Känd psykiatriker – därför skapar islam brottslighet

DANMARK. Radikal islam är ett verkligt och växande hot mot danska samhället, och det är dags att politiker vakna upp.

Rättspsykiatern och författaren Henrik Day Poulsen står bakom en bok om fanatism efter regelbundna möten med islam i sitt arbete med brottslingar.

Den erfarna rättspsykiatern stödjer den tidigare islamistiska predikanten Ahmed Akkari, som går i en sensationell intervju i BT varnade för sina gamla trosfränder. Enligt Akkari tar de islamistiska miljöerna alltmer kontroll över kriminella och utrustar dem med ett religiöst hat mot det danska samhället. Tron motiverar laglöshet och attacker på danska intressen och värderingar, berättar den före detta imamen, och bilden känns igen av Henrik Day Poulsen.

nicolaisennels

-När vi undersöker kriminella ungdomar med invandrarbakgrund spelar islamismen ganska ofta en roll. De har en helt förvrängd världsbild, som att det direkt eller indirekt är OK att begå våld eller råna en bank eftersom hela livet är en kamp mellan Danmark och islam, där de är på den goda sidan. När de arresteras och straffas är ett uttryck för kampen och på grund av rasism.

De kan helt enkelt inte kan se vad de har gjort för fel. Det är mycket svårt att bekämpa brottslighet med den utgångspunkten och det är därför det är en oerhört farlig utveckling säger Henrik Day Poulsen.

När Hitler sa till tyskarna att de var överlägsna alla andra och att alla olyckor var judarnas fel använde han exakt samma principer som islamisterna använder idag. Nu är olyckorna danskarnas fel.

-I samband med frågor som rör förtidspensionering stöter jag ofta på folk som har bott i detta land i decennier, men som inte talar ett ord av danska och som inte vet att Danmark är en demokrati.

Det är följden av det faktum att vi i princip inte ställer krav för deltagande i samhället. Om du som barn växer upp i en sådan värld, det är klart att du känner dig marginaliserade och mår sämre, när man möter resten av Danmark i skolan och senare i arbetsliv.

Det är precis den känslan som extremister utnyttjar. Vi måste sluta att vara naiva och ställa högre krav på individens integration, säger Henrik Day Poulsen.

På samma gång ger det danska samhället ibland en positiv diskriminering av muslimer och människor från andra etniska bakgrunder, sade han.

-Om du ger en positiv särbehandling, hjälper du extremisterna att måla upp en bild av att de är en grupp med särskilda rättigheter.

Därför är det för fel att traditionella danska värden ska få stå tillbaka genom att tillåta enbart halal på sjukhus och skolor.

Det är en diskussion som vi måste ha även om det kan verka hårt, säger Henrik Day Poulsen.

-Pettersson håller med men att det skulle vara svårt att göra något åt stämmer inte. Stäng gränsen för den största utomeuropeiska invandringen, utvisa alla som inte har juridisk rätt att vara här, endast tillfälliga uppehållstillstånd för riktiga flyktingar för permanent uppehållstillstånd och senare medborgarskap ska tillräckliga kunskaper i språket och samhället visas upp men att få Ägget och Myten att förstå det är nog omöjligt…

5 thoughts on “Känd psykiatriker – därför skapar islam brottslighet

  1. Som jag tidigare nämnt är Nicolai Sennels en av mina favoriter. Han har lång erfarenhet av att arbeta med unga muslimer (mest kriminella). Till min glädje kommer det allt fler insiktsfulla danskar som genom studier och erfarenhet av islam, nu vidarebefordrar sina kunskaper. När kommer det sådana språkrör i Sverige?

    Särskilt detta att islamister känner sig överlägsna alla andra och därför alltid har rätt att trycka ner otrogna utan ansvar för sina handlingar. Och vad ger vi dem för svar? Vi särbehandlar dem, ställer inga krav alltså ger dem rätt.

  2. Det är med människor som med muskler, de växer med krav och krymper genom kravlöshet.

    Om du curlas av religion, statsmakter eller föräldrar så skapar det hybris och arrogans som till slut resulterar i ett underpresterande gentemot samhället. Jag kan här utan problem peka ut fyra grupper i Sverige förutom 68-vänsterns söndercurlade barn. Med krav borde även dessa grupper kunna växa som individer och börja bidra till samhället någon gång.

KommenteraAvbryt svar