Mot nya höjder i Karlsborg

Förutom den misshandel som vår chefredaktör berättat om i ett annat inlägg, den fanns omnämnd i en liten liten notis, så berättas också i dagens lokaltidning om det nya avtalet för ”nyanlända”. (Notera det nya buzzwordet ”nyanlända”. Invandrare börjar väl att få en dålig klang).

Avtalet omfattar 20 personer och tecknas med Länsstyrelsen, inte med Migrationsverket, vilket var en nyhet för undertecknad. I avtalet inräknas också de ensamkommande skäggebarnen, vilka fn är 7 stycken i kommunen. Vad som förmodligen inte räknas in är den familj på 9 personer med ”anknytning” till ett av våra skäggebarn som helt plötsligt dykt upp i kommunen.
De 20 personerna i avtalet ska vara personer som tidigare fått PUT, vilket innebär att det handlar om människor som planeras bli permanenta kommuninnevånare. Hur skäggebarnen kan räknas dit förstår jag inte, eftersom de är under utredning.
För att hantera de frågor som uppstår i samband med avtalstecknandet så kommer kommunen att anställa en ”Integrationssekreterare” som ska arbeta med att underlätta integrationen för de ”nyanlända” genom kontakter med bla skola, bistå med praktisk hjälp och samordna den kommunala verksamheten med Arbetsförmedlingen och deras etableringsinsatser. (Det måste bli en väldigt språkkunnig person).
För dessa verksamheter så får kommunen 10 basbelopp för att täcka kostnaden för ”Integrationssekreteraren” och 80000 kr per person de första två åren. De sistnämnda pengarna ska täcka kostnader för skolundervisning, tolkar och andra kommunala insatser som ska underlätta integrationen. En riktig förlustaffär tror Lusharpan, speciellt som det i genomsnitt tar sju år för de personer som får arbete. Resten får skattebetalarna försörja på livstid. Karlsborgs kommun är dessutom ingen kommun där det dräller av arbetstillfällen speciellt inte sedan ammunitionsfabriken sagt upp 70 personer.

Som vi tidigare berättat här på Pettersson så är kommunalskatten på väg att höjas i Karlsborg. Förmodligen inte för sista gången Vi får väl hoppas att det blir en väckarklocka till valet 2014.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

2 thoughts on “Mot nya höjder i Karlsborg

  1. Eller arbets krafts invandring
    Så vi kan köpa billig mat från resturang även efter 17.00
    Eller handla i närbutik kl 22 en kväll
    För det finns inga Svenskar som vill
    Jobba efter 16.00 utan övertids ersättning som skulle göra varorna då dyra att en korv i bröd skulle kosta 65kr
    Så välkomna hit och ge oss service så lovar vi att ösa galla över er att ni tar våra jobb…… Som bi absolut inte vill ha

Kommentera