”Skolorna låter pojkarna förlora”

Skolan har lämnat många pojkar i sticket genom att ställa för låga krav. Konsekvensen kan bli en växande grupp unga män som slås ut.

Det är Regeringens utredare, Svend Dahl, som riktar kritiken mot skolans oförmåga att lyfta killarnas resultat. Bilden är känd sedan länge. Killarna får lägre betyg och blir i högre utsträckning underkända. Den korta förklaringen är att killar anstränger sig mindre och det i sin tur är kopplat till förutfattade meningar om vad killar vill och kan.

Nu framgår det inte av utredningen hur gruppen av ”killar” är sammansatt, men Lusharpan misstänker med anledning av en del tidigare utredningar som vi läst om, att de dåliga resultaten är koncentrerade till vissa skolor.

Annars tycker Lusharpan att slutsatsen är mycket intressant. Man lämnar alltså människor i sticket genom att ställa för låga krav på dem. Lusharpan tycker att Regeringen allvarligt ska överväga att tillämpa den slutsatsen på våra ”nyanlända”. För inte vill väl Myten Ullenhag lämna dem i sticket.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

2 thoughts on “”Skolorna låter pojkarna förlora”

  1. Lyssnade på nyheternas intervjuer med ungdomarna – endast svenska förstås. Jag när en viss misstänksamhet när det gäller att killar måste vara macho och att vara plugghäst betecknades som töntigt. Vi vet ju vilka de är som jobbar hårt på att vara macho från låg ålder.

    Först vill jag säga att varje elev har ett eget ansvar att lära sig. Det går inte alltid att skylla på skolan.

    I samband med frågan om kvotering till styrelser för att få fart på jämställdheten så avfärdar jag kommentarerna från männen att det inte finns kvalificerade kvinnor, rimmar illa mot skolresultaten. Jag vet också att inom universitetsvärlden har kvinnor varit överrepresenterade i många decennier.

KommenteraAvbryt svar