SL-busschaufför bestal sovande kvinna

Efter att ha arbetat hela dagen i augusti 2012 mötte den nu 19-åriga kvinnan upp sina kompisar i Stockholm. På nattbussen hem till Tyresö somnade hon.

Nära ändstationen väcktes hon av chauffören, och gick av. Efter att hon lämnat bussen märkte kvinnan att hon blivit av med sin mobil och 1 800 kronor som hon fått i studentpresent, rapporterar Dagens Nyheter.

Hennes mamma ringde bussbolaget, som hävdade att dottern varit berusat och nog slarvat bort sina saker. Deras polisanmälan lades ned samma dag.

Men när kvinnan kontaktade polisen återupptogs utredningen. En kommissarie begärde ut övervakningsfilmen. Där syns hur chauffören går fram till den sovande kvinnan och tar hennes mobil och tömmer hennes plånbok. Sedan väcker chauffören tonåringen och hjälper henne av bussen.

Polisen har hittat flera mobiltelefoner och datorer hos mannen. Därför misstänks han nu ha satt förfarandet i system. Chauffören har dock bara erkänt stölden från 19-åringen.

– Jag ångrar mig verkligen och har bett om ursäkt, säger han till DN som glömmer nämna att bussföraren är…

  • Ali Mohammed Abdullah, 27, irakisk medborgare med tolkbehov på arabiska.

– Pettersson inser att det är ännu en av dem som Myten påstår att vi har ett behov av i vårt samhälle…han borde få fylla en buss med kompisar och köra en enkel resa till Irak. Vem var det förresten som sa att invandrarna stjäl för att de inte har fått något jobb?

13 thoughts on “SL-busschaufför bestal sovande kvinna

    • Var står det att hon var full, och var står det att de som är fulla inte omfattas av våra lagar? Hon hade jobbat hela dagen, det kan man bli trött av. Brukar du också bestjäla dina kunder? Det skulle vara intressant att träffa dig, och höra din syn på människovärdet. Det kan inte rymmas inom din syn på människor, att alla är lika mycket värda. Det står ju tyvärr här i ditt försvar för ditt eventuella rån, eller är det en kollega du ställer upp för.
      Alltid är det offret som är skyldiga, när muhammedaner är i farten.
      Araber har ingen respekt för andra människor, det visar det här fallet tydligt.

      • Man kan väl gissa att hon var asfull. Annars känner man om någon rotar i ens fickor. Min kollega gjorde förstår en stor dumhet som inte avaktiverade kameror. Det finns ett ganska enkelt knepp för att sabotera dem.

      • Hon umgåts med kompisar och åkte nattbuss. Självklart var hon full. Hon får tacka gud att hon blev bestulen av föraren, inte av sina medpassagerare. Jag kör ofta nattbuss och vet vad det är för folk som åker.

  1. Hur farao kan en som behöver tolkbehov få köra passagerare
    i Storstockholm? Han kan ju inte läsa på Skyltar, han kan ju
    inte läsa namnet på orterna där han ska stanna? Men att bli
    chaufför på SL går tydligen bra.
    Sen den märkliga religionen Islam, som är omgärdat av förbud,
    men förbud att stjäla existerar tydligen inte.?

  2. Och hur fan fick han körkort om han behöver tolk? Eller räcker det att chaufförerna själva löser ett busskort?
    Man kan ju också ifrågasätta servicen hos företaget då man inte kan kommunicera med deras anställda på ett riktigt sätt!

  3. Det värsta är nog att han troligen får behålla jobbet! För om dom skulle sparka honom pga stöld så kommer nog garanterar PK maffian att skrika rasist!
    Men jag kan ju jämföra med mitt förra yrke (lastbils chafför). Den som blev påkommen med att sno från ”flaket” han blev utan jobb nästa dag. Var det en riktigt stor stöld så var han tvungen att byta yrke, för att ingen ville anställa en tjuv…

KommenteraAvbryt svar