Vilseledande semesterbravader i Almedalen

Om den irriterade läsaren som avkrävde politikerna en kostnads/nyttokalkyl har vi tidigare berättat om här på Pettersson, liksom svaret från kommunalrådet Katarina Jansson (M).

En kalkyl för Almedalen

I dagens lokaltidning så har det visat sig att läsaren ifråga inte var helt nöjd med svaret från kommunalrådet.

Det var särskilt två saker som läsaren funderade över:
Det första var det vilken bild man förmedlade av Skövde kommun när man stod i sin monter i Almedalen. Var det bara glättig information eller berättade man om alla problem man har med skolor, barnomsorg, eftersatt gatuunderhåll mm och inom äldrevården tex den kraftiga höjningen av matavgifterna.

Det andra var insikten hos berörda politiker om vikten av att visa upp sig bland människor. Nu undrade den irriterade läsaren varför den insikten inte verkar omfatta politikernas väljare i Skövde, för där är det aldrig några politiker som söker kontakt med verkligheten och väljarna.

Lusharpan är inte särskilt förvånad. Dagens politiker består enbart av politiskt skolade broilers som inte vill ha någon kontakt med verkligheten. De man vill ha kontakt med är partieliten för att få möjlighet att tillskansa sig mera makt och mera förmåner. Väljarna är man inte ett skit intresserade av. De som är intresserade av mer detaljer kan gärna läsa Ann-Marie Pålssons bok ”Knapptryckarkompaniet”.

För att avslutningsvis citera den irriterade läsaren så vill han ha ”politiker som kommer ut och ser verkligheten i vitögat. Det är något helt annat än vilseledande semesterbravader i Almedalen”.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

1 thoughts on “Vilseledande semesterbravader i Almedalen

  1. Bravo Lusharpan. Såg nyss Nigel Farage tala i Canada om bl a EU. Men han pratade också om att dagens politiker i England är ”broilers” och förklarade vad han menade med det. De går direkt från skolan till att bli politiker, har aldrig haft en arbete ute bland folk. Därför har de inte heller någon insikt och förståelse för hur ”vanliga” människor lever eller vad deras beslut innebär för dem.

    Tycker mig känna igen detta även i Sverige med tillägget att våra politiker tycks ha glömt/skiter i vilka de jobbar åt.

Kommentera