Allt fler är långtidsarbetslösa

Klockan tickar och de långtidsarbetslösa blir alltfler. Tyvärr hjälper inte Arbetsförmedlingens digra programflora särskilt många av dem till ett reguljärt jobb.

Det är ”de utsatta grupperna” som är det stora problemet just nu och de tenderar att bli allt större säger Hans Tydén, analytiker på Arbetsförmedlingen. Hans Tydén undviker nogsamt att tydligare definiera ”de utsatta grupperna”, men det krävs ingen Einstein för att räkna ut vilka dessa är. Om ni känner er osäkra kan ni alltid fråga Myten Ullenhag, han har säkert ett bra svar på den frågan.

Jämfört med förra sommaren så har det i år blivit 5 000 fler som har varit utan arbete i över ett år. (Det skulle vara intressant att veta hur lång denna tid egentligen är).
Från 2008 så har antalet långtidsarbetslösa ökat från 50 000 till fantastiska 140 000. Dessutom har det aldrig varit så många inskrivna i Arbetsförmedlingens olika aktivitetsstöd som nu. Siffran närmar sig 200 000.
Många av dessa människor hamnar i jobb- och utvecklingsgarantin, och där blir långt över hälften kvar under en lång tid. Två av tre är två år efter starten i garantin fortsatt inskrivna på en arbetsförmedling.
För dem som varit arbetslösa ännu längre, det vill säga de närmare 34 000 som är inskrivna i garantins sista fas är statistiken ännu dystrare. Och de relativt få som får ett jobb, får ett arbete med ekonomiskt stöd. (troligen i invandringsindustrin).
Av dem som varit utan jobb mer än 420 dagar är andelen som får ett jobb utan stöd endast 5%.

Och våra dårar till politiker, för något annat kan man inte kalla dem, har mage att påstå att vi har behov av fortsatt arbetskraftsinvandring. Och att de som kommer hit är riktiga ”vinstmaskiner”. Det är väl förmodligen därför de är i så stort behov av stöd för att komma in på arbetsmarknaden. Men ska man tro våra politiker så beror problemen enbart på en kraftig diskriminering från svenska företagare, inte på att ”vinstmaskinerna” saknar kompetens.

Professor Jan Ekberg hade helt rätt i den rapport ha lade oktober 2009. Vi har inget behov av invandring, varken av arbetsmarknadsmässiga skäl eller av demografiska skäl. Det enda behov av invandring som vi har är en väl avgränsad grupp specialister, på nivån hjärnkirurger och kvalificerade IT-specialister, men det är knappast de människorna som strömmar hit från Afghanistan och MENA-länderna. Och att vi skulle lyckas utbilda dem till den typen av arbete kan vi nog glömma. Det fungerar bara i en politikers drömvärld. (förresten, undrar hur många tusen hjärnkirurger vi behöver i Sverige ??)

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

7 thoughts on “Allt fler är långtidsarbetslösa

  1. ”…de tenderar att bli allt större säger Hans Tydén…”

    Ha ha ha… vilket skämt. TENDERAR. va… Det är väl för sjutton, PLANERAT som så, av Reinfeldt och co:s Pol-potiska huliganiststyre. Varken mer eller mindre. Man månar om slödder, precis som Pol Pot gjorde. Han tog kål på de med kunskaper, för att ge de okunniga avskummet makt. Precis som Reinfeldt och Co gör.

    Hjärnkirurger från Somalia ha ha ha. Ska de operera på sig själva då måntro, i nån slags självterapi. Men det är klart. Kan vem som helst utge sig för att vara papperslös, kan nog också många också fuska med hjärnkirurgi. 🙂

  2. ” Vinstmaskiner” ?? Finns det verkligen inte då en plats ledig
    för någon av dessa vinsmaskiner på dom stora Tidningsdrakarna
    i Stockholm,? Om nu dessa besitter sådan visdom som Pk påstår
    borde dom tas emot med öppna armar på redaktionerna där
    hjärn kapasiteten helt verkar att ha havererat.

    Så in med lite mer vinstmaskiner på era redaktioner så att ni
    inte behöver att skylta med enbart helvit personal, era rasister!

  3. Du missar en sak, här i Sundsvall är det minst 90% invandrare som delar ut ICA reklam varje söndag. Och då behöver man inte kunskaper i välskrivning eller i läsning. Så om vi får tillräckligt många invandrare från MENA länderna så kommer inom kort alla svenska hem få njuta av ICA reklamblad på söndagskvällen 🙂

    För övrigt anser jag att landstingen skall avskaffas

  4. Såg med stor förundran på en kanske vardaglig händelse i Sverige. Befann mig på en plats med stort skönhetsvärde både byggnad och park var i perfekt skick. Ut ur en bil kliver fyra kvinnor och en man chauffören. De fyra är av ickesvensk härkomst, en av kvinnorna är svenska, svenskan var av typen ”batiktant”, hon bar illasittande kläder som såg både urtvättade och oformliga ut, men var helt lyrisk över att visa allt detta vackra som byggnaden och parken representerade, de andra kvinnorna såg i mina ögon ut som tex, syriskor de var helt klart arabiskor. Dessa arabiskor bar all tre schalar av typ Hermes och chicka kläder som verkade hämtade direkt från ett modehus. Den arma ”batiktanten” försökte entusiasmera sitt sällskap, utan något som helst gehör, de var alla helt upptagna med sina iphones. Till slut gick hon ensam runt och pratade mer eller mindre för sig själv. Vad driver dessa ”batiktanter”, kan det vara ett sjukt behov av bekräftelse ?

  5. Det är märkligt att PK säger att utan invandrare stannar Sverige och hänvisar till att 600 000 går till jobbet varje vecka. Konstigt nog verkar de inte bli fler trots den enorma påfyllningen av nya varje år.

    Sanningen är att räknar vi bort finnar, danskar, norrmän och övriga européer som arbetar hårt så blir det inte många platser över för Mena-folket.

    Dessutom påstår PK att utan invandrare stannar vården, snack var fjärde anställd är visserligen invandrare men om var fjärde patient också är invandrare, dessutom tar dessa invandrare längre tid hur mycket har vi då vunnit?

KommenteraAvbryt svar