Minister – sluta inte servera fläsk för muslimernas skull

Norges jordbruksminister har uppmanat landets fängelser, sjukhus och skolor att servera mer fläsk. Hon hävdar att fläsk tas bort från menyn för att undvika att stöta sig med landets muslimska minoritet.

Sylvi Listhaug
Sylvi Listhaug

”Vi kan inte sluta servera fläskkött bara för att det har flyttat muslimer till Norge” sade Sylvi Listhaug, jordfbruksminister för en tid sedan.

”De som ansvarar för mat i offentliga institutioner bör ha fläsk på menyn, och sedan be dem som inte äter fläsk att gå någon annanstans” säger hon också.

Bjørn-Ole Juul-Hansen, VD för det norska kött industriförbundet, berättade NRK att offentliga institutioner i landet nu serverar fläsk mindre ofta, även om han inte har någon statistik som backar upp påståendet.

”Våra medlemmar känner att många offentliga institutioner, plantskolor och kommunala catering avdelningar ofta välja bort fläsk i en liten minoritets intressen,” sade han.

Willy Haugen, som sköter maten för Oslos fängelser, medgav att fläsk bara är på menyn i genomsnitt en gång två veckor.

”Det finns av praktiska skäl varför fläsk har nedgraderats,” sade han till NRK.

-Pettersson säger ”Darura” muslimer får att fläskkött och icke-halal om inget annat finns utan att Muhammed eller Allah blir förbannade. De försöker bara lura oss att de inte får…

The Local

 

7 thoughts on “Minister – sluta inte servera fläsk för muslimernas skull

  1. Ge fan i att lägga er vad skolorna skall servera låt skolmåltidspersonalen och de företag som levererar bestämma. Käk är käk och inte nån viktig symbolfråga. Fläskförespråkare och fläskhatare lider av samma vanföreställning,

  2. I skolorna bör man inte ha muslim anpassad mat, duger inte det som serveras kan de ta med sig matlådor hemifrån. Eller söker asyl i ett muslimsk land. Vi ha inte bet dem att komma hit.

  3. Dom där jävla mussarna ska inte bestämma menyn Annars får de väl beställa mat på egen bekostnad. Ett bra sätt att slippa fläskkött är ju att låta bli att begå brott.

KommenteraAvbryt svar