Aftonbladet ljög när de anklagade SD för bidragsfusk

 JOURNALISTIK. Den 28 januari 2014 kom Aftonbladet ut med jätterubriker. – ”SD lurade till sig miljonbidrag’’

”Sverigedemokraterna sökte – och fick – miljonbidrag för ett kvinnoförbund som inte fanns. Det uppger SD:s förre kanslichef, Daniel Assai. Aftonbladet kan i dag avslöja en rad dokument och mejl som visar hur partiet gjorde allt för att komma över pengarna.” skrev Aftonbladet bland annat…

Så höll det på i någon vecka, andra hakade givetvis på, från små lokaltidningar till stora företag som TV4 och statliga SVT.

Det var bara ett problem, Aftonbladet ljög, förfalskade citat och hittade på. Chefsåklagare Anders Jakobsson gick igenom handlingarna för att se om det fanns utrymme för att inleda en förundersökning om bedrägeri av SD. Det fanns det inte, Aftonbladet ljög, Sverigedemokraterna hade inte gjort något som de andra partierna inte gjort.

– När man tittar på handlingarna som går till partibidragsnämnden så finns ingenting som tyder på att det begåtts något fel. SD har skickat in de handlingar som de anmodats att komma in med och spelat med öppna kort, säger Anders Jakobsson.

-Pettersson undrar om inte Aftonbladet kan anklagas för bedrägeri, att de brutit mot de pressetiska reglerna är ställt utom alla tvivel.

Aftonbladets journalister som deltog i drevet, ljög, vinklade och bröt mot alla pressetiska regler som finns har fortfarande inte kommit med någon rättelse eller bett om ursäkt. Mejla dem gärna och fråga varför…men gör det artigt.

Statligt stöd till partiernas kvinnoorganisationer, kronor

  • Sveriges Socialdemokratiska kvinnoförbund         3 197 330
  • Moderatkvinnorna                                                       3 100 630
  • Miljöpartiet de Grönas Jämställdhetskommitté   1 514 750
  • Liberala kvinnor                                                           1 495 410
  • Centerkvinnorna                                                          1 476 070
  • Sverigedemokraternas kvinnoförbund                   1 418 050
  • Vänsterpartiets kvinnopolitiska utskott                 1 398 710
  • Kristdemokratiska kvinnoförbundet                      1 398 710

NT

6 thoughts on “Aftonbladet ljög när de anklagade SD för bidragsfusk

  1. Slopa partistödet. Vi proletärer kan bekosta vår egen propaganda. Våra ombudsmän sköter det utan statens hjälp. Stöd våra egna tidningar.

  2. Sjukt att chefsåklagaren inte åtalade Aftonbladet för förtal.
    Den första nyheten sitter kvar i folks medvetande, så som alla lögner som Aftonbladet skriver. Jag har till och med läst citat av lögner på i kommentarerna som absolut hävdar att det är deras uttalande som är kontrollerade, mm. Det är Aftonbladets genomgående taktik.

KommenteraAvbryt svar