Israels blockad av Gaza


Vi fick ingen rapport från enligt SVT Israels totala bojkott av Gaza från den 9-15 mars, vad det beror på vet jag inte. Det är visserligen strejk på Israels ambassad i Stockholm och på andra håll men jag tror knappast IDF strejkar.

Nåväl, under tiden 16 till 22 mars 2014 levererade 655 lastbilar 16 215 ton med förnödenheter från Israel till Gaza. Det är drygt hälften av det normala. Dessutom levereras 125 MWh el i snitt per dag samt 891 ton matlagningsgas under veckan och vi ska inte glömma de fem miljoner kubikmeter rent vatten per år som Israel förser de törstiga Gazaborna med.  

Givetvis ska vi inte vara enögda utan ta med den omvända exporten. Från Gaza till Israel avgick fem lastbilar med kryddor, tomater, blommor och gurka. Inte dåligt. För övrigt är det bäst att tala om att det inte är Israel som skänker bort varorna som når Gaza utan det mesta är internationell socialhjälp beställt av Gazaborna för biståndspengar.

Totalt har hittills i år 8 310 lastbilar levererat 205 907 ton med förnödenheter från Israel till Gaza.

Gaza 16 – 22 mars 2014

Gazas gräns mot Egypten är fortfarande totalstängd. Gränsen mot Israel var också stängt i tre dagar från 16 till 18 mars sedan araberna i Gaza skjutit 90 raketer mot Israel, dessa raketer är ostyrbara och terroristerna hoppas på en slumpträff, om det blir en skola eller ett sjukhus spelar ingen roll för dem. – endast 60 raketer nådde Israel, 30 slog ned i Gaza. Israels försvarsstyrkor gör tvärtom, de försöker träffa militära mål så långt det långt det är tekniskt möjligt och mitt under brinnande krig brukar de ha vapenvila några timmar för att leverera humanitär hjälp till civila. Hur många länder gör det? Så för att träffa rätt använder Israels armé IDF laser för att träffa sina mål med hög noggrannhet – det märks när terroristledare i bil eller på motorcykel träffas.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: