Socialen är i uppror efter hot och våld från afghan

ÖRKELLJUNGA. Socialsekreterarna i Örkelljunga är i uppror. De känner sig otrygga på sin arbetsplats. Skyddsombudet har kopplats in. Personalen inom individ- och familjeomsorgen (Ifo) har valt att via tidningen gå ut som en homogen grupp. – Det är viktigt att folk får veta att kommunledningen inte tar oss på allvar, säger de. Bakgrunden är en klient som under snart ett års tid har agerat våldsamt och uppträtt hotfullt vid besök på socialkontoret.

Det kulminerade med att kommunen före semestern stängde kontoret i centrum. Under den sista tiden i det egna huset på Ejdern fanns en vakt på plats, som då samtidigt drogs in. De 15 utlokaliserade socionomerna flyttades tillbaka till kommunhuset.

Säkerheten blev ändå inte hundraprocentig. I slutet av augusti misshandlades enhetschefen utanför kommunhuset av samme man. Han dömdes till tre månaders fängelse och är snart ute igen. Hela tiden har personalen levt under stressen av klientens besök. De mår mycket dåligt av situationen. Hälsan sviktar. När det var som värst var fem sjukskrivna under en vecka.

-Petterssons ser att Helsingborgs Dagblad inte har för avsikt att meddela allmänheten om att klienten som upprepade gånger hotat och misshandlat personal, tvingat socialen att flytta och anställa vakter till enorma kostnader är ett afghanskt svin vid namn Mohammed som ljugit för att få uppehållstillstånd. Myndigheterna är ynkliga som inte inser att afghanska svin inte hör hemma i vår fauna…

Tidigare HÄR. 

4 thoughts on “Socialen är i uppror efter hot och våld från afghan

  1. Om en vit medelalders Svensk man gjort detsamma blir straffet 4 ars fangelse. Plus soc trakasserier i all evighet.En Svensk straffas ALLTID hardare an ivallare.Det beror pa FEMINISMEN som lever i vaggarna pa soc.Feminismen gynnar invallarna. Invallarna ar till stora delar involverad i pedofelism pa den muslimska sidan medan batikhaxorna gullar med de sk ensamkommande baaaaarnen.

  2. Vad är det för töntar som inte klarar av att fixa en inavlad halvapa utan att ropa på polis och mamma. Jag skäms när jag läser detta, var är de svenska männen?

KommenteraAvbryt svar