SD-topp inte längre misstänkt för våldtäkt

Förundersökningen mot den tidigare högt uppsatte tjänsteman inom Sverigedemokraterna som misstänkts för våldtäkt på en partikollega från Örebro län under Almedalsveckan har lagts ned av åklagare.

Den åklagare som har lett polisens förundersökning menar idag att det som hände inte kan kallas för våldtäkt.

-Pettersson tackar Sveriges Radio för detta men mannen har aldrig varit någon högt uppsatt tjänsteman inom Sverigedemokraterna. Nu väntar vi bara på detta tillrättaläggande på Aftonbladet och Expressens löpsedlar för ni är väl seriösa journalister herrar Helin och Mattson?

 

4 thoughts on “SD-topp inte längre misstänkt för våldtäkt

  1. Journalistyrket borde toppa listan av mest föraktade personerna i Sverige, Islamisterna ligger nog bara 3:a eftersom 7-klövern platsar som 2:a

    • Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
      Varg i Veum skriver:

      Det finns en anledning till att journalister ligger i toppen av människor som folk inte har förtroende för. Men frågan är om man ska se dem som någonting annat än verktyg för makten? De är i stort bara kuggar i ett maskineri som gör som de blir tillsagda av dem som betalar deras lön.

KommenteraAvbryt svar