Sommarfilm: The Legal Case for Israel

israel flags
israel flags

Israels fiender i bl.a. FN och EU låter ju ofta som en raspig grammofonskiva när de kommer in på ämnet Israel och folkrätten. De glömmer en sådan grundbult som San Remokonferensen och alla dess överenskommelser.

De ”glömmer”mandatets tid och hur Storbritannien självsvåldigt använde större delen av det tilltänkta judiska hemlandet till att skapa en helt ny arabisk stat (Transjordanien).

De ”glömmer” vad det verkligen står i det pärlband av uttalande och resolutioner som FN producerat.

Professor Eugene Kontorovich ger en föreläsning som förklarar mycket av problemen kring folkrätten.

Den indiske journalisten Cliff Pinto ger en systematisk genomgång av innehållet i de olika resolutioner och

överenskommelser som gällt Israel sedan 1948. Det är ingen överdrift att säga att den smular sönder fiendens

propagandaargument. Citat: ”Vi ska titta på den s k gröna linjen och ”gränslinjerna ” från 1967. De har ingenting med 1967 att göra och är absolut inga gränser.

 Det är vapenstilleståndslinjer från 1949, d v s så långt de angripande arabiska arméerna kom innan de stoppades.”

Israel – Sverige

Kollegan Israel i Sverige har samlat viktiga bakgrundsfakta om Israel och MÖ. Läs och fräscha upp minnet av San Remo konferensen. Den är och förblir grundbulten i hela MÖ-debatten.

JIHAD I MALMÖ

82 thoughts on “Sommarfilm: The Legal Case for Israel

  1. Det är inte ett OMRÅDE som har med lyx eller inte att göra. Det är transfereringarna som gör det. Men jämför standarden i Rosengård, och stardaden på våra ”svenska” s k äldreboenden, så kan du ju sen fråga dig vilka som lever lyx och inte. Dessutom samlas inte alla fattiga svenskättade i VISSA områden tillsammans, utan lever mer utspridda. Därmed syns de inte lika väl. Sen hur man lever är en sak. Vilka resurser man har en annan. Personer kan leva fattigt fast de är rika. Men det märks inte därför. Eller menar du att våld = fattigdom. Absurd tanke. Inget samband alls. Se på alla våra fattiga bruksorter. Hur mycket våld är det där. Näst intill obefintligt. Så det stämmer inte alls vad de säger nånting. Och DU Ali vet INTE ett dugg om fattiga svenskar. Men det VET JAG.

    Men nu avslutar vi den här tråden tycker jag, och går vidare framåt till nya inlägg. Vi har pratat färdigt om ämnet, och kommer inte så mycket längre. Men kanske har förståelsen ökat något från oss båda, eller hur… 🙂

    • Ulf. Ja det är lika bra att vi avrundar.

      O min förståelse för dina åsikter har absolut ökat.

      Om jag hade fått bestämma så hade jag försökt få bort så många

      orättvisor som möjligt. Men det tar jag om jag blir politiker =)

  2. Allah den högste har uppenbarat denna lilla video, som förklarar var de så kallade palestinierna kom från. Det är en ynnest för mig att ha fått Allahs förtroende att visa en gång för alla hur det står till med den så kallade ”palestinafrågan”

  3. Vi har INTE vårt land. Detta land är folkförrädarnas land. De är quisslingar som har sålt ut vårt land till er, och behandlar oss inhemskt härstammande som skit, medan ni får all lyx, när ni kommer hit. DET är skamligt att behandla oss, som byggt upp det här landet som skit. Men det är vad man gör. Vi svenskar är inte värda ett dugg för förrädarmakten. Det är det bara ni som är det. Det är precis på samma sätt som för vilket ockuperat land som helst. Vi svenskar, är andra klassens medborgare i vårt eget land. Förrädarmakten har gjort er till ockupanter, oavsett om ni vill vara det eller inte. Och jag har sagt, att om jag får belägg för att jag har fel gällande Palestina , så kommer jag självklart att ändra uppfattning om er. Och ni är då i samma situation som oss, enligt vad du säger. Men så länge det jag har fått fram består och framstår som sant, kommer också min uppfattning att vara som den är. För jag vill inte leva i lögnen. VILL DU?

    • Du lever tyvärr i de lögner som du tjafsat om.

      Om du inte har någon medkänsla o förståelse för vad palestinierna genomlidit så har kag svårt att acceptera det du säger.

      Om du hade lyckats bättre med ditt liv så hade du inte varit så sur.

      I alla städer är det ju svenskarna slm är första klassens medborgare. Har du missat att lyxhusen, båtarna, lyxlönerna o tjänsterna främst innehas av svenskarna?

      Har du missat att de sämsta sk. Slumområdena främst inhyser invandrare. Den lyx du snackar om får du gärna. Flytta du in till rosengård eller andra områden som du kallar för lyx

  4. Så här säger du Ali:

    ”Det är helt galet att köra med etniska rensningar o ta in utlänningar från alla världens hörn.”

    Kan du förstå, att vi upplever samma sak, med den massiva invandringen av muslimer som idag är? Vi är ju i grunden ett kristet demokratiskt land, och vill bevara vår kultur, land och folk, precis som du. Kan du förstå det?

    Vi kanske tycker lika illa om muslimer, som du tycker om judar. Jag tycker muslimer bär sig väldigt illa åt mot oss i vårt land, överlag. Judar däremot, har jag inget emot. För mot oss beter de sig oftast väl.

    Men är det sant det som du säger att ni har haft ett eget land , då håller jag med dig. Men jag tvivlar mycket starkt på det. Jag har då inte sett minsta bevis på det. Så till dess förblir jag skeptiker till vad du säger, och tror på det jag har lagt fram. Det handlar om att rätt ska vara rätt helt enkelt, för mig, om jag ska hålla med dig. Tills dess inte något bevisar att du har det, håller jag INTE med dig. Men om… ja då kommer saken i ett annat läge så klart.

    Men håller du med vad jag säger om mitt folk då. Kan du förstå att vi svenskar känner samma sak inför alla muslimer som väller in i vårt land, som du känner inför judarna som kommer in i Israel? Kan du förstå oss, och hålla med mig där? Att vi vill bevara vårt land, folk och kultur. Kan du förstå det? Kan förstå oss svenskar där? Kan du förstå att vi upplever och känner oss ockuperade, när det flödar in såna mängder muslimer som idag? Är det rätt mot oss svenskar Ali, eller vad tycker du?

    • Jag förstår delvis er o er kritik men vi ockuperar inte Sverige. Vi har aldrig sagt att detta är vårt land o vi har aldrig byggt höga murar för att isolera er o fängsla er o era barn på det sätt som israelerna gör. Vi har aldrig satt checkpoint så att era äldre, kvinnor o barn ska stå i kylan i flera timmar. Vi har aldrig rivit ner era hus o snott er mark på det sätt som israelerna gör.

      Svenskarna har kvar sin makt o styr politiken på egen hand. Invandrarna här har aldrig fängslat oskyldiga svenska politiker o journalister.

      Allt jag nu nämnt och mycket till har det palestinska folket fått uppleva. O det har du inte hjärta till att visa någon förståelse för. Det är skamligt.

      Vad jag anser vara mitt hemland har inte du med att göra. Ditt förnekande är som att någon ska sitta o förneka svenskarna sitt eget land o börja plocka var o en o säga ”du är vallon, o du är dansk, i du är tysk osv. ” . Då har vi inga svenskar kvar om man ska hålla på så.

  5. Jag talade inte om dom som bodde i Israel tidigare. Utan dom som innehade och styrde territoriet som sitt. Och det var italienarna. Och innan dem judarna. DÄRFÖR bör landet återgå till dem. Din grupp människor, vilka det än må vara, har ALDRIG styrt över territoriet som sitt. Så hur kan du hävda din rätt. Judarna kan hävda rätten betydligt mer än ni, bara genom detta. Liksom de Kristna.

    Nä det är ju NI som är ockupanter Ali, hur du än definierar dig som. Men det är bara att läsa på. Du säger själv att det bodde judar där, vid andra världskriget. Nå, har inte dom rätt till sitt land då? Var dom inte ockuperade kanske. Liksom kristna. Som också fanns där. Och har inte vi svenskar rätt till vårt land då? Varför ockuperar du vårt land Ali? Eller är det bara NI muslimer, som har rätt att ockupera andra va?

    Du säger: ”Det är helt galet att köra med etniska rensningar o ta in utlänningar från alla världens hörn.” Detsamma kan väl vi svenskar också säga, eller hur? Så, VAD GÖR DU DÅ I VÅRT LAND Ali, om du är emot att det kommer utlänningar och bosätter sig på ett annat folks territorium. Då ska inte såna som du komma hit heller, och ta VÅRT land. Du säger ju emot dig själv.

    • Ulf. Jo då . Men judar o kristna palestinier som bodde där före 1948 har rätt till att vara kristna o judiska palestinier. Kristna palestinier vill precis som muslimerna att ockupationen ska upphöra o att Palestina ska befrias.

      På tal om mig själv så är jag ingen ockupant här.

      Vikom hit som flyktingar. O jag har alltid sagt att Sverige är svenskarnas land. Jag är här på laglig grund o respektekterar Sverige, svenskarna o sveriges lagar. Jag beter mig inte så illa mot svenskarna som de utländska israelerna beter sig mot oss. Frågan är om du accepterar israelers sjuka beteende här hemma i Sverige. Tillåter du deras brutalitet?

      • JAG HAR TVÅ FRÅGOR
        Fråga ett
        Någon här som hört talas om en kriminell Jude eller Israel i Sverige?
        Fråga två
        Någon här som hört talas om en kriminell Arab eller Muslim i Sverige?

        Vem som helst får svara, även Ali.

      • Svar ja. Joachim posener. En av sveriges värsta bedragare. Fortfarande på fri fot. Kan någon av er ange en muslim i Sverige som kan komma i närheten av hans stöld?

        För övrigt har vi i Sverige inget register över religionstillhörighet. Det finns judar o muslimer som bytt till svenska namn.

      • Posener känner alla till och det är den ende kriminelle juden jag känner till.
        Men det är så här Ali, att jag har jobbat i kriminalvården och jag har aldrig sett eller hört talas om en Jude på ett svenskt fängelse.
        Däremot kryllar det av araber och muslimer. Ni är faktiskt i majoritet på svenska fängelser!
        Och det är i normalfallet inte ekobrott det gäller (även om jag hade en Imam från Lund som förskingrat pengar från källarmosken där). Araberna och Muslimerna och som är i majoritet i svenska fängelser, sitter inne för narkotikabrott, misshandel, stöld och våldtäkt i huvudsak.
        Detta är Islams bidrag till det svenska samhället!
        Ni ljuger er hit och blir välkomnade med öppna armar, men sen skiter ni oss i ansiktet Ali!
        Därför är ni inte omtyckta här!
        Av samma anledning är ni inte omtyckta i något civiliserat samhället!
        Åk hem till stenåldern din jävla parasit!

  6. Vinnarmakterna efter 1:a världskriget, skulle ha tömt den judiska marken, från osmanern, när de hade chansen, och skickat hem dom till Turkiet. För då hade man chansen att göra det på ett bra sätt, när det Osmanska Riket blivit Turkiet, och dragit sig tillbaka. Då hade man sluppit det här tjafset och palestiska spektaklet, av inkommande lycksökare, som försökte hävda nåt som inte fanns, i kaoset och vakumet av det Osmanska rikets fall. Nu kunde de istället upprätta en fiktiv fantasination, och sen börja hävda dess rätt. Vinnarmakterna efter 1:a världskriget hann helt enkelt inte med i svängarna. Utan det blev 2:a världskrigets Vinnarmakter som försökte göra det som 1:a världskrigets Vinnarmakter borde ha gjort. Vilket naturligtvis var helt absurt. För då hade den fiktiva palestinafantasinetablerats som ett styre. Men det var inget annat än rövare, banditer och lycksökare, som tog chansen att invardera den gamla judiska marken, när Osmanska styret försvann där 1922.

    Så detta är vad det handlar om. Osmanska Riket, förlorade kriget, och därmed sina territorier. Vilket är naturligt i krig. Vilka är då de rättmätiga ägarna till marken, när en ockupation hävs. Jo, de tidigare ägarna till landet närmast. Eller de som har historisk grund där. Se bara på Hitlers tredje rike, när det föll. Då kallades länderna protektoriat i Hitlerriket. Men sen gick de tillbaka och blev sina folks länder. Men bara för att Riket föll. Samma sak med Sovjetimperiet och Jugoslavien. Fast det var under betydligt längre tid, som dessa var sammanfogade enheter än Tredje Riket. Men det gick, och gick tillbaka till det som tidigare var. Så gott som. Med några smärre förändringar p g a krigsförluster, krigsvinster och egna gränsdragningar.
    Men vad vill jag då säga med det här? Jo, att det är samma sak med Osmanska Riket. Men betydligt svårare, eftersom det hade gått längre tid, som det var beständigt. Men går man då efter vad som tidigare var där innan ockupationen. Så borde det Israeliska territoriet i första hand tillfalla Italien. Då detta var bysantinskt område Innan Osmaniern Memhet invarderade det. Men eftersom dom inte gjorde anspråk på marken, så bör den tillfalla näste bakåt. Och då blir det judarna, som fördrevs av den bysantinske, romerske, italienske kejsaren Hadrianus.

    • Du bevisar återigen hur tom i huvet u är. Du gav flera exempel på vad som händer när vissa makter faller.

      Du skrev ”går man då efter vad som tidigare var där innan ockupationen”.

      Palestinierna var visst ockuperade av britterna , turkarna o andra nationer innan. Så visst bör landet återgå till de palestinier som bodde i landet.

      Det är helt galet att köra med etniska rensningar o ta in utlänningr från alla världens hörn som tvingade på oss nazisrael. Detta har inte hänt något av de länder som befriades i de exemplen du angett.

      Österrikarna valde att kalla landet de bodde i för österrike. Kroaterna kallade landet de bodde i för kroatien. Märk väl att de bodde där o har bott där i flera generationer.

      Israel har ingen laglig rätt att ta mitt hemland . Ni kan försöka lura hela världen men ni kommer bara få ökat motstånd på sikt . Folks vrede mot sionisternas lögner, stöld o maktmissbruk kommer bara att öka o till sist bli okontrollerbar . Sådana lögnbubblor o nazibubblor spricker alltid vare sig du vill det eller ej

      • Ali, de länder som idag ligger i Mellanöstern och Nordafrika var kristna innan muslimerna erövrade dem. När ska ni lämna tillbaks Irak, Syrien, Jordanien, Libanon, Turkiet, Egypten, Tunisien, Libyen, Algeriet, Marocko och de andra före detta kristna länderna?

        Mussarna har mycket att ersätta, till den miljon judar ni kört iväg och till alla de miljoner kristna ni stulit land från.

        Kartan är kristendomens utbredning på 500-talet, alltså 100 år innan Muhammed började härja.

        http://petterssonsblogg.se/2013/05/08/exodus-av-kristna-fran-den-muslimska-varlden/

      • Ali Arab
        Ditt hemland är i något av Arabländerna. Du borde faktiskt ta reda på vilket!
        Araber kommer naturligtvis inte från Judeen och Filisteerna var inte Araber!
        Har du inte gått i skola i Sverige?
        Har du bara gått på Hamas särskola?

    • Ulf. Israel är bara en tillfällig o olaglig ockupationsmakt som bara kommer att finnas så länge usa styr världen. Mycket tyder på att usas makt försvagas nu.det är en tidsfråga.

      • Är staten Israel olaglig?
        Berätta lite om staten Palestina då!
        Vad har ni haft för styrelseskick genom åren?
        Vad har ni haft för valuta?
        Visa Landets gränser på en karta!
        Vad heter Palestinas Ambassadör i Sverige?
        Vad har Palestina för kända företag?
        Hur många nobelpris har tilldelats Palestinier?
        Nämn någon Palestinsk uppfinning!
        Berätta lite om Palestinska författare,musiker,skådespelare, filmregissörer!
        Vad har de producerat för böcker,musik,och filmer?
        Vad har Palestinier gett världen som vi inte kunde varit utan?

        Du som kallar dej Palestinier måste kunna svara på de här frågorna som vilken svensk eller Israel kan svara på!

        Och så undrar jag hur många av PLO som blev slaktade av Hamas när Israel gav dem Gaza? Finns det några PLO’are kvar i Gaza idag?

        Du är ju experten här på Palestina, SÅ DU MÅSTE KUNNA SVARA PÅ DE HÄR FUNDAMENTALA FRÅGORNA ALI!

        KOM IGEN NU ALI! NU HAR DU CHANSEN ATT FÖRKLARA FÖR OSS!!!!!

      • Ja den är helt olaglig o brutal o kommer att falla en vacker dag. Alla dina frågor har ingen relevans i sammanhanget. Vi är ockuperade av israelerna o har varit ickuoerade av britterna o turkarna o har all rätt att kämpa för vår lagliga frihet. Nästan Hela världen erkänner våra rättigheter men ni accepterar inte någon demokrati om den inte gagnar er.

        Det är inte antal upofinningar eller nobelspristaare som ger ett folk sina rättigheter. Återigen visar du på total ologik som bevisar att era argument är så vaga o att naziisrael står på en svag o orättvis grund.

      • Jag har märkt att ni på denna hatiska naziblogg har svårt att inse att ni är hjärntvättade med äkta Ariel.

        Ni inser inte ens att ni är ett gäng rasister.

  7. Du verkar ju helt störd Ali. Verkar inte fatta nånting.

    Judarna är BÅDE ett folk och religion. Har du aldrig hört talas om Israels 12 stammar. Alltså, var judarna ett folk. Vilket palestinerna inte är. Utan ett arabiskt påhitt, för att kväsa Israel och Väst. Det är bara att läsa här nedan, så får du se. Sen. Vad är det för nonsenspladder och gallimatias om judiska konvertiter. Det var det mest stupida jag någonsin har hört. ha ha ha… Har du ALDRIG hört talas om diasporan. Judarna var som romerna ungefär. De blev ju utkastade av Hadrianus från sitt land. FOLKET judarna. Men just för att dom hade sin judiska tro, höll dom ihop, och bevarade sitt folk i grupper på olika platser i världen. Dom aklimatiserade sig aldrig, utan skapade en egen kultur i kulturen. Just det, fick de mycket skit för också. Men det bevarade dom som folk. Sen har du rätt att det var få judar där 1948. För att de flesta hade blivit utrensade, dödade eller flytt. P g a Harianus. P g a Osmanska riket m m. Och som jag säger, kan det diskuteras, det som vinnarmakterna gjorde efter så lång tid. Men de kände väl kanske skuld för förintelsen.

    Men ni finns ju absolut inte som nåt eget folk. Ni är ett hittepåfolk Ali, som bygger på en falsk illusion, och drömmen om det. Men ni är inget annat än arabiska folkspillror från Osmanska Riket, och efter andra världskriget Syrien, Jordanien och Egypten. Det var ju taktik från er, att sticka dit, för att skapa myten om ”det palestinska folket”, för att sätta er på och kväsa judarna och Väst. Därför roffade ni åt er för väst i er teoretiskt framlagda bluffplan, om att skapa nåt som inte fans. Och dom naiva västliga makterna gick då på det. Dessutom fanns det ju många kommunistiska judehatare på den tide, och som gillade våld och terror mot det bestående. Så, ni fick ju det oberättigade stöd ni oförtjänade. För ni finns inte som nåt eget, som judarna och vi.
    Sist en fråga: Har du rätt till VÅRT land då Ali, anser du?

    Läs det här Ali:

    http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Palestina

    Och det här:

    http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Judeen

    • Ulf. Vaddå . Påstår du att det inte funnits folk som konverterat till judendomen? Alla religioner är i grunden till för mänskligheten o det innebär att Gud öppnar möjligheten till alla att bli judar, kristna eller muslimer. Alla dessa religioner är i grunden missionerande.

      Om endast 2 människor konverterade till judendomen per månad sedan denna religion startades så blir det tiotusentals personer. Lägg då till en normal befolkningstillväxt o rätt snabbt blir siffran flera miljoner judar med konverteringsursprung. Dessa var utspridda i världen.

      Återigen är grundfrågan logisk. Om du är amerikan o din mormorsmormor konverterade till judendomen 1850. Är du då amerikan eller inte? O vad har du med mitt hemland att göra om ingen i hela ditt släkte har en kopoling till palestina? Er logik är sjuk.riktigt sjuk. Galen rättare sagt

  8. Här är tips på en bok om det vi debatterar utan någon ände verkar det som.
    The case for Israel by Alan Dershowitz.
    Skriven av en New York boende professor på Harvard University, förmodligen av judiskt släkte eller något annat. Han tar i vart fall upp många fördomar om judar, vilka bland annat vår islamiska vän Ali flitigt använder. Men dessa myter, för det är det, kan inte tas på allvar eftersom det inte finns några källor till de påståenden man gör, och många hör bara ihop med någon myt i en religion.

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Case_for_Israel

    Boken blev en bestseller mest för att alla i USA är judar, eller?

  9. Judarna var t o m långt innan araberna som folk. Så, tänk på det Ali. Vem har då största rätten till ett land man bebor, långt innan ditt folk i stort, ens var påtänkta.

    • Ulf. De som kallar sig för israeler har ju bott i alla delar av världen i tusentals år. O judendomen är bara rn religion o inte nation. Den religionen har folk konverterat till o lämnat under alla dessa år.

      Återigen är frågan hur du får ihop att en polsk jude där någon av släkten konverterade till denna religion för flera tusen år sedan ska ha rätt till mitt hemland. Du verkar va helt tom i huvet.

      Ingen har heeker någonsin haft rätt att begära ett land 4000 -5000 år i efterhand.

  10. I så fall Ali har väl vi ursprungssvenskar också rätt till Sverige. Och inga andra, som t ex du, eller hur…

    Ja, Israels mark, var judisk före 1948. Men dom hade blivit bortdrivna i diasporan på 300-talet av kejsare Hadrianus. Så italienarna har större rätt till marken än ni. För romarna härskade där ända till Osman den 1:e intog Bysans och ockuperade hela området. Det skedde på medeltiden. Men det är klart att det kan vara dumt, att ge tillbaka mark av andra länder efter så lång tid. Men anklaga inte judarna för det. Utan segrarmakterna efter andra världskriget i så fall. Det är deras fel. De drog också raka gränser mellan arabiska folk, vilket inte var bra. Se bara på Syriens spikraka gränser. Men man ville ge judarna ett land, efter allt lidande de utstått av nazisterna. Sen må det vara som det vill idag med det. Men det är bara att gilla läget, efter så lång tid. Förstår du inte det Ali. Vi ursprungliga svenskar, har ju förlorat vårt land också. Fattar du inte hur vi upplever det. Ska vi börja slåss mot er då, som kommit och tagit det, va. Är det inte rimligare att vi slåss mot dem som gett bort vårt land i så fall.

    Men en sak kan du aldrig bevisa, och det är ditt eget folk. Ni må ha varit inflyttade araber, från andra länder, eller kommit med den osmanska ockupationen. Men det är också allt.

    Att de skulle ha bytt religion. Vad har du för bevis för det. Det låter bara som efterkonstruerat nonsens tycker jag. Att polska och ryska judar har med israel att göra, handlar om diasporan på 300-talet. Hadrianus körde ut alla judar ur sitt eget land, och de spreds över världen i förskingringen, eller diasporan som man säga. Men Israel är judarnas ursprungliga mark, där de hade varit i många tusen år, sedan utvandringen från Egypten på Moses tid.

    • Du skriver ”man ville ge judarna ett land, efter allt lidande de utstått av nazisterna. ” visst . Det får europeer o amerikaner gärna göra men inte genom att etniskt rensa palestinierna. De kan ju ge mark inom europa. Bi kommer ju så bra överens säger ni o så vill de ju ändå tillhöra europa.

      Rimligast är om tyskarna som var orsaken till judarnas lidande som i så fall borde ge en del av sitt land till judarna. Men inte ska jag betala ett så högt pris för tyskarnas behandlande av judarna.

      Att judendomen startades där är inte samma sak som att det är deras land. De har aldrig vrit i majoritet. O så är var det många som bytte ut den religionen genom att konvertera till annat.

      Ulf. Vad du än säger så finns det alltid en lösning eller kngen lösning. Antingen skärper sig nazisael o slutar med sina fula metoder o börjar föreslå en rättvis fredlig lösning eller så kommer de vid rätt tillfälle att ångra att de inte tog den chansen.

      Folk är glödheta o förbannade på denna terrornation. Freden är den bästa vägen. Men extremisterna som styr nazisrael har svårt att förstå det.

      • Ni har aldrig haft någon erkänd nation. De som levde i det som du vill kalla Palestina, levde och dog inom det Ottomanska kalifatet. Alla gränserna och nationerna bestämdes av segrarna i första Världskriget. Har du hört talas om Versaillesfreden och Tysklands krigsskadestånd, om inte så läs på och lär den historia, som du inte kan ändra på men som finns.
        Före Ottomanerna var det Bysan och före dem var det Romarriket, Babylonien och Alexander den store från Grekland. Där någonstans fanns också Davids och Salomons Israel, fast det kanske inte hette så då. Det enda araberna fick utse var Muftin av Jerusalem, men det var inget rike utan en titel. Den sista kallade sig stormufti liksom hans far hade gjort. Det var en religiös titel. Borgmästare var den sekulära titeln, och den som styrde Jerusalem. Men inte ens denne hade några maktbefogenheter utanför stadens murar. Därför fanns det inget fog för ett arabiskt land till. Har du något att anföra mot de gränser som alla arabiska länder fick av segermakterna, så kan du ju försöka ändra på det då. Irak, Syrien, Libanon, Jordanien var ju nya länder i Mellanöstern efter WW1.

      • Inte ens namnet är ärligt, snott som allt annat. ”Kejsar Hadrianus hade efter flera uppror behov av att slutgiltigt förödmjuka judarna och om möjligt utplåna deras hemland varför han gav det område som tidigare utgjort provinsen Judeen (Juda och Benjamins stammars område) namnet Palæstina vilket är en latiniserad form av Filistéen. Enligt berättelserna i Gamla Testamentet var filistéerna tidvis Israels fiender under flera århundraden. Sjäva namnet ”Palestina” härrör således från romarna.”

      • Ruben. Tack för bra innehåll. Lär gärna ut detta till dina polare . Du skriver ”Palæstina vilket är en latiniserad form av Filistéen. Enligt berättelserna i Gamla Testamentet var filistéerna tidvis Israels fiender under flera århundraden”.

        O det stämmer. Detta står i flera historieböcker. Filisteen står alltså omnämnt redan på gamla testamentat. Alltså bevisar du att det bodde filisteer ( palestinier) o judar i detta land. Under de tusentals år som gått har de judar som bott i landet konverterat till kristendomen o islam.

        Men enkel matematik kan man räknat ut att hela världens judar idag var några hundra personer för 3000-4000 år sedan.

        Befolkningsutvecklingskurvan kan lätt räknas baklänges. Räkna själv

      • Du läser som vanligt ut vad du själv anser är rätt, och dina matematiska formler betackar jag mig för. Det lönar sig inte att föra en djupare diskussion med dig, då det bara är en massa drövel du presterar. Du är en statslös vrövelkodd och
        kommer alltid att förbli. Kan du inte ens bemöda dig med att skriva ordentligt och sammanhängande och visa respekt för det språket som gäller. Du lyssnar inte till fakta utan relaterar alltid tillbaka till din och dina släktingars konflikt med judarna. Judehatet fullkomligt sprutar ur dig. Ser dig enbart som en jävla pajas och en otroligt feg stackare som sitter och gnäller här i Sverige.

      • Ruben. Blev du sur för att du gav dina polare svar på tal utan att veta om det?

        Varför vågar du inte visa dina usla mattekunskaper.

        Ni snackar om verifierbar info. Siffror är bäst att ha i detta sammanhang. Visa en gång för alla hur befolkningskurvan / formeln räknas. Räkna sedan baklänges o se att dagens judar i hela världen var max 100 pers för 4000 år sedan. Så alla era resonemang o lögner faller ner i svarta hål.

        Litar du knte på mina siffror får du gärna räkna själv o visa oss resultatet idag.

        Hahaha ingen av er vågar ta fram denna sanning.

      • Om du hade sett efter lite bättre din lille fan, så hade du sett att vad som stod om PALLESVINA, så stod det inom citationstecken, det var alltså ifrån ett större sammanhang. Har inte det minsta lust att ta fram var det var ifrån, eftersom jag vet att det är som att kasta pärlor för SVIN. Eftersom du inte är fullt tillräknelig på grund av din religösa irrlära, så är det helt att betrakta som in absurdum. Dina siffror kan du ta och stoppa upp på det stället som du visar för Allan. 🙂
        Vi har redan fått ta del av dina ”civilekonomiska” kunskaper, då du visat att du och din familj ger den svenska staten 1 miljon i skatteintäkter per år, dessutom är du ”expert” och kan allt om det svenska skattesystemet. 🙂

      • Ruben. Kul att se dig sur.

        Du gav din bästa kommentar o jag nöjer mig med det. Jag räknar med att du gör det 1-2 gånger under hela ditt liv. Allt annat du skriver är inte läsvärt alls.

        Ha de bra ruben.

      • Det kommer till att bli mer av godsakerna framöver. 🙂 Glöm nu inte bort att titta på hur dina bröder beter sig mot dina systrar ikväll på TV2 21:15. Detta försigår med hjälp av din idiotiska sagobok, och som normala människor förkastar. Skall bli intressant att se vad du kokar ihop för smörja för att försvara det. 🙂

  11. Det är inte judarnas fel, att vinnarmakterna gav tillbaka judarna den israeliska marken. Skyll INTE på judarna för det. De har lidit nog. Men Palestiner finns inte. Det är ett arabiskt påhitt, för att ställa till det i världen. De araber som bodde där kom med osmanerna, eller efter sen riket föll samman vid 1:a världskrigets slut. Allt detta, var inget annat än ockupation av judisk mark, sen kung Salomos tid. Judarna ÅTERFICK således sin mark, efter 2:a världskriget, och inget annat. Det var därför de gavs denna mark överhuvudtaget. För att det var deras i grunden, inte de s k palestinernas. De kan få mark i östra turkiet istället, eller Syrien, Jordanien eller Egypten, om det var de senkomna ockupanterna som kom dit. Men palistiner har aldrig funnits, bara arabiska spillror från andra folk.

    • Judarna har aldrig varit i majoritet där så hur kan man va dum o påstå att det var judarnas land före 1948?

      O hur kan du va så dum att inte ha insett att många av de som var judar i palestina har bytt religion o övergivit judendomen?

      O hur kan du va så dum att påstå att en polsk eller rysk jude har mitt hemland som sitt hemland. En polsk judes hemland är polen o inte Palestina.

      Men men. Det finns dumma människor o så finns det folk med sjuka åsikter. O så finns ett tillfälligt låtsasland som har ett förfallodatum. Den saken är klar. Detta nazisrael har skapat miljarder fiender som väntar på rätt tillfälle.

      Det brukar sluta illa för sådana kaxiga nazister

      • Ali hur tänker du nu? Du säger att en polsk judes land är Polen? Men du bor ju i Sverige och ändå säger du att Palestina är ditt land? Är det bara muslimer som har rätt att göra anspråk på länder som de inte ens bor i?

      • Du är paranoid i ditt Israelhat. Det är inte bra för någon, och allra minst dig själv, att gå omkring och vara så hatisk. Det kommer bara att leda till att du radikaliseras ytterligare. Numera har nog både säpo och mossad koll på dig.

      • Olli. Jag hatar orättvisor som vi palestinier tvingats leva med. Om du , säpo o mossad inte anser det befiat att ogilla nazister så är det ert problem.

        Jag bryr mig inte om mossad eller säpo. De får gärna komma o fricka kaffe o prata en stund om de vill. De kan inte få ut något av en fredlig person. Jag tror dick att säpo har bra koll på dig o din organisation. För det är ni som är en fara för rikets säkerhet.

  12. Tack för din utförliga redogörelse Olli. Bra.

    Ha ha ha, hör på Ali va. Inget av värde har han att komma med, och vet att jag har rätt. Inga argument har han. Bara tomhet och kast med liten boll, i sin självömkan, och ilska över att ha fel. Ha ha ha… 🙂

  13. Att nästan hela världen erkänner palestina-projektet som nåt legitimt är, för det första att ”hela världen” är den muslimrövslickande PK-världen. Inte den tänkande fria människobefrämjande världen alltså. Dessutom att man är styrda och köpta av MB, och inte törs ha en självständig sund ståndpunkt. Sen är man också lurade av sin egen hjärntvätt och hallucinationer om att palestina är nånting som finns, vilket är ett totalt missförstånd och historieförfalskning.

    • Ulf har du sett videon ”The legal case for Israel” och/eller den lilla korta strax över här. Den israeliska staten vilar på internationella överenskommelser, gjorda inom det brittiska mandatet och i samband med att alla andra gränser i det tidigare Ottomanska riket kom till. Det är San Remo avtalet som gäller och där fanns alla dåtidens erkända nationer med och skrev under.
      Några gränser för ett Palestina har aldrig funnits, och när avtalet kom till fanns där inte särskilt många araber i området.

      • Olli. Du som är så fanatiskt kär i isaels lögner verkar inte skämmar över ditt tydliga skitsnack. Inget är lagligt me israels bildande. De lagar du pratar om är sådant vinnarna i 2a världskriget tvingat världen att acceptera o allt för att ge nazisrael en täckmantel. Med tanke på den extrema ologiken kan man lött säga att israel bygger på svaga grunder som kommer att falla då israels tappar sin stormakt över stormakterna. Amerikaner har redan fått nog o resten av världen väntar bara på rätt ögonblick. O jag ser med spänning på deras förfall

    • Ulf. Dina sjuka åsikter slänger jg i papperskorgen. I diskussioner är det värt att inse att vissa personer har så sjuka åsikter att de bara ska ignoreras o du är en sådan. I ignore you .

      Delete to papperskorgen. Haj haj

      • Det är San Remo konferensen som gäller för bildandet av staten Israel på ca 0,5 % av hela det ottomanska kalifatet, alltså fick araberna 99,5 %, beslutet fattades, den 26 april 1920 (och fastställdes i NF två år senare) NF är FN: s föregångare och låg i Geneve i Schweiz. Betäckningen NF står för Nationernas förbund.

      • Olli. Du är så patetisk. Brutternas köfte till israelerna är lika olagligt som bildandet av nazisrael. Har du svårt att fatta det?

        Menar du att FN har rätt att dela danmark rakt av o ge det till zigenarna eller till israelerna o påstå ” jo men europeerna fick resterande 99,5%”?

        Du o alla israelfanatiker är så patetiska.

        Israel har tagit större delen av mitt hemland. Varken jag eller israelerna har något med osmanska riket att göra.

        Ingen har någon laglig rätt att ge mitt land till isaelerna. Vill britterna dela ut land så får de ta ur sin egen mark. Punkt slut

      • Men oavsett vilket så har allt gått rätt till. Sedan beror det ju på den arabiska och den egyptiska immigrationen till det man då på order från det sovjetiska propagandaministeriet, skulle kalla Palestina. Dessa kom ju utifrån och hade ingen kunskap om att umgås med judar, så då är det inte så konstigt att man agerar med anfallskrig för att utöka sitt territorium, vilket ju alla vet är förbjudet enligt FN: s Stadgar. Försvarskrig är däremot alla fria staters rättighet.
        Alltså har FN skämt bort araberna, som inte har behandlats som de inkräktare man är och har varit.
        Att man la landet Israel där man gjorde, berodde på den historiska förankring dessa hade, i det område som judarna tidigare varit ensamma om att ha en fri stat i. Du vet på konung Davids tid och kung Salomo, men jag tror det fanns andra konungar också under den tiden. Det kan man givetvis läsa om i den israeliska historiebeskrivningen. Om man precis som med alla historiebeskrivningar utgår från verifierbara fakta, så slipper man ju de som inte rimligen kan vara helt sanna, utan lever kvar mer som myter. Men som överallt i den akademiska världen, måste man vara noga påläst och kunna peka på t.ex. motstridiga uppgifter, eller alltför fantastiska berättelser. Man får inte glömma att det tog lång tid att skriva böcker på den tiden och att minnet inte alltid mindes helt rätt. Däremot brukar saker som vilka kungar som regerade och mellan vilka år.Eftersom den kristna tideräkningen inte började användas förrän framåt 200 e.kr, så kan fel uppstå när saker jämförs från en tideräkning till en annan, men det är små differenser mellan det mesta. Några år hit eller dit spelar knappast någon roll.

  14. I videon under här talar man o m att Israel har kommit till genom internationella lagar, samma lagar som såg till att araberna fick mer än 99,5 % av det sönderfallna Ottomanska riket, undantaget Turkiet som bildade sitt eget land efter gamla godkända gränser. Israel fick mindre än 0,5 %.
    Detta kan ni läsa mer av på
    http://israelisverige.info/?page_id=14613
    som är en helsvensk blogg som har fred i MÖ som mål. Medan du Ali islamist ser krig som en chans att roffa till sig även den sista knappa halva procenten. Girighet brukar dock sällan löna sig, och internationella lagar står över nationella lagar.

    Läs och fräscha upp minnet av San Remo konferensen. Den är och förblir grundbulten i hela MÖ-debatten.

  15. Ali vet inget själv om det han pratar i allmänna floskler om. Däremot så är han liksom Muhammed väldigt ointelligent, och kan inte slå ner på fakta, annat än med sina floskler och ett allmänt svammel hur dumma alla är som inte tror på de sagor Ali har hört sen han var liten. Han har dock aldrig passerat 5-årsåldern, utan blev kvar där. Riktigt små barn tror på allt de tycker är bra, som tomten, sagornas prinsessor, flygande mattor m.m, dock börjar de mest intelligenta att ifrågasätta dessa sagofigurer i ca femårsåldern. Dit har inte Ali kommit än.

  16. Det enda Araber är duktiga på är att hota. När sen verkligheten
    inträder , så kommer deras tillkortakommande fram i ljuset.
    Så var det 1948, 1956, 1967, 1973 och så kommer det att bli nästa gång också.

    Du Ali Arab, du har aldrig kommenterat alla dom lyxbyggnader
    i Gaza, byggda med biståndspengar, som var till för att förse
    fattigt folk med bostäder, men som istället används till lyx för
    överklassen.

    • Israel är bara en förlängning av englands koloniasering av landet.

      Sånt behöver vi aldrig ens diskutera.
      För palestinier har funnits i tusentals år . Långt innan benämningen svenskar började användas. O benämningen Israeler har bara funnits i 65 år.

      • Ali Arab från Arabiska halvön.
        Var så god och berätta vad du har för dokument som stöder ditt påstående.
        Världens historiker kommer att kasta sej över dej och erbjuda dej astronomiska belopp för dessa dokument som kommer att skriva om hela världshistorien!

      • DDM.

        Nästan hela världen erkänner Palestinierna o vår rätt till vårt eget land. Jag har inte tid att ta fram dokument o visa er. Ni är ju så blinda o döva att ni ändå kommer att tjafsa vidare o vidare. Jag nöjer mig med att veta att ni är en liten minoritet SS ( senila sionister) . Era sjuka åsikter leder aldrig till något fredligt. Ni skapar bara ökat hat. O jag tror inte israhell tjänar något på att bli hatat

  17. Ni på denna israelvlogg verkar ge en tydlig signal till palestinier. O det är att ni på denna blogg hatar fred o ni menar att palestina bara återtas med bättre vapen dvs bättre jihad.

    Tror ni inte att jihadisterna redan vet om vad ni vill ha?

    Gå o lägg er

    • Ali Arab från Arabiska halvön!
      Vad skulle dina låtsaskompisar leva på om det blev fred?
      Inga fler miljarder dollar i veckopeng.
      De skulle svälta ihjäl!

      • Du verkar va helt okunnig.

        Svaret är enkelt. Vi löser det själva. Innan nazisrael förstörde vårt land 1948 var landet rikt o folk från libanon, syrien o andra grannländer kom för att jobba o söka ett bättre liv. Bara israel lämnar oss i fred så löser vi resten.

  18. Orein. Du är märklig . Du skriver ”Varför är det en självklarhet med en stor del ca 75 procent av det engelska protektoratet till araberna och inget till judarna när Englands guvernör hade lovat judarna ett eget land. ”

    Englands guvernör får gärna liva judarna ett eget land men i så fall får han ge dem ur england o inte ur något som han inte har rätt till. Jag hade inte klaat om ni o engelsmännen delade england rakt av. Ni kommer ju så bra överens.

    Palestina tillhör palestinierna o inte engelsmännen.

    Värt att nämna är att sionisterna anvönde terror mot sina kära bundförvanter bland de engelska kolonialisterna. Är det så ni behandlar era närmsta vänner?

    Hagana o stern känner du väl till

    • Det finns inga Palestinier och du är arab alltså inte från Judeen!
      Hoppas du fattar det nu så behöver du inte käbbla här mer.
      Lägg tiden på släktforskning istället så du får reda på var du kommer ifrån, i fall inte dina föräldrar berättat det för dej!

      • Haha . Va har du med saken att göra? Palestinier har alltid funnits o ska förr eller senare få tillbaks sina rättigheter.

        Israel är döremot ett hittepåland som har ett förfallodatum som baa Gud känner till. Hela nazisrael bygger på olaglig grund o sånt faller alltid

      • Ali Arab!
        Svara mej då varför inte palestinier eller palestina finns omnämnda någonstans i historien, varken i bibeln eller i koranen eller i någon annan historisk skrift.
        Judeen däremot är omnämnt för 5000-6000 år sedan första gången om jag minns rätt.

      • Lär dig läsa först. Palestina står visst i Bibeln. Enligt den kristna tron så föddes Jesus i betlehem i Palestina.

        Jag tycker att hela den israelska verkar vara desperat för att försöka ljuga till sig allt o lura omvärkden. Israel är bara en engelsk förlängning av kolonialiseringen. Det är ett hittepåland som med odemokratiska medel o med våld tvingats på alla som bodde i området.

        Ni svamlar för mycket o missar att hela nazisrael är olagligt

      • ” Palestina (arabiska: فلسطين, Filasṭīn, av grekiskans Παλαιστίνη; latin: Palæstina; hebreiska: פלשתינה, Palestina; syriska: ܦܠܫܬ, Falasṭīn, Filisṭīn) är ett av många namn för den geografiska region som omfattar området mellan Medelhavet och Jordanfloden jämte andra närliggande områden.

        Namnet Palestina härrör ursprungligen från Filistéen, ett kustområde vilket ungefär motsvarar dagens israeliska kust och Gaza.[1] Kejsar Hadrianus hade efter flera uppror behov av att slutgiltigt förödmjuka judarna och om möjligt utplåna deras hemland varför han gav det område som tidigare utgjort provinsen Judeen (Juda och Benjamins stammars område) namnet Palæstina vilket är en latiniserad form av Filistéen. Enligt berättelserna i Gamla Testamentet var filistéerna tidvis Israels fiender under flera århundraden. Sjäva namnet ”Palestina” härrör således från romarna.

        Andra namn för regionen är bland annat Kanaan, Södra Syrien, Södra Levanten, Jund Filastin, Outremer, Eretz Israel och Det heliga landet. ” 🙂

  19. Detta var endast en av alla konsekvenser av att Ottomanska riket föll sönder i sviterna efter första världskriget på tyskarnas sida, men det hade bara varit en tidsfråga för att det Ottomanska riket skulle ha fallit ihop ändå.
    Jag har aldrig sett dig ta avstånd för bildandet av ytterligare arabiska länder, som Jordanien, Irak, Libanon, Syrien, Egypten och hela resten av det Ottomanska riket. Varför är det en självklarhet med en stor del ca 75 procent av det engelska protektoratet till araberna och inget till judarna när Englands guvernör hade lovat judarna ett eget land. Nu fick man inte 25 procent utan snarare 11-12 procent av det kvarvarande. Detta är som en flugskit på kartan över området. Se nu filmen och lyssna noga, så kanske även du förstår att det inte var för att djävlas FN gjorde detta.

  20. Låt oss börja från ruta 1. Det finns inget lagligt med israels bildande överhuvudtaget.

    Hela bildandet av israel är olagligt. Tänk om FN beslutar att dela sverige rakt av o ge det till romerna. Anser ni att det är lagligt?

    Nazisael kom med våld o terror o med hjälp av bedrägliga FN- vänner o sionisternas hårda kontroll över europa o usa.

    Lilla israel kaxar sig mot miljarder muslimer, europeer o amerikaner.

    Alla normala människor inser att det kommer att sluta illa för en sådan falsk stöldnation .

    O det kommer snabbare än ni kan ana.

    • Jepp, illa kommer det att gå; som 1948, 1956, 1967, eller 1973.

      Varför är det inga överfall på 1980-, 1990- eller 2000-talet? Fick man inte ihop fem länder att överfalla Israel? Fem verkar annars vara ett heligt tal inom Islam, det behövs fem muslimer för att överfalla en svensk ungdom.

KommenteraAvbryt svar