Misstänkt fuskare riskerar fängelse

MALMÖ. Fyra års fängelse kräver åklagaren i straff för 62-åringen som misstänks ha bluffat till sig 3,6 miljoner kronor från försäkringskassan.

I går avslutades rättegången i Malmö tingsrätt.

62-åringen är åtalad för grovt bidragsbrott, genom att simulera att han är så sjuk att han behöver personlig assistans uppåt 60 timmar i veckan med alla förflyttningar, personlig hygien, matintag med mera. Trots att han inte har något hjälpbehov alls, enligt åklagaren Anders Peterson.

I polisens filmade bevisning syns den enligt läkarintyg rullstolsburne mannen gå, dansa och simma utan problem.

– Det är viktigt att samhället tar krafttag mot den här typen av brottslighet. Jag vill påstå att hela välfärdssystemet sätts i fara annars, säger Peterson.

Förutom 62-åringen är hans exfru, tre barn och fyra andra assistenter åtalade. Alla löner som betalats ut har gått till konton som disponerats av 62-åringen.

– Det är uppenbart att assistenterna bara varit anställda på pappret, säger Peterson.

Genom sin advokat nekar 62-åringen till alla anklagelser och lägger ansvaret på de assistansbolag som han anlitat. Han passade även på att kalla åklagaren för ”son till en hund” innan domaren hann avbryta honom.

-Pettersson ser att trots att Sydsvenskan är medveten om att fusket hotar hela välfärdssystemet så vägrar tidningen namnge och tala om vilken typ av människor det är som gång på gång har satt fusket i system i stor skala…

HÄR finns fyra tidigare artiklar om bidragsfuskaren och sonen till en byracka Samir El-Shemesani

4 thoughts on “Misstänkt fuskare riskerar fängelse

  1. Sen skulle fanskapet och hans familj mista Medborgarskapet
    och förpassas utanför landets gränser för all framtid, så
    att vi slipper att försörja kräken livet ut. Sina konton har dom
    väl säkrat i sina hemländer redan , så det är bara att bryta
    förbindelserna.

  2. ”son till en hund” sade väl ändå rätt mycket om 62-åringens härkomst? 🙂

    Det hade kunnat bli bortrensat i korrekturläsningen, så det är väl bara att tacka och ta emot för det lilla. Jag vet inte hur kulturellt okunnig man måste vara för att inte göra någon koppling alls.

  3. Det är märkligt att just dessa brott har ökat och att det i allt högre grad är utomeuropeiska invandrare som är skyldiga. Jag anser att man borde titta närmare på vilka assistenterna är och vart pengarna går.

    Säkert något som ”tipsas” om som lämplig försörjningsmetod. Synd att det drabbar det verkligt behövande.

KommenteraAvbryt svar