Tre funderingar

Jag har haft tid att fundera över tre saker.

Vet ej om ni själva går i de tankarna?

Hot mot maktens män och kvinnor

Det ska sägas med en gång. Jag tar avstånd från både hot och våld, oavsett vem det riktar sig mot och vem som utför det.

Mona Sahlin säger sig ha varit förföljd av ”högerextremister” under Almedagsveckan och media hakade på. Samma medier är tysta när Sverigedemokrater tvingas bära skyddsväst, utsätts för hatramsor och äggkastning, allt inspirerat av uttalanden fulla av hat som bl.a. Mona Sahlin gjort. Tycker människan att det är mer synd om henne än om andra som förföljs och hatas? Källa: DN

Den märkliga feministen

En feminist är en person som mycket riktigt deklarerar kvinnans lika värde gentemot mannen. Inte sällan befinner sig dessa feminister på vänsterkanten. Samma feminister tar samtidigt avstånd från all kritik som riktas mot den religion där det är mer regel än undantag att männen ser sig vida överlägsna kvinnorna, islam. Därför undrar jag om feminist bara är ett ord på ett papper eller ett verkligt ställningstagande? Källa: Wikipedia

Ramadan är en svensk tradition

Jag läste nyligen att flertalet svenska riksdagsledamöter ser Ramadan som en självklar svensk tradition. Känns inte det lite märkligt när samma riksdagsledamöter samtidigt står och säger att vi inte har några svenska traditioner och att de som ändå vid något tillfälle yppat orden svenska traditioner, i samma mening använder ord som som töntiga och barbariska? Gäller dessa ord även Ramadan och andra muslimska traditioner? Källa: Nyheter24

Här har ni lite att fundera på över helgen.

13 thoughts on “Tre funderingar

  1. Lena99. Det sitter djupt i PK-etablissemanget, Palmes ensidiga diplomati i mellanöstern. Det har blivit till enda rätta vägen. Och sen hjärntvättar de varann, och vidare i generationer. Och Israel är, och har alltid varit boven i dramat, vad de än gör eller gjort.

    Men du har rätt i det också. Lugnet vi har haft, har gjort oss passiva och godtrogna och naiva. Vi har invaggats i ett bedrägligt lugn och förtroende, som politikerna totalt har svikit. Och det vill vi inte se, för då känner vi oss dumma att vi kunde bli SÅ lurade. Så förnekelsen och blindsynen är enorm.

  2. Vi lever i ett märkligt samhälle i en underlig tid. Barnen lämnas på dagis, deras föräldrar lever under stress på sina arbeten, pensionärerna tillbringar stor del av sin tid på ”gubba eller tantdagis”, de äldre tvinar bort på äldreboenden i bästa fall, eller så tynar de bort ensamma i sina hem. Undantagsstugan från gamla dagar verkar nog lockande för de äldre. För barnen var det nog härligt att vara behövd så också för tonåringar, vi är i turbulens både känslomässigt och realistiskt, att vrida klockan tillbaka går ej.
    Det är skrämmande hur snabbt detta har hänt och än snabbare snurrar det.

  3. Har också några frågor som tarvar svar:
    Varför flyr muslimer från länder där islam är statsreligion, till post kristna länder för att där kräva att få utöva islam?

    Varför är det bara länder i Europa och Amerika som ska vara multikulturella, varför inte Pakistan, Libyen eller någon annat land i Asien eller Afrika?

    • Det otäcka svaret på din första fråga är att islam är den enda rätta läran och ska spridas över hela världen. De säger det ofta rätt ut men i Europa så lyssnar vi inte utan tror att de blir som oss om de typ åker tunnelbana här. Kolla på Youtube, undercover mosque, det är inget skämt utan de lever för att sprida islam. De säger även att på våra breddgrader behöver de inte ens använda svärdet för vi föder så få barn att de har tagit över ändå inom några generationer.
      Vi är alldeles för få som inser detta och jobbar för att göra något åt det! Hoppas folk vaknar snart…

  4. Ja Lena99, grunden till det hela är nog Palme. Han har nog förstört mycket för oss, när det gäller det där. Och mycket annat också för den delen.

    • Tack Ulf för dina svar, men tiden med Palme är förbi för längesedan samhället förändras och då borde även politiken göra det. Kanske är det ändå så att Sverige klarade sig lindrigt undan de båda världskrigen, och det finns inte i vår historia att vara varsamma om vårt land. Även vårt unika välfärdssystem har skämt bort oss till att tro att ”staten” tar hand ”från vaggan till graven”. Vi har kanske varit alltför ”bortskämda” tagit allt för givet, förlorat självbevarelsedriften.

  5. Det är bara visst hot som gäller. Man månar inte om människor, utan om likasinnade. Så att tala om generellt hot mot politiker, eller kvinnor, är en stor fet lögn, när man inte är objektiv.

    Feminister = kommunister. Man månar inte om kvinnor generellt, utan om vänsterkvinnor, och detta också på bekostnad av män, och genom manshat. Det handlar inte om jämlikhet, utan kommunistisk jämlikhet, där mannen hånas och trycks ned.

    Ja, det är väl det man menar med svensk tradition idag, ramadan, löjlig och barbarisk. Och det är ju bra att man ser så på ramadan, för då har man ju uppfattat denna sjukhet rätt. Men svensk vet jag inte, eller det vet jag. Svensk är den ju absolut inte. Då skulle man ju hitta på vad som helst som svensk tradition. Squaredance, vikingablot, halloween, Karl den 12:e marsch, techno. Ja, listan kan göras oändlig. Detta är lika relevant som ramadan. Men är det svenska traditioner… Nja. En tradition måste ha en grund i folkdjupet av en majoritet av en befolkning. Och det har inget av det ovanstående. Däremot Tintin och skolavslutning i kyrkan, med sommarpsalm eller idas sommarvisa. Jul. Klockringning. Midsommar. Påsk. Hederlighet. Respekt för varann. Och mycket mycket annat. Men ABSOLUT INTE islam. Det är en vidrig och sjuklig nymodighet, helt utan SVENSK förankring.

  6. Nej Stefan du har fel. Svenska feminister tycker inte att kvinnor och män har lika värde, de tycker att kvinnor är mycket, mycket mer värda. Även på områden där män normalt sett excellerar. I Lund (?) tog det till exempel två kvinnliga brandmän åtta (8) minuter att forcera en säkerhetsdörr som normalt tar mindre än 45 sekunder.

    I Sahlins exempel tycker jag att det är märkligt att en politiker som stått för så mycket hat inte förmår att ta en blick, en kroppshållning och tillmälet ”landsförrädare” (som dessutom råkar vara sant) utan att ta på offerkoftan och gråta i MSM.

    För övrigt tycker jag att muslimer ska vara bokstavstrogna och tillbringa ramadan långt norr om polcirkeln.

  7. Helt enkelt så att de är rädda om sitt jobb. Har det sagts från partiet att ramadamadingdong är en svensk tradition så kan du inte säga emot om du vill ha riksdagslönen kvar.

    Felet är vårt valsystem i grund och botten.

  8. Behöver inte ens 11 sekunder på mig att fundera, för jag vet att vi befinner oss i dårarnas paradis. Däremot funderar jag på hur i helvete ca 85% av svenska väljarkåren kan vara så förbannat blinda och döva…

KommenteraAvbryt svar