Socialkontoret stängs efter ständiga hot

ÖRKELLJUNGA. Personal på socialkontoret flyttar efter hot och våldsamheter tillbaka till kommunhuset. Trots säkerhetsvakt kan inte längre en god arbetsmiljö garanteras. ”Alla ska känna sig trygga”, säger kommunchef Peter Andreasson.

Beslutet togs av kommunchef och förvaltningscheferna vid ett möte i kommunens ledningsgrupp och gäller med omedelbar verkan. Kommunchef Peter Andreasson säger att det togs utifrån att det är en ren arbetsmiljöfråga.

Utlokaliseringen av socialkontoret till ett eget hus i kvarteret Ejdern i centrum drevs av förra socialchefen Jonas Jönsson. Ute på fältet skulle handläggarna komma närmare besökarna, men det visade sig bli för nära. Det var också ett sätt att lösa trångboddheten.

Men det blev inte riktigt som socialförvaltningen tänkt sig. Personalen utsattes för hot och kände sig sårbara utanför kommunhuset. Särskilt är det flera händelser med en person, som för övrigt dömts till två månaders fängelse för att ha ofredat personalen.

Vid ett tillfälle sökte personalen skydd genom att låsa in sig i arkivet. Hotbilden har fortsatt. Nyligen polisanmäldes mannen för att ha skickat hot via sms.

-Pettersson ser att Helsingborgs Dagblad inte tycker det är viktigt att allmänheten får reda på att den person som nu tvingar socialkontoret att flytta tillbaks för stora kostnader är en invandrande afghan som heter Mohammed som ha ljugit som fan för att få uppehållstillstånd.

Varför i helvete flyttas inte svinet Mohammed tillbaks till Afghanistan? Ska en enda ljugande invandrare tvinga myndigheter att flytta?

Om Mohammed har vi skrivit tidigare HÄR. 

4 thoughts on “Socialkontoret stängs efter ständiga hot

  1. Vad är det som hänt i detta frikyrkoområde där hellörade i alla tider,utgjort en majoritet…eller är det kanske just därför det nu blivit,som det blivit ?
    Inte enbart Mohammed är det som stör idyllen,skolinspektionen intresserar sig nu också för deras undermåliga undervisning.(om det är för mycket eller för lite propaganda/lögner,framgår inte av rapporten).Vidare har en av ortens äldsta velat minnas,att det skall finnas gift inom kommungränsen. Sedan en tid tillbaka söker man nu utröna var ! Visste inte att det idag kunde fanns sådana rikedomar nedgrävda att,de är värda på nytt förädlas. Någon mer än jag,som f.ö tidigare aldrig hört talas om denna gudförgätna ort med ett undantag,visan om Skyttepaviljongen..

KommenteraAvbryt svar