Klart för åtal mot Thomas Mattsson

På måndagen passerade det insamlade beloppet till Fria Tiders rättsfond en halv miljon kronor. Därmed står det klart att tidningen Expressens 42-årige chefredaktör Thomas Mattsson kommer att åtalas för förtal.

Thomas_mattsson

Totalt rör det sig om tusentals personer som har donerat mellan 5:- och 10 000 kronor, vilket blev totalt 511 000 kronor i insamlade medel. Den största delen består av många små eller mycket små donationer, ofta från ungdomar eller pensionärer.

“Satte just in en hundring, trots miserabel ekonomi. Hellre nudlar än diktatur”, sammanfattar en läsare i Fria Tiders kommentarsfält.

Betydande belopp har kommit in från Norge, Finland och Danmark. I dessa länder finns även journalister och kulturpersonligheter bland bidragsgivarna.

Fria Tiders chefredaktör vill rikta ett varmt tack till alla som har donerat till insamlingen.

– Det här visar att det faktiskt finns en gräns för vad den svenska allmänheten är beredd att tolerera från överhetens sida. När den största mediekoncernen ägnar sig åt att jaga invandrings­kritiska pensionärer med tv-team så har man uppenbarligen passerat denna gräns och då är det positivt att konsekvenserna blir så kännbara som möjligt, säger Widar Nord.

Pengarna kommer nu att göras tillgängliga för en av de uthängda privatpersonerna.

– Vi har prioriterat det fall som ser ut att ha bäst förutsättningar att resultera i en fällande dom. I övrigt vill jag låta målsäganden och den advokatbyrå som tar sig an det här ärendet själva välja i vilken utsträckning information kommuniceras ut. Men självklart kommer vi att bevaka den här rättegången noga och återkomma med löpande rapportering om vad som händer, avslutar Widar Nord.

Fria Tider

-Pettersson vill tillägga att Thomas Mattsson är en återfallsförbrytare. Han är tidigare dömd för förtal och vapenbrott…

4 thoughts on “Klart för åtal mot Thomas Mattsson

  1. Vid en fällande dom kommer denne skitstövel ändå att
    hävda att han och tidningen gjort rätt, att få en sådan herre att
    erkänna att dom gjort fel finns inte ens i sinnevärlden

  2. Jag ser fram emot en fällande dom, men jag tvivlar eftersom vårt land inte längre är en demokrati vilket innebär att vissa har sk frispel att göra som dom vill. Verkligheten för oss Svenskar blir bara värre och värre!

KommenteraAvbryt svar