Familj vill hälsa på pappa i Kosovo, kommunen tvingas betala

Västerviks kommun vill inte betala en kvinnas resa till Kosovo tillsammans med sina barn för att få träffa sin pappa. Men nu får kvinnan rätt i domstol mot kommunen.

Socialnämnden avslog kvinnans ansökan då de ansåg att barnen skulle få träffa sin pappa inte räknas som rimlig levnadsstandard. Trots att det i deras egna riktlinjer står att en förälder bosatt utomlands ska kunna få stöd för att umgås med sina barn.

Socialnämnden måste nu utreda om det är viktigt för barnen att få träffa sin pappa. Familjen har inte setts på fyra år och mannen får inget uppehållstillstånd i landet.

-Pettersson undrar vad som hindrar kvinnan och barnen att flytta till pappan om de så gärna vill träffas. Det finns återvändarbidrag eller menar domstolen att Sveriges kommuner ska öppna resebyrå och skänka resor till alla som vill hem dit de flytt ifrån för att de inte kunde leva där…

VT.se  (går att kommentera)

6 thoughts on “Familj vill hälsa på pappa i Kosovo, kommunen tvingas betala

  1. Vad är problemet. Jag förstår inte. (Obs, retoriska oförståenden, inte faktiska). Om det nu är så att familjen som ”flytt” från Kosovo, kan åka på semester fram och tillbaks dit, vad har de då flytt från. Sig själva och sin egen själ, eller… Och hur legitim är då deras s k flykt egentligen. Är det bara en lyxresa hit som de företog sig, för att vila upp sig från sina högst naturliga liv, för att de var för lata för det, vid tidpunkten, för sin s k flykt, och ville ha livets godaste goda serverat helt fritt, på vår arbetsslitande bekostnad.

  2. Jag betalar gärna deras biljett till Kosova, under förutsättning att de stannar där. Billigaste alternativet om ni frågar mig.

  3. Familj vill hälsa på pappa i Kosovo, kommunen tvingas betala…
    Jag tror att rubriken skulle kunna ändras lite och då kanske bli ännu mer aktuell och verklig!
    ”Familj är tvingad att hälsa på sin pappa i Kosovo, kommunen vill betala!”
    Jag skulle tro att det är så deras upplägg egentligen var och att kommunen är mer än villig att betala för alla världens främlingar vad än det är och vad det än kostar, det känner ju alla redan till.
    Ursäkta ändringen Pettersson!
    MVH
    Janne

  4. Pappan kan nog inte återvända eftersom han då lär häktas på stubinen…Har man en gång straffats för allvarliga brott,och utvisats är det inte rådligt att återkomma…speciellt som välkänd kriminell !!
    Men visst har du rätt Pettersson,nog borde vi se till att dessa vindflugna,kan hjälpas hem med återvändarbidrag.

  5. Är säker på att han är här i Sverige och jobbar svart medan hustrun får bidrag från alla möjliga håll.

    Nu får de semesterresan betald till 3/4 av kommunen till det land de flytt ifrån.

KommenteraAvbryt svar