Bar slöja – nekades provjobb

UPPSALA. Safad Alhajeh träffade en butiksägare flera gånger utan slöja på huvudet och blev lovat provjobb i en godisbutik Uppsala.

Första dagen på jobbet dök hon upp i slöja och nekades jobb.

För detta är nu Safad och PK väldigt upprörda, ägaren av butiken är också upprörd för hon känner sig lurad av Safad.

– Utifrån det jag hör låter det som tydlig diskriminering av den här kvinnan, eftersom att hon inte får provjobba på grund av sin religion. Om det var så att hon inte valde att ta på sig slöja vid första mötet av rädsla för att inte få komma in på arbetsmarknaden så är det allvarligt och någonting vi måste arbeta med, säger Lina Gidlund verksamhetschef på Diskrimineringsbyrån i Uppsala.

-Pettersson håller helt med butiksägaren, han bestämmer klädkoden på företaget och Safad har uppträtt bedrägligt. Troligen med syftet att komma över ett skadestånd för diskriminering.

Religionen utgör inget hinder, får man inget arbete på grund av klädseln går det bra att ta av den. Det står i koranen att man ska anpassa sig till det land man lever i.

SVT

7 thoughts on “Bar slöja – nekades provjobb

  1. De har satt detta i system. De gnäller över att vara diskriminerade på arbetsplatser men vill egentligen inte ha något jobb. Kanske har hon skickats ut från Arbetsförmedlingen och känt sig tvungen att söka.

    När hon så skulle provjobba så åkte hijaben på och plötsligt så ”måste” hon få bära den. Raka vägen till DO och de stora pengarna utan att behöva jobba. Om inte DO har fattat detta ännu ska DO avskaffas.

  2. Upprepar vad jag skrev hos Carina:

    Vi svenskar måste börja bli mer förslagna. När den här taqqiyya-taggade muslimen dyker upp i slöja och ska börja en provanställning så säger man bara: ”- Ursäkta, vem är ni?”. Om personer uthärdar och propsar på så säger man ”- Det måste uppenbarligen ha blivit ett missförstånd, jag har kommit överens med Karin Svensson att hon skulle börja idag.”. Och när sedan pressen kommer på två röda sekunder får man inte vika ifrån storyn.

    Sist men inte minst; SKRIV ALDRIG PÅ NÅGOT PAPPER OM DU MISSTÄNKER ATT DU HAR ATT GÖRA MED EN MUSLIM!

  3. Håret skall inte visas, och hucklet skall vara kvar. Men att strossa kring på stan i vita åtsmitande byxor, som avslöjade både genitalier och hemorrojder gick bra.

KommenteraAvbryt svar