Extra miljoner mot främlingsfientlighet

Regeringen avsätter mer pengar till kampen mot främlingsfientlighet i nästa års budget. Att bekämpa fördomar mot muslimer är prioriterat, berättar integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Sverige är ett av världens bästa länder när det gäller att på ett strukturerat sätt bekämpa rasism. Den slutsatsen drar regeringskansliet, och hänvisar till FN:s rasdiskrimineringskommitté. Men det finns problem.

”Olika minoriteter såsom judar, muslimer, romer och afrosvenskar utsätts fortfarande för främlingsfientlighet och intolerans”, konstaterar regeringskansliet i en promemoria.

I budgeten för 2014, som presenteras i mitten av september, avsätts därför extra pengar till arbetet mot främlingsfientlighet.

Den uppmärksammade händelsen när en höggravid kvinna med slöja, hijab, attackerades i Stockholmsförorten Farsta är ett exempel på att det krävs fortsatta åtgärder, enligt integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

– Vi har en vardag där människor möter främlingsfientlighet och intolerans, och för de människorna är det ingen tröst att Sverige är bättre än andra länder.

-Pettersson anser att Myten snackar skit. Det är en del muslimer, afrikaner och romer som är orsaken till problemen och kvinnan i slöjan som eventuellt attackerades vet vi inte vem det var och eftersom pressen är tyst kan vi anta att det inte var ett hatbrott.

Miljonerna som Ulltotten har så gott om lär inte hjälpa, dra ned på invandringen och kräv att de som kommer hit visar hänsyn och tar seden dit de kommit. Det är inte vi som ska integreras.

SvD 

6 thoughts on “Extra miljoner mot främlingsfientlighet

  1. Väntar ivrigt på att polisen skall gripa den unge, vite rasisten som överföll den blivande mamman i Farsta. Eftersom ärendet ligger hos polisen så borde sanningen gå att få fram. Jag menar att kvinnan har säkert lämnat ett bra signalement, spår säkrats osv. Frågan om allmänheten får veta är nog beroende på vilken ”sanning” man får fram.

  2. Det enda receptet mot främlingsfientlighet är att strypa den vansinniga invandringen från utomeuropeiska länder till en rimlig nivå.

  3. ”– Vi har en vardag där människor möter främlingsfientlighet och intolerans, och för de människorna är det ingen tröst att Sverige är bättre än andra länder.”

    Första gången jag håller med Ullenkott. Förföljese, gängrån och gruppvåldtäkt är vardag för många svenska barn och undomar. När kommer miljarderna till deras skydd. En satsning här skulle inte bara lösa alla problem som vi diskuterar här jämt och ständigt utan skulle även i längden spara skattekronor och öka SAS omsättning.

    • Han blir aldrig tyst, inte en politiker inte. Politiker blir de som skriker mest som barn. Meteorologer blir de som ljuger mest som barn.

      ”Bannad från Avpixlat som allemand utan att veta varför”

KommenteraAvbryt svar