”Hälsans förskola”

Lägg särskilt märke till namnet. Sent igår kväll råkade jag snubbla in på en repris av Uppdrag Granskning. Där redogjorde man för koncernen ”Hälsans Förskola”. Ännu en fantastisk företagskonstellation startad av våra drivande och kompetenta ”nyanlända”. Notera gärna namnet. Ett mästerstycke i kvalificerat hyckleri.

http://www.svt.se/ug/knackebrod-och-vatten

http://www.svt.se/ug/grundaren-jag-ar-ledsen

Hälsans Förskola startades i Rinkeby (vilken slump) av Bijam Fahimi och hans fru, som på den tiden var Vd för koncernen. Hon har sedemera ersatts av Malin Hökeberg.

Att våra ”nyanlända” är drivande fick man tydligt klart för sig när man såg programmet. Särskilt drivande var man när det gällde att hålla ner kostnaderna för att maximera vinsten. Matkostnaden per barn och dag var 12 kr. Det skulle räcka till Frukost, Lunch, mellanmål och frukt. I kostnaden skulle dessutom ingå kostnaden för personalens mat. Det gör ungefär 9 kr per person och dag. Rena skämtet. Det är inte undra på att man åt vatten och knäckebröd till frukost och mellanmål. Något som Bijam Fahimi rubricerar som ”överdrivna beskrivningar”.

Personalen säger upp sig på löpande band och man har tvingats stänga en del av sina förskolor. Ett spektakel fullt i klass med assistansföretagen i Södertälje. Lusharpan är inte särskilt förvånad. Knäckebröd och vatten måste vara en del av de vinster som Myten Ullenhag pratar om.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

11 thoughts on “”Hälsans förskola”

  1. Är det inte såna entreprenörer, som Reinfeldt skryter om i reklamen. De visar ju oss bara sin matkultur för små barn, eller hur…

  2. Att Sverige har en utbredd korruption är ingen nyhet. Det intressanta är däremot hur snabbt den ökar med våra nysvenskars företagsande. Och vi skattebetalare slantar snällt upp.

  3. När Fahimi intervjuades upprepade han hela tiden att all vinst plöjdes in i verksamheten. Jag tror inte riktigt på detta och saknade bevis. Att de hela tiden öppnade nya förskolor konstaterades och jag tror att en del av vinsten hamnade där.

    Inom olika branscher som nysvenskarna finns tycks de sträva efter att ta över hela marknaden. Exempelvis taxi i olika storstäder eller hemtjänst i Södertälje. När de har monopol sätter de sina egna regler……

    • Pica pica, visst är det så. Synd att inte fler förstår det självklara, eller så kanske de inte vill förstå, ledsamt.

  4. Och glöm inte att han var så snål med maten så att detta uppdagades!
    Hade invällaren bara låtit bli att vara dumsnål så hade han kunnat fortsätta att tälja guld av dom svenska välfärdspengarna, tyckte jag såg att hans företag gick med över 8 miljoner i vinst förra året. Undrar hur många av hans sort det finns, vet bara att det är för många.

  5. Men felet ligger hos dem som styr över budgetar och ändå högre upp i dynastin. Ja faktiskt ända upp i toppen, då 32:an Reinfeldt själv är med och och trollar fram pengar till sånt som vapen till rebellarmén i Syrien, som består av Jihadister och Al Qaidas legoknektar. Alltså kastar Reinfälten mer bensin på brasan och tror att det ska slockna fortare, men har man fått ett ägg att tänka med, så blir det ju inte bättre.

  6. Att ”sko sig” på andra hör till deras äckeltradition,politik, dito ideologi och religion. Stackars barn !

  7. Det var verkligen skrämmande att se hur de nya invällande entreprenörerna suger åt sig skattemedel.

    • Hej Olli jag har det utmärkt bra, att vara ersättare till Eva- Marie fanns aldrig i min värld och kommer inte att finnas så vitt jag vet men du ska veta att jag saknar henne. Hennes Malmö-skildringar var efterlängtade och fängslande. För övrigt så räcker det bra med Lena, stanna där, tack. När tillfälle ges så seglar jag vidare mot nya mål, Petterssons finns och jag följer er på er fantastiska blogg, stor kram till er alla.

Kommentera