Tolvåringen som utsatts för mordförsök är i landet illegalt

BORÅS- Den tolvåring som utsatts för mordförsök på nyårsafton är en papperslös flykting som har hållit sig gömd. Nu vårdas 12-åringen för sina skador på sjukhus. Förundersökningsledare Anders Sandholm berättar att pojken ”mår efter omständigheterna bra”.

– Det ser i nuläget ut som han ska klara sig, säger han till tidningen.

-Pettersson tycker att detta är skumt, en tolvåring tar sig inte till Sverige ensam och framförallt ska inte en tolvåring eller någon annan utsättas för mordförsök, illegal eller inte.

Den 12-årige pojken bodde med sina föräldrar och syskon i en lägenhet som tillhandahållits av en frikyrkoförsamling. – Vi fick en förfrågan om vi snabbt kunde ordna husrum för de här personerna. Och det gjorde vi. Jag har träffat dom. En helt vanlig, trevlig, välartad familj. Det som hänt är fruktansvärt, förklarar ordföranden för församlingen. Han berättar att de två vuxna och de tre barnen kommer från Balkan och att de levt på olika ställen i Sverige under en tid.

Huruvida man har uppehållstillstånd eller är avvisningshotade, vill ordföranden inte kommentera. Familjen bor, efter den uppseendeväckande våldshändelsen, inte längre kvar.

Ingen har ännu gripits för våldsbrottet men polisen jagar en man i 20–25 årsåldern misstänkt för mordförsök, alternativt dråpförsök.

TIDIGARE. Ingen har ännu gripits för mordförsöket på en tolvårig pojke i stadsdelen Boda i Borås. Han hittades svårt skadad på en kyrkogård på nyårsaftonens eftermiddag. Hittills har polisen varit mycket förtegen om omständigheterna kring det grova brottet.

Pojken har enligt GT media både skjutits och knivhuggits. Under nyårsdagen har polisens tekniker arbetat intensivt kring platsen där pojken hittades och den förmodade brottsplatsen vid busshållplatsen Boda kyrka på Åsvägen.

Under nyårsdagen gick polisen ut med ett signalement på den misstänkta gärningsmannen. Enligt polisen är det inte en slump att det var just den 12-årige pojken som utsattes för det grova våldet. Pojken eller hans familj är inte kriminellt belastad. Polisen tror sig också ha hittat en stark koppling mellan den misstänkta förövaren och offret. Det fanns även en hotbild.

På nyårsdagen vårdades pojken fortfarande på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. – Pojken är fortfarande inte hörd. Han ligger fortfarande med livshotande skador på sjukhuset och utgången är fortfarande oviss, säger Thomas Fuxborg. GT/Expressen och Aftonbladet vägrar fortfarande hjälpa polisen genom att gå ut med signalementet. (se nedan)

TIDIGARE. I går eftermiddag skickades två ambulanser till Hässleholmen efter larm om att en 12-årig pojke upptäckts svårt skadad.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök alternativt dråpförsök, vilket tyder på att pojken misshandlats.

– Vi jobbar på och försöker lägga ett pussel med de uppgifter vi har. Mer kan jag inte berätta nu, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till BT.

Ingen har ännu gripits. Brottsplatsen är utomhus och ett område på cirka 50 kvadratmeter i anslutning till Bodakyrkan har spärrats av. Polisens tekniker utförde i går kväll en undersökning av området.

Pojken flyttades under kvällen till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att få vård för sina skador. Enligt polisen är 12-åringen allvarligt skadad.

Polisen vädjar nu om hjälp från allmänheten. På Polisens hemsida står signalementet ”Mannen som misstänks för brottet är cirka 20-25 år, 180 cm lång, kortklippt snaggat hår, skäggväxt och har ett sydeuropiskt utseende. Han var iklädd svarta kläder och bar en reflexväst på överkroppen. Efter brottet sprang mannen från platsen i riktning mot Boda kyrka”

-Pettersson har inte en susning men Hässleholmen i Borås har varit med på bloggen flera gånger och då av samma anledning som Rosengård i Malmö…

Du är kanske inte först med liknelserna Pettersson

11 thoughts on “Tolvåringen som utsatts för mordförsök är i landet illegalt

  1. calleban99 – Mälardalen – Överlevt tortyr,mobb, utfrysning,slag,förtal,Skendrunkningar, hugg, , piskor, sket på mig i 11 långa år, lärde mig Cykla som 11 åring, simma som 12 årig... Kunde inte ens doppa mitt huvud under vattnet...
    Calle Slåtteby skriver:

    Först håller 99,99% Tyst om vem? Sen avslöjar icke media… Skrämmande utveckling i Sverige! Sänd dem hem!

  2. Vi pratar här om en tolvårig pojke som blivit grovt misshandlad. Detta var VIDRIGT och hoppas förövaren åker fast snart. Våld är ALDRIG aceptabelt i något sammanhang.

  3. Den mycket omskrivna reflexvästen får mig att vilja fundera över hur det kan komma sig att allt fler blattar klär sig i de gulgröna arbetskläderna. Det är inte begagnade second hand grejor utan nya från Jula mm.

    Jag tror att de vill skapa en image att de jobbar och är arbetsamma, när de i själva verket bara driver runt och sliter på caféstolarna. Allt för att lura oss Svennar.

    • Nej där tror jag du har fel…Dessa västar har det gått inflation i,sedan några försäkringsbolag för ett antal år sedan skickade ut dessa gratis till sina kunder.
      Fanns en bruksanvisning hur man skulle använda västen när man bytte punkterade däck under resan.Nu stod där (vad jag kan minnas)
      ingen information,att västen efter hjulbytet skulle packas in igen i bagagerummet ! Fanns hellre ingen översättning på främmande språk. 😉

  4. Sopstationen Sverige fylls på med löst folk som ingen vet vare
    sig var dom kommer ifrån, eller hur gamla dom är, och
    som kommer att leva av brottslighet, där andra människor
    får sitta emellan och betala priset för att helkorkade myndigheter
    fullständigt tappat greppet över landets invandring, och där
    precis allt släpps över gränserna utan kontroll!

  5. Hmmmm…Sydländskt utseende kan det tyda på att det rör som om ”rommare” ,eller zigenare som de i folksmun kallas ?
    Illegal 12-åring(läs medelåldrigt vuxet barn) har hittat hit med sin familj ! Det som event. talar mot min tes,är ju att familjen i n t e är kriminellt belastad…

      • Mot din tes talar att dessa folkslag inte lever illegalt i Absurdistan…Tvärtom skeppas ju dagligen in nya ”guldklimpar” från dina exempel,av exotiska länder !
        För att försvara min avhandling ovan om orsak och verkan,vill jag påminna om att på Balkan,är fortfarande ”Vendettan” ett dagligt bruk !

    • Nu börjar dimman skingras…Som jag var inne på var detta tydligen en s.k. ”blodshämnd”, inom Kosovoalbanska kulturen !
      Vet dock inte om detta folkslag är besläktade med ”rommarna”..

KommenteraAvbryt svar