Ensamkommande får resebidrag för familjen!

MALMÖ. Ett ”ensamkommande flyktingbarn” som påstår sig vara 15-år och från Afghanistan och fått permanent uppehållstillstånd (PUT) har av förvaltningsrätten i Malmö beviljats 8 000 kr för att kunna ta hit sin mamma och tre syskon.

Denne unge man har alltså i sin fattiga hembygd lyckats spara ihop något 100 000–tals kronor till människosmugglare och presenterat en historia om att han är ensam i hela världen som Migrationsverket gått på. När han så fått sitt PUT dyker som ett under familjen upp och de får anhöriginvandra, d.v.s. de behöver inte ha några asylskäl, som pojken egentligen inte hade eftersom familjen fanns.

-Pettersson undrar förresten varför ljugmedia enbart publicerar denna historia i sina pappersbilagor? Tror du de har något att dölja Myten?

resebidrag

5 thoughts on “Ensamkommande får resebidrag för familjen!

  1. Ja Naivitet kan kanske ursäktas ibland, men den otroliga dumhet som Svenska myndigheter visar upp borde ta mig fan vara straffbart.

  2. När det nu visade sig att han inte var ensam så skulle PUT omprövas då det hade blivit godkänt på felaktiga grunder! Inte F*n ska vi betala för hans familj också!!

  3. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Bättre titel på den unge mannen: ”separat skickad ankaryngling”. Lite mera verklighetstrogen benämning.

  4. Visst är det stor komik när det i Kristianstadsbladets text står ”…ensamkommande…hans mor och tre syskon…”

    Så ensam är han alltså inte och om inte detta är ett bevis över att ankarbarn existerar, så vet jag inte.

    Nu kan ju inte denna 15-åring försörja sin familj, så gissa vilka som får den tvivelaktiga äran?

  5. Han är inte den förste, och tvärr heller inte den siste.
    PK-media (SN) brukar presentera sådant som solskenshistorier, OM de överhuvudtaget skriver om det. Svensson kunde ju bli främlingsfientlig….
    Jag mår illa när våra landsförrädiska politiker i andra sammanhang talar om ”skattebetalarnas pengar”.
    Troligen anser de det vara oetiskt att tala om pengar när det gäller människor. Det har jag hört från såväl de röda som de ljusblåa!

KommenteraAvbryt svar