Jan Emanuel tar sitt straff

Den kände S-politikern och före detta riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson har dragit tillbaka överklagan av ekobrottsdomen. Den 26 juni dömdes Jan Emanuel Johansson till villkorlig dom och dagsböter för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. jan emanuel ekobrott

Han dömdes bara för en del av det åklagaren ansåg att han gjort sig skyldig till, och tingsrätten fann att brotten inte var uppsåtliga. Bakgrunden är en komplicerad historia, bland annat om bolagsaffärer i Egypten och hur dessa redovisats och bokförts.

Men nu har Gotlands Tidningar tagit del av den skrivelse som Jan Emanuel Johanssons advokat Thomas Bodström skickat till Svea Hovrätt: – I egenskap av offentlig försvarare för Jan E Johansson vill jag härmed återkalla hans överklagande avseende ansvarsdelen.

Däremot vill Jan Emanuel inte betala hela advokatarvodet på 240 740 kronor eftersom han inte dömdes på alla åtalspunkter.

-Pettersson hör  ”inga vinster i välfärden” Jan Emanuel är socialdemokrat, f.d. riksdagsledamot som tjänat c:a 223 miljoner på ”inga vinster i välfärden”…och vill inte betala advokatkostnaderna. Åklagaren borde överklaga.

Tidigare HÄR om svi…Jan Emanuel.

2 thoughts on “Jan Emanuel tar sitt straff

  1. Dessa medhjälpare till förstörelsen av Sverige borde använda sina vinster till att försörja dessa ekonomiska turister som de tjänar grova pengar på. Gärna också kräva att de stadigvarande bor på förläggningarna så de får litet mer insikt.

Kommentera