92-årig kvinna tvingades gå till Kammarrätten för särskilt boende

92- årig kvinna i Gnesta tvingades ända till Kammarrätten för att få plats på ett särskilt boende. Hon nekades först av kommunen, sedan också av förvaltningsrätten.

Kammarrätten hänvisar till en tidigare dom i högsta förvaltningsdomstolen och konstaterar att tilltagande fysisk svaghet kan leda till en känsla av otrygghet och måste beaktas vid en helhetsbedömning.

Därför anser Kammarrätten att kvinnan behöver ett särskilt boende för att uppnå en skälig levnadsnivå.

-Pettersson undrar varför regeringen inte har stiftat en lag om att ALLA kommuner måste ta emot de gamlingar som önskar ett särskilt boende? Det gick ju bra att stifta en sådan lag när det gäller de ensamkommande barnen men de är kanske värde mer än de riktigt gamla…

SR 

10 thoughts on “92-årig kvinna tvingades gå till Kammarrätten för särskilt boende

  1. En annan äldre kvinna gick ut på sin balkong och hoppade, skamliga är de ”ansvariga” i Abzurdistan.

    • Instämmer Lena…. Har också en fråga till dig.
      Varför ger du oss sååå sällan,dina kloka kommentarer numera ?

  2. Gnestas socialdemokrater är sedan förra valet tillbaka i kommunalhuset i den gamla köpingen, med 5 500 boende i den största tätorten och ca 1 500 i två andra tätorter i kommunen och ca 10 500 totalt i kommunen.
    De hade då varit borta från köttgrytorna i två mandatperioder. 8 år när de bara gnällde på allt borgarna gjorde. Finanserna i kommunen var bra mycket bättre när S, Mp och V tillträdde, än när de hade tvingats bort av den demokratiska majoriteten för Allians för Gnesta.
    Men det förvånar inte mig att man åter tagit resurser från äldreboendet för att troligen lägga dessa pengar till de 6-8 ensamkommande skäggebarnen, som minsann behöver gosedjur trots att en och annan hunnit fylla 25 eller kanske 30 år.En person som inte hade råd med sin cancermedicin, har säkert avlidit sedan jag skrev om det.
    http://petterssonsblogg.se/2013/09/28/cancersjuk-i-gnesta-far-avslag-pa-bistand/

  3. Snipern pettersson igång igen. Dina skott är verkligen inte skjutna från höften utan sitter precis där de ska!

  4. Men det är också viktigt, att dom fritt får välja. Vill dom fortsätta bo hemma, ska dom också få göra det. Det är upp till dom gamla själva, och eventuellt nån anhörig. Men ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN, nån myndighetsperson. Som allt som oftast också kör över den äldre. Åt ena eller andra hållet.

  5. Det ska inte behöva vara så.Men politikerna har inte tid – det är så mycket annat dom har att stå i som verkar vara viktigare – som att ordna tipp topp till nyanlända.

      • Det verkar som det ja.Då får politikerna prioritera om,att 90 -åringar ska få komma in på hemmet om dom önskar det – deras stund på jorden är strax slut och dom ska få känna sig trygga att någon tar hand om dom – när dom vill det.

Kommentera