Några reaktioner från utlandet på våra upplopp

Min yngsta dotter är numera gift och bosatt i Portland, Oregon i USA. Hon mailade mig ett par länkar om reaktionerna i utlandet på de upplopp våra ”kulturberikare” ställt till med här i Sverige.
Den ena länken är från Washington Post och den andra från ”The Globe and mail” i Toronto Canada. Ingen av dem kan väl rubriceras som ”skittidningar” och jag tror knappast att någon av dem kan beskyllas för att vara språkrör åt SD eller befolkas av rasister.

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/05/24/five-charts-that-help-explain-swedens-youth-riots/

http://www.theglobeandmail.com/commentary/swedens-immigration-consensus-is-in-peril/article12292515/

 

I den första artikeln så konstaterar man att det finns fem bakomliggande faktorer till upploppen:
• Den volymmässigt stora invandringen till Sverige i förhållande till befolkningen.
• Den stora skillnaden i sysselsättningsgrad mellan svenskar och invandrare, särskilt tydlig för kvinnor.
• Den höga ungdomsarbetslösheten.
• Det låga politiska intresset blandinvandrare.
• Inkomstskillnaderna

Man avslutar med att konstatera att det återstår att se om Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att göra något åt problemet eftersom han rubricerat dessa som ett resultat av ”arga unga mäns aktiviteter”. Under tiden, konstaterar Washington Post, så fortsätter den utrikes födda andelen av befolkningen att växa, och man bedömer att detta är en riskabel social kalkyl. (synd att den insikten inte finns hos vår statsminister).

 

I den andra artikeln så gör man ungefär samma analys som vi här på Pettersson när det gäller orsakerna till problemen.
Sverige, gör till skillnad från Canada, inget urval utifrån landets behov när det gäller vilka som tillåts invandra. Sverige tar emot alla oavsett kompetens och landets behov.
Man konstaterar också att frågan är så infekterad att den inte går att diskutera i Sverige eftersom den förda politiken är ett resultat av uppfattningar som finns hos den politiska eliten. Man vägrar att se verkligheten i ögonen och fortsätter det som tidningen rubricerar som en ”absurd politik”.

Slutorden i artikeln är tänkvärda: ”Vi älskar att avundas Sverige, men egentligen är det Sverige som borde avundas oss”.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

6 thoughts on “Några reaktioner från utlandet på våra upplopp

  1. Jag är som jag är. Och han förtjänar det, för han har förstört allt som varit gott och fint i vårt land och fortsätter, och bara beter sig som buse och huligan utan gräns. Så nog förtjänar han all skt han kan få allti´ Skit ska skit ha. Han retar mig till max, som han bär sig åt. Vi har här i min stad en moderat härskare, som beter sig på precis samma hänsynslösa människofientliga sätt. Så det ligger väl i moderatgenerna kanske, att bete sig som svin.

  2. Reinfeldt är en total nolla, som inte fattar nånting mer än ”bolla bolla”.

    Ärligt, är det fel man på fel plats. Han skulle arbeta som lagerarbetare, snarare än att sköta vårt land. För det duger han inte det minsta till. Speciellt inte med tanke på alla barnsliga infantiliteter som den fånen vräker ur sig. Vore det nån annan, skulle han få avgå på en gång. ”arga unga män”, är det seriöst att säga så va om ett allvarligt samhällsproblem. Reinfeldt är inte vettig, han är mycket mycket sjuk. Bokstavligt. Det var väl därför Filippa lämnade honom. Hon orkade väl inte med Reinfeldts halluciogena sinnessjuka galenskaper längre.

    • Inte vackert skrivet Ulf Lind, men ibland blir man bara så…%&/()=? att man släpper spärrarna och skriver vad som känns bäst för stunden…
      Men du har rätt i sak! Mycket rätt.
      Att t ex använda halva sitt tal i (P)Almedalen till att hata ett riksdagsparti är inte statsmannamässigt, det är inte ens illa, det är rent infantilt!

  3. Välskrivna analyser av Sverige år 2013. Tyvärr lär vår egen regering strunta i omvärldens berättelser om vårt land, ivrigt påhejade av den röd/gröna oppositionen.
    Vår egen media har jag gett upp hoppet om.

  4. En strategi som jag har och haft är om något inte verka stämma med den gänse uppfattningen så bör man överväga om det är en själv eller omvärlden som är galen. Det är därför skönt att Petterson förmedlar tankar från en värld utanför ankdammen. Det står nu därför klart att det är omvärlden (den svenska) som är galen.

KommenteraAvbryt svar