Partiledarna om tiggeriet

Allt fler tiggare ses på städernas gator och majoriteten kommer från Östeuropa.

Både butiksägare och kommunpolitiker oroas över det tilltagande tiggeriet från öst och vanliga flanörer irriteras allt mer. Så här anser våra partiledare:

Björn Söder (SD) som ersätter pappalediga Jimmie Åkesson: Jag ger inga pengar, men har väl erbjudit mig att köpa frukt vid något tillfälle. Tiggeriet bör förbjudas och tiggarna som utnyttjar den inre rörligheten bör utvisas.

Jan Björklund (Fp): Jag ger inga pengar till tiggare, men skänker till olika hjälporganisationer och anser att ansvaret ligger på dem. Att komma till rätta med papperslösa som tigger är ett problem EU inte är lika intresserade av som oss.

Fredrik Reinfeldt (M): Vill inte svara på om han skänker pengar till tiggare. Tiggeriet är ett europeiska problem och många dras hit p.g.a. sociala problem i hemlandet och många nya medlemsländer brottas med ekonomiska problem.

Åsa Romson (Mp): Jag ger pengar till tiggare. Vill inte förbjuda tiggeriet och Sverige har ett medmänskligt ansvar, också för utländska tiggare.

Stefan Löfven (S): Ger pengar ibland. Vill inte heller här berätta om vilka åtgärder han vill se.

Göran Hägglund (Kd): Jag ger pengar till tiggare. Främst skänks dock pengar till olika organisationer och har en motvilja mot organiserat tiggeri.

Annie Lööf (C): Ger pengar ibland. Vill inte stänga gränserna för tiggare eller förbjuda tiggeriet. Ogillar organiserat tiggeri, men vill att tiggarna ska inkluderas i den sociala tryggheten.

Jonas Sjöstedt (V): Ger pengar till tiggarna. Har inget emot det, även om tiggeriet skulle vara organiserat. Det är klyftorna i Europa som tvingar människor till Sverige.

Källa: SvD

Till sist vill jag påminna om de ord som Camilla Henemark uttryckte i Debatt tidigare i år, när programmet handlade om just tiggeri. Henemark som hamnade snett i livet efter sparken från Army Of Lovers har haft en tid som hemlös bakom sig och vet vad det handlar om: Ge inga pengar till tiggarna. Ser de att de lönar sig kommer de aldrig att anstränga sig, att utbilda sig eller att söka jobb.

12 thoughts on “Partiledarna om tiggeriet

  1. Både Rumänien och Bulgarien får särskild cigenarstöd av EU. Dvs. Av oss! Men dessa pengar försnillas av politikerna. Asfaltsbelagd europa väg slutar från södra Ungerska gränsen. Den är betald av EU för att fortsätta genom Rumänien. Men miljarder har bara försvunnit. Hela Transylvanien är ett enda fattigt getto som de Rumänska politikerna fullständigt nonchalerar. Det ryktas om att Ungern vill ta tillbaka sitt gamla territorium. Det verkar som Rumänien skulle vara glada att bli av med ett problem.

  2. Vid ett besök i Malmö för några år sedan blev jag antastad
    av en tiggare som bad om pengar för att han inte hade ätit på
    länge, men jag erbjöd mig istället att köpa en korv med bröd
    i en närbelägen kiosk, men det var han inte intresserad av,
    så var det med den hungern!

    • Korv med bröd e bra, erbjöd några zigenarglin i Italien, som va så hungriga så, ett par burkar ravioli som jag hade i lastbilen, trodde dom skulle slå ihjäl mig, tur att jag tog tillbaka burkarna innan dom hann kastade dom på bilen, så ge aldrig bort nåt hårt som dom kan kasta efter dig! (gäller även tjejer och presenter)! Men jag lyckades köra över ett antal leksaker på väg ut från parkeringen, alltid nåt.

  3. Håller fullt och fast med Camilla. Så länge folk ger pengar så fortsätter eländet. Erbjud ett äpple och du får det tillbaka i huvudet.
    Konstigt att i stort sett samtliga har nyare modernare och dyrare telefon än jag har, samt röker som borstbindare. Cigaretter är dyrt.

  4. Ni vet väl om att tiggarna i Ullenhags statistik är registrerade som egna företagare med redovisningsskyldighet och momsplikt?

    Dessutom kan nyanlända fritt gå kurser i hur man tigger på det samhällsekonomiskt effektivaste sättet. Bl a ingår momenten platsval, tidpunktsval, bluffandets teori och praktik, avancerad simulering samt givarpsykologi.

  5. Det svenska folkets kollektiva diagnos är: Patologisk Altruism.

    Vissa av oss behöver skänka bort andras tillgångar för att må bra själva,
    Detta är i huvudsak en kvinnlig åkomma eftersom den är känslostyrd.
    Dock förekommer att män drabbas, t ex Bengt Westerberg.

    Jag anser att invandringen bör finansieras till 100% av medborgare som lider av PA. Kopiera era lägenhetsnycklar och dela ut i zigenarlägerna.

    God Yule!

    • Ju fortare kan landet Absurdistan komma ner till samma låga nivå som Rumänien,Bulgarien och inte minst Grekland…
      En s.k. rättvisare fördelning av tillgångarna i nya ”mastodont EU”.
      Tänk själva efter…alla lika fattiga är väl en from önskan i Juletider !

      • ”The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.” (Winston Churchill)

        Vad han skulle ha sagt om EU vore intressant.

KommenteraAvbryt svar