Det svenska rikets nedgång och fall

När jag letade efter några fler låtar av Per Myrberg, för att använda som promotion för inlägget om Per Myrberg, då råkade jag hitta denna nyutgivna video från november 2013. Den har Migrationsverkets logga i slutet av videon, men det är ju inget bevis för att Migrationsverket står bakom utgivningen av videon. 

Låten kan nog tolkas lite som lyssnarna vill, vilket ju är ganska vanligt inom musiken. Alla kan ju inte gilla lika, då finge vi ju bara en sorts musik, ungefär som islamisternas jallahmusik. Jag låter er själva bestämma och först efter detta läsa den text som följde med låten på YouTube. Därefter är ni fria att kommentera denna konstiga låt på det vis NI uppfattar den. Jag är inte riktigt klar på vad saken gäller här. Jag hittade den för ett par veckor sedan. Per Myrberg anses vara den som sjöng in den här låten 1967 som B-sida till ”En valsfan”tillsammans med Margaretha Krook. Den finns att köpa här: http://wimpmusic.se/wweb/track/19548092

Någon har hittat den och gjort en video på den, som jag tycker skulle kunna vara SD:s officiella vallåt, som slår ägghuvudets moskésång med hästlängder, ja till och med stridshästlängder. Så dra en vals om en gammal stridshingst på turné och bygg inga Moskéer tre, för då bli vår låt våt, om hingsten blir för kåt.

Publicerad den 6 nov 2013 (Gustav Adolfsdagen)

Behöver du pengar till att flytta hemifrån? Då gör du bäst i att vara invandrare. Samtidigt som svenska ungdomar har svårare än någonsin att få en bostad meddelar Fredrik Reinfeldt att regeringen nu kommer att rekordsatsa på CSN:s förmånliga s.k. ”hemutrustningslån” — som bara ges till invandrare. De skatte­finansierade lånen löper med en låg subventionerad ränta och bäst av allt — de behöver inte ens betalas tillbaka.



MIGRATIONSVERKET

11 thoughts on “Det svenska rikets nedgång och fall

  1. Jag vet inte om Jules Sylvain var synsk eller om det bara är en tillfällighet (här med Zarah Leander):

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ys7TJ5OqTVY&w=560&h=315]

    En dag kan det hända. Det kan hända ganska snart.
    (Tekniskt går ju allt med sådan fart.)
    att vi kurar hop oss i ett skrymsle på vår jord.
    Någon söker efter ord

    Det var då det fanns en värld. Den var inte mycket värd,
    men den var vårt hem och syrsor sjöng om kvällen.
    Vårar kom med grönt. Allt var ganska skönt,
    åtminstone på vissa ställen.

    Nu har solen blivit skymd i Aniaras isblå rymd
    och vi tvivlar på att goda gudar finns.
    Men jag minns en gång syrsor sjöng sin sång
    för den som hade öra till att höra

    Kärlek, tro och hopp var nåt vi då fann opp
    Men det är också nästan allt jag minns.

  2. ”hemutrustningslån” – som bara ges till invandrare? Vad får dom svenska ungdomarna? För han är väl inte orättvis mot ungdomarna och behandlar dom olika,eller?

  3. Pettersson:
    Inte för det hör hemma under denna rubrik…Kunde ändå inte avstå att avslöja det slutliga priset för den Whiskey-flaska,som socialdemokratiska borgarrådet fick med sig olyckligtvis under jackan,när han lämnade Systemet.Priset slutade på rekordhöga 41.400:- Här gäller det,att dricka med omsorg och njuta varje droppe !

  4. Jag kommer osökt att tänka på en annan folkkär artist – Owe Thörnqvist (Rumba i Engelska Parken, Varm-Korv Boogie m.m). Han skrev och framförde ”Sverigebesöket” redan 1981, men när den utgavs 2004 (på en samlingsvolym) så hade Sverige förändrats och låten fick mycket hård kritik. Döm själva: ”http://www.youtube.com/watch?v=drXDFQaok1U”..

    • Ove Thörnqvists ”Sverigebesöket” har spelats mycket på flera bloggar och i flera år nu. Den är bra men lite sliten nu, så jag försökte att lansera något nytt, men det var tydligen inget man ska göra. Jag ville ha synpunkter på låten, men så ”djup” får man visst inte vara här, för ingen kommentar rör själva låten som skulle testas.

KommenteraAvbryt svar