Minns ni vad Fölster sa?

Jag har i dagarna tre tagit del av mediernas förklaringar till upploppen i Husby, experternas utlåtanden och försvarstalen från organisationer i förorterna.

Alla verkar vara eniga om att utanförskapet, arbetslösheten, sysslolösheten, nedrustningen och den sociala misären är bakomliggande orsaker till de nu pågående upploppen, de som skett tidigare och de som kommer att ske i framtiden. Som vanligt är det inte ligisternas fel, utan någon annans.

Då frågar jag mig om dessa personer redan glömt den slutsats som Stefan Fölster presenterade i början av året? ”Sociala problem är vanligast i orter med få invandrare”. Orter som Munkfors, Kramfors, Töreboda och Ragunda har en liknande utveckling som krisländerna i södra Europa. Hög arbetslöshet, bidragsberoende, avfolkning, företag som lämnar och service som försvinner. Varför ser vi då inte samma kravaller i dessa orter? Varför brinner inga bilar, varför drar inga ungdomar runt och krossar rutor och varför möts inte polisen, brandkåren och ambulansen av stenkastning?

Källa: Stefan Fölsters debattartikel i DN och rapporten som artikeln bygger på.

Ja, ett av svaren finner vi i Tobias Billströms utspel, också det från början av året. ”Dagens asylinvandring är inte hållbar”. Det är inte första gången moderaterna kommit med liknande utspel och heller inte första gången som man backar från dem. Vi har i flera år haft en situation med hög arbetslöshet, bostadsbrist och segregation. Ovanpå detta slår regeringen ständigt nya rekord i fråga om migration och de som anländer kan bosätta sig var de vill, vilket nästan alltid blir i områden där arbetslösheten redan är hög, bostadssituationen usel och segregationen redan ett faktum. Nu tänker regeringen satsa ännu fler miljoner i dessa områden (200 miljoner i ett första steg), man tänker införa frizoner och ge skattelättnader till företag som redan finns eller är villiga att flytta dit, samt ge förtur till nyanlända på arbetsmarknaden genom instegsjobben.

Utöver detta har vi en svart arbetsmarknad med privatpersoner och företag som inte betalar skatt, en kravlöshet som gör att olika bidrag försörjer allt fler personer som aldrig kommer att bli självförsörjande, allt fler som anländer till Sverige utan id-handlingar och bevisligen allt fler som är villiga att begå grova brott och t.o.m. terrorhandlingar.

Det finns ingen som helst tvekan om att regeringen tappat greppet och dragit på svenska skattebetalare en migrationspolitik som långt överskrider den kapacitet vi har. Den som tror att denna politik kan fortsätta år efter år, utan att den skapar rejäla problem, måste ha högst personliga skäl att tycka så. Problemet är att varken regering eller röd/grön opposition vågar säga stopp och varför vet vi alla. Hellre låter man detta vansinne fortsätta och sedan sitter man i tv-soffor och använder välkända floskler för att sedan vika ytterligare några hundra miljoner som egentligen borde gå till vård, skola, omsorg och inte till att försvara en havererad migrationspolitik.

Jag kan ändå inte släppa tanken på att vi aldrig hör talas om bilbränder, stenkastning och upplopp i de verkligt socialt utsatta områdena som Kramfors, Munkfors och Töreboda. Kanske att Stefan Fölster publicerar en uppföljning så småningom?

8 thoughts on “Minns ni vad Fölster sa?

  1. Afrikanen Reinfeldt, är en qvissling, en landsförrädare, som vill förgöra vårt land, kultur och folk, för att kunna skapa ett afrikanmuslimskt kalifat, med han som högste enväldigt kalif. Makt och pengar helt enkelt. Och egen diktatorisk vinning på obestämd tid. Dessutom mer för honom hemmahörande kultur, som han vill genomsyra vårt land med i stället för vårt svenska, som han vill ta kål på. Detta beroende att han inte tål vårt harmoniska odjuriska kulturella arv, då det står över hans banga-bangamonsterism.

  2. Helt rätt sammanfattat Ulf Lind.
    MENA har väl exporterat dräggen. Gett dem respeng. Då blir man av med de värsta. Så gjorde ju Rumänien med mördaren Jovan Ursut en gång i tiden.

    • Inte bara Rumänien, Cuba tömde sina fängelser och dårhus och skickade detta oönskade klientel till Miami.
      Sverige däremot har en helt annan inställning och dammsuger nu istället desperat MENA regionerna på det absolut sämsta drägg dom kan hitta!
      Anledningen har jag dock inte kunnat förstå?
      Men vi ser nu början på vad vi har att förvänta oss i framtiden!
      MVH
      Janne

  3. Den lilla orten Kramfors berikas just nu med ca 1000 nysvenskar så snart stiger de på listan och blir en lyckad kommun!

    Såg att England tagit ett drastiskt beslut att slå ihop alla bidrag till ett, typ bostadsbidrag, barnbidrag och socialbidrag. Bidraget får ett maxtak, oavsett hur många barn man har. De intervjuade en (som vanligt välgödd) somaliska som protesterade och sa att nu visste hon inte hur hon skulle klara sig. Kanske ett bättre alternativ än preventivmedel för de som menar att samhället ska betala för deras barn.

  4. Besparingar här, nedskärningar där…
    Men när det gäller asylgivning och asylantförsörjning är resurserna uppenbarligen oändliga!

  5. Apropå att flytta skulden från ligisterna till polis, Kjell Höglund, DJÄVULENS ALTERNATIV: …..och djävulen är alltid någon annan.

    En annan text av Kjell Höglund hämtar jag från låten Slutstrid och den vill jag tillägna ligisterna: ”….Men kan det verkligen vara så grant, att du själv råkar vara perfekt, att det som du tror på är alldeles sant, och allt annat är helt defekt”

    Utvisning, är det enda vettiga påföljden, utvisning för ligisterna med familj

  6. Allt beror på mentalitet. Vi hyggliga svenskar, contra de importerade odjuren. Vad det beror på. Säg det. men fråga om dessa odjur beter sig bättre i sina hemländer. Ser ni nåt tecken på att det är så. Inte jag i varje fall. Beror det då på fattigdom här. Skulle inte tro det. Hur var det med fattigdoms -och lortsverige en gång. Var det kanske kravaller då. Nej, inte alls. Kravaller kom med dräggets framfart i vårt land. Och beror inte det minsta på sociala klyftor. Kravallvänstern är t ex ofta s k intellektuella. välutbildade, med rika föräldrar. Inte har de några sociala skäl heller. Nä, de är drägg helt enkelt i sitt inre. Allt handlar om mentalitet. Sociala klyftor eller brist på pengar har inte minsta relevans för vandalisering och terror, utan vem man egentligen är, och vilken sjuk lära man efterlever.

  7. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Minnet är så kort hos en del. Twittervänstern reciterade Fölster (trots att han är en sån där höger) flitigt och fick ”bevis” på hur fel alla kritiker av invandringen har.

KommenteraAvbryt svar