusharpan konstaterade att han hört att Socialdemokraterna ville satsa på en skattesänkning för oss pensionärer i årets val. Den kvinnliga valarbetaren sken upp som en sol och konstaterade att det stämde minsann och erbjöd i samma andetag Lusharpan en smörkniv. Ett erbjudande som vänligt men bestämt avvisades. När Lusharpan så ställde frågan när de utlovade återbetalningarna skulle börja, så såg den kvinnliga valarbetaren väldigt konfunderad ut. Lusharpan förtydligade sin frågeställning och berättade att han avsåg de 258 plus 95 miljarder som Göran Persson konfiskerat från våra pensionsfonder och som han lovat att återbetala ”krona för krona”.

Den kvinnliga valarbetaren såg nu ytterligt besvärad ut och sa att hon var ganska ny i gemet och inte kände till något om detta. Tyvärr var sossepampen fortfarande upptagen med sin pensionär, varför Lusharpan konstaterade att han skulle återkomma då han handlat färdigt. Tyvärr förgäves. Sossepampen stod fortfarande och diskuterade med pensionären då Lusharpan handlat färdigt, så något svar blev det inte denna gången. Men det lär väl bli fler torgmöten i Karlsborg så Lusharpan får nog anledning att återkomma till frågan.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

1 thoughts on “Århundradets största skämt

KommenteraAvbryt svar