Moder Svea

Designbyrån Fuldesign ritade 2009 en hijab till Sverigedräkten. Den visas nu på en turnerande utställning ” Dressing Swedish” i USA, för att nästa år visas på Mångkulturellt centrum i Sverige.

-Pettersson tycker dräkten är betydligt snyggare än de svarta tält som normalt bärs av muslimska kvinnor, så gärna ett byte men det innebär att islam accepteras som en del av Sverige och islam hör inte hemma är. Någon större succé verkar den inte ha blivit, jag har aldrig sett en gul hijab på någon från Mellanöstren så de gillar väl inte Sverige.

Nåvål, fina bilder och den ena flickan är i varje fall blåögt…

 Fuldesign

8 thoughts on “Moder Svea

  1. Ja Pettersson, flickebarnet är blåögd, både bildligt och bokstavligt. Någon har slagit i henne blå duster om det riktiga och behjärtansvärda att bekämpa dödsnazistrasisterna genom en positiv inställning till Islam. Nu råkar det tyvärr vara så att jag inte är rasist utan jag vill värna vår kultur, vår välfärd och vårt fortlevande som ett folk vilka alla tre ligger i riskzonen om inte vansinnet upphör.

    Vi har inte haft tillnärmelsevis samma problem med de finnar, greker, italienare med flera som kom i stort antal på femtio- och sextiotalen. De kunde föredra andra sorters alkohol, musikstilar och maträtter men det fanns aldrig några krav på att det absolut skulle serveras memma, tzatziki eller pizza och inget annat. Några vidlyftiga bidrag fanns inte heller då detta var före den åttioförsta partikongressen. Deras barn har blivit sekulariserade svenskar och kan kanske avvika något gentemot det gängse utseendet samt med något ovanligare bokstavskombinationer i efternamnen men är annars i allt väsentligt som alla andra fast med en kanske lite intressantare bakgrund.

    Vi fick en fördel då de vuxna kom färdigutbildade och kunde fylla en lucka på den svenska arbetsmarknaden. De som kommer nu saknar utbildning och även om de hade sådan så finns det inga vakanser att fylla. Dessutom vore det idiotiskt av dem då svenska skattebetalare står för uppehället utan krav på motprestationer så ett riktigt arbete vore en förlustaffär.

    Nu kommer ”de riktigt godhjärtade” att smeta anklagelser på mig igen då jag anser att då vi betalar för uppehället så kan vi använda resurserna till något som gör nytta i samhället. Dessa kan plocka skräp, städa efter ”rumäner och bulgarer”, rensa skog, plocka bär, skotta snö, klippa gräs, rensa rabatter och allt annat som vi inte har tid eller råd med. Det enda som saknas är arbetsledning och transport men det är väl investerade pengar att ta fram det och få hundratusentals manår tillbaka.

  2. Att dom bär en hijab, det kan jag smälta, det tycker jag är
    upp till dom själva, men när dom döljer hela ansiktet, så
    borde detta vara förbjudit i varje normalt land!

  3. NÄäää, Du Pettersson…

    Denna hädelse går inte hem på min catwalk.
    Speciellt inte på blåögda konvertiter!

    Designbyrån har i alla fall valt ett representativt namn för sin verksamhet 😉

    Personligen finner jag Burkorna, Turkorna, Hijab, Punjab och allt vad det heter, väsentligt mer provocerande än Tintin, Hakkors, och den rasistiska glassen Nogger.

    Någon självmordsbenägen som vill lansera stringbikinin, den nya svenska prästskruden, rondellhunden eller Israels nya militäruniform i Palestina, i Ghaza eller Västbanken?

KommenteraAvbryt svar