Apotek kan slå igen efter rånvåg

RINKEBY. Efter en rånvåg kan Apoteket på Rinkebysvängen nu tvingas stänga. – Situationen är inte längre hållbar, säger Magnus Wallin (bilden), försäljnings- och säkerhetschef hos Apoteksgruppen.

När två maskerade män med ­pistolliknade vapen hotade personalen i apoteket på Rinkebysvängen den 11 februari var det det tredje rånet de senaste fem månaderna. Varken övervakningskameror eller slutna kontanthanteringssystem har avskräckt rånare.

Sedan fyra veckor arbetar två väktare i apoteket.

– Det kostar oss hundratusentals kronor och vi kommer inte att ha råd att fortsätta med det, säger Magnus Wallin, Apoteksgruppens försäljnings- och säkerhetschef.

Nu står företaget vid ett vägskäl. – Vi kan komma att behöva stänga apoteket, vi ska ta beslut om det den närmaste tiden, situationen som den ser ut nu är inte länge hållbar, säger Magnus Wallin.

Att ha väktare har varit en förutsättning för att överhuvudtaget kunna ha öppet senaste tiden, enligt honom.

Fyra anställda som tidigare arbetat i apoteket har begärt omplacering. De vill inte längre arbeta i området. Minst en av dem genomgår rehabilitering efter att ha utsatts för ett rån.

– Att få en kniv mot halsen och bli hotad till livet är väldigt dramatiskt och det tar långt tid att återhämta sig ifrån. Det tror jag inte alltid att de som begår brotten förstår.

-Pettersson ser att tidningen Mitti glömmer att nämna vilka som rånar…

2014-03-24_0846

 

6 thoughts on “Apotek kan slå igen efter rånvåg

  1. Känd teknik från den fredliga religionen.
    Stenkastning och bilbränder fungerar också.

    Genom att terrorisera ett område tar man så småningom över det.
    Bostäder och lokaler sjunker i värde.
    Efter övertagandet upphör problemen som i ett trollslag.

    Millimeter för millimeter.
    Rispa för rispa.
    Så småningom förblöder offret.

KommenteraAvbryt svar