SD-besök på sjukhus hotas

Om en vecka tänker Jimmie Åkesson besöka universitetssjukhuset SUS i Malmö. Ett antal anställda ämnar nu stoppa besöket.

Några anställda på sjukhuset ogillar att Jimmie Åkesson besöker deras arbetsplats och har nu startat en Facebook-grupp för att stoppa detta. ”Allas lika värde” kännetecknar Facebook-gruppen, men i grunden är det nog ren partipolitik som ligger bakom. ”Respekt för alla människors lika värde inom vården”, står det i brevet initiativtagarna skickat till ledningen. Denna respekt innebär att papperslösa ska ges fri sjukvård. Detta har vi kunnat läsa på andra håll och inte minst de senaste veckorna. Är det verkligen respekt för allas lika värde när papperslösa (bland vilka det finns personer som har inkomst via svartarbeten och grovt kriminella) får gratis vård när andra tvingas avstå densamma för att de inte har råd?

500 personer hade anslutit sig till Facebook-gruppen igår (SUS har cirka 11 000 anställda). Huruvida alla jobbar på sjukhuset eller om några kommer utifrån är svårt att sia om, men enligt sjukhusledningen är det endast delar av personalen som inte vill ha Åkesson på besök.

Källa: Sydsvenskan

För någon vecka sedan försökte en ur personalen på Norrlands Universitetssjukhus hindra Åkesson från att besöka platsen. Då hänvisade man till att besöket var oplanerat, men i fallet med SUS i Malmö är bevisligen besöket planerat i väldigt god tid, så vad ämnar man skylla på nu? Partipolitik som sagt, eller är det så att man inte vill visa upp alla papperslösa som köar för fri vård på akutavdelningen där tydligen protesterna utgår från?

19 thoughts on “SD-besök på sjukhus hotas

  1. ”Respekt för alla människors lika värde inom vården”
    Bara där? OKK hur mäter man värdet? Jag menar att det är ”lika” vad är det? Samma kötid, samma ordning i kön, eller mest gnäll, flest anhöriga fortast fram???? Jaa lätt och säga men svårt att leva upp till de stora orden?

  2. Tänk att det fortfarande i Sverige idag , finns så många som har missat demokratikursen.

    Ännu allvarligare blir det ju , när man ser detta på ett stort sjukhus och bland en hel del av deras personal.

  3. På den här bloggen får alla framföra sin åsikt. Det uppskattar jag. Skrev nyss en kommentar på S landstingsblogg i Sörmland. Det tog bloggaren bort för att den missgynnade S. Jag menar vi måste inte alltid vara överens men alla har rätt till sin åsikt. Således är Petterssons blogg överlägsen S landstingsblogg. Ordet fritt måste betyda det också. Hej mina vänner !

  4. Det må vara Allahs lika värde men det är allas lika värdighet. Det rör sig en högst trolig medveten felaktig översättning från originalet på engelska.

  5. Självklart har Jimmy Åkesson lika stor rätt till god vård som oss andra. Allt annat vore ju att närma sig Sovjet-unionen och det vill väl ändå ingen. Alla har samma rätt till god vård vilken plånbok vi än har. Skulle vården kosta pengar har såna som jag svårt att få tillgång till vård. Hujeda Mig !

    • Vi är redan DDR 2.0 och närmar oss raskt EUSSR 1.0.

      Och nej, alla har inte rätt till vård. Det är en sluten klubb som du måste kvalificera dig för om du ska få annan vård än akut vård som inte kan anstå och det mot faktura. Medlem i ”klubben” blir du om du är mantalskriven i Sverige. Medborgarskap men skriven i utlandet har visat sig vara problematiskt.

      Det vore positivt om våra politiker kom ut i verkligheten och förstod att de håller på att försnilla välfärden för oss alla genom att imitera gossen med guldbyxorna.

    • Ja vi har ju åsiktsfrihet också, men det innebär
      ju inte att du får tycka vad du vill utan att bli
      stämplad som rasist och andra tillmälen ifall
      du har fräckheten att påstå att vi tar emot för
      många invandrare!
      Så det är inte alls säkert att en SD man kommer
      att få rätt till samma vård som andra!

  6. Om Jimmy Åkesson kommer in som skadad av någon anledning,
    kommer då dessa halvidioter även att vägra vård för att han är
    Sverigedemokrat?

  7. Sen vad fan har politiker på sjukhus att göra? Dessutom kommer dom bara valår, så detta är falskt som vatten. Kanske det bästa vore om ALLA politiker förbjöds att besöka sjukhus under ett valår. Att vården behöver mer resurser vet redan alla politiker. Vi måste skrota landstingen (gökungen) och förstatliga ALLA lasarett. Det går för mycket pengar i politikers fickor och för lite till själva vården. Statliga lasarett kan ju fördela tekniken över landet. Jag menar alla lasarett har inte råd till allt. Men detta går inte för S o M:s politiker har förstått vilken god födkrok det är att vara landstingspolitiker. Möllers vackra ord om att det bästa är gott nog åt folket framstår som ett stort skämt idag. Det bästa är gott nog åt våra politiker. Skit i sjukhuset Jimmie och var inte lika fjantig o inställsam som dom andra.

  8. Man kan inte stå för alla lika värde och sedan när det passar ta bort den.
    De borde byta devisen till ”Allas lika värde, ibland” Självklart kan de inte avslöja sig på det viset. Så de får nog fortsätta med sina dubbla budskap.

  9. Vad har Sydsvenskans ledarredaktion för synpunkter? Om ni inte törs ha någon egen mening så borde i varje fall artikeln vara öppen för kommentarer från läsarna.

    • Ja vad Asyl svenskan tycker i sammanhanget är
      naturligtvis att alla politiker är välkomna
      överallt utom just Jimmy Åkesson, ty så falsk
      är all Svensk Media!

  10. Hur länge skall detta tolereras att en liten minoritet ska bestämma vem som ska få besöka sjukhus, arbetsplatser eller skolor ?? Stå upp för friheten mot dessa extremister som gör sig till talesman för alla. Motkrafter finns och behöves.

KommenteraAvbryt svar