Invandringen en tickande bomb enligt S-topp

En tickande bomb. Så beskriver kommunalrådet Göran Dahlström (S) trångboddheten i Katrineholm. Han underkänner regeringens förslag som ska ge högre ersättning till kommuner med hög invandring. I regeringens höstbudget föreslås ett nytt ersättningssystem till de kommuner som tar emot nyanlända.

Regeringen vill att de kommuner som tar emot många ska få mer pengar. Samtidigt sänks ersättningen till dem som har ett lågt mot­tagande. Trots att förslaget kan ses som en delseger för kommuner som Katrineholm är kommunalrådet Göran Dahlström inte alls nöjd.

– Det här hjälper inte Katrineholm. Kommuner som har haft ett stort antal hyresrätter har tagit emot många flyktingar. Vi får inte någon ersättning för alla som redan har kommit hit, eller för stora investeringar som vi gör i skolan. – Jag hade önskat att departementet hade kommit hit och gjort en riktig genomgång av de kostnader som vi har haft. Det ska väl inte vara så förbaskat svårt, fortsätter han.

På kort tid under det senaste året har Katrineholm tagit emot ett par hundra anhöriga till somalier som tidigare fått uppehållstillstånd.

-Pettersson ser att Dagens Nyheter försöker försköna verkligheten med sitt diagram. Möjligen stämmer det med antalet flyktingar som är ytterst få men det finns inte en chans att det stämmer när anhöriginvandrare och andra räknas med. I exempelvis Södertälje med 90 000 invånare är 30 000 (33 %) födda i utlandet och räkna sedan med deras barn födda här så ser ni den tickande bomben. Med DN:s siffror skulle exempelvis Katrineholm ha 117 flyktingar och det tror jag inte hade bekymrat kommunalrådet.

DN:s falska diagram, det kan kanske stämma med antal flyktingar som är en liten grupp 10-20 % av antalet asylsökande. De anhöriga är betydligt fler. antal flyktinger 

8 thoughts on “Invandringen en tickande bomb enligt S-topp

  1. Det spelar snart ingen roll hur svensk media trixar och mixar allmer ofta, riktigt ofta den senaste tiden, så är Sveriges urusla och patetiska politik ett driftkucku i övriga världen. Känner ingen skadeglädje men ett stigande hopp. Kanske att omvärlden vaknar på grund av svensk miserabel massmedia och politik hoppas, ”för att svenskarna de flesta ska vakna” , det har jag gett upp ! För något mer bisarrt än svensk politik får man globalt leta efter.Finns eventuellt i ”Bananrepubliker”! En snart 98 årig släkting säger jämt att Sverige betér sig som ett U-land gentemot sitt eget folk.

  2. Vad är Dahlström missnöjd med?

    Solidaritet är inget villkorat lagspel i meningen ”om du är solidarisk så är jag solidarisk” utan solidarisk är man för att man vill vara det helt på egen hand (eller å sina kommunmedborgares vägnar).

    Dahlström vill att Sverige skall ta emot ”flyktingar” och det får han göra om han vill. Dock kan han inte begära att alla andra skall vilja detsamma som katrineholmsborna drömmer om och därför är hans klagande bara patetiskt.

    Det är bara att öppna kommunens kassakista och känna hur godheten väller fram inför de beundrande massorna. Och vara tyst.

KommenteraAvbryt svar