Nya grepp för att locka asylsökande

Det lilla samhället Rossön i Strömsunds kommun är en avfolkningsbygd och nu letar man nya invånare.

De nya invånarna ska i framtiden bli asylsökande i Migrationsverkets boende som väljer att stanna när de fått uppehållstillstånd.

Under morgonens riksdagsdebatt om REVA-projektet kom Johan Hedin (C) med en häpnadsväckande information. Asylsökande från Afrika och Mellanöstern ska lockas att stanna kvar genom pimpelfiske!

6 thoughts on “Nya grepp för att locka asylsökande

 1. Fiska ar alltid mysigt…….om pimpelfiske iJansjön inte lockar finns nog inget som kan hålla besökarna kvar…….sorgligt men sant……kanske älgjakt kanske…..eller skogsarbete i -40 grader kanske…..

 2. Myspys! Men “svenskarna” tröttnar nog på idyllen efter någon dag och vill söka sig till något känt kluster. De nöjer sig inte med enkultur på landsbygden.

 3. Som realistisk jämtlänning tror jag inte att nysvenskarna kommer att stanna i Rossön. De har inte tidigare nöjt sig med större orter och Rossön är vackert men låångt från närmaste stad.
  Att sätta ut dem på isen får vi inte längre göra. Inuiterna gjorde visst så med gamla människor förr. Jag har sett hur somalierna klär sig här i fem plusgrader (som Michelin-gubbar) så de är ganska frusna av sig – förståeligt iofs.
  Nej, jag tror nog att de hamnar i Rosengård, Ronna, Tensta som vanligt. Att försöka integrera dem med svenska folket är nog bara möjligt med de av invandrarna som verkligen satsar på att bli svenskar.

 4. !a april 365 dagar om året i dårlandet. Ska afrikanerna rädda pensionerna genom att pimpla. Eller menar Cnisse i själva verket att de ska pippa, vilket tycks liga närmre till?

 5. Jo tror nog att denna urgröpta Centerpartist,menar vad han säger …
  Sen är naturligtvis frågan om dessa araber och negrar från MENA, verkligen åker hela vägen till Jämtland för att få pimpla !!

Kommentera