Alex, en rasist?

Debatt tog igår upp affären med Omar Mustafa, som försvarades av två mycket ilskna muslimer som överröstade alla och t.o.m. kallade Expo för rasister.

Expo i detta fall var representerade av Alex Bengtsson, som alla vet inte är någon rasist. Utnämningen som rasist är dock ganska typisk i ett Sverige där främst muslimer känner sig kränkta och utsatta, mest beroende på att mer radikala muslimer vägrar acceptera ett västerländskt samhälle och hur det styrs.

 

Mohammed Amin Kharraki, från Sveriges Unga Muslimer, var en av de två företrädare som anklagade Expo för rasism och ansåg att muslimer ständigt utsätts för häxjakt. Jag tänker inte nämna så mycket om honom, men vill ni läsa om SUM kan ni göra det här. Dock är denna bild från en chatt på Aftonbladet 2012, angående Uppdrag Gransknings program om kvinnoförtrycket i svenska moskéer, intressant.

ab chatt

Enligt Kharraki är alltså jämställdhet viktig ur ett religiöst perspektiv, men viktigast är relationen till skaparen (Allah) och allt annat är av underordnad betydelse. Det ger ett nytt ljus till den aktuella debatten när bl.a. Kharraki försvarar Omar Mustafa som bevisligen bjudit in personer med antisemitiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.

Den andra arga och högröstade personen i Debattstudion var Fatima Doubakil, ledamot för Muslimska Mänskliga Rättigheter (vars webbsida verkar ligga nere). Ni kan dock ta del av Doubakils artiklar på Newsmill, där hon anser att Omar Mustafas avgång är ett hot mot demokratin, där hon beskyller Alliansen och Nalin Pekgül för att slåss om SD:s väljare och att Folkpartiet och SvD är lika hemska som Sverigedemokraterna.

Två twitterinlägg av Fatima Doubakil är intressanta.

Här, där hon hyllade Osama Bin Ladin…

fatima

…och här där hon anklagar Expo för att underblåsa islamofobi.

fatima expo

Ni kan följa hennes twitter på denna sida.

Angående Doubakil och islamiseringen i Sverige, hade vi denna artikel uppe för någon vecka sedan. Titta på de två bilderna i nämnda artikel och dessa två bilder av Fatima Doubakil. Vad är det som gör att muslimska kvinnor i Sverige plötsligt börjar ikläda sig huvuddukar efter så många år i Sverige. Samma tendens ser vi i muslimska länder, bl.a. i Egypten och Iran. Islamisering?

fatima 2010
Fatima Doubakil 2010
fatima nu
Fatima Doubakil 2013

Återigen.

Alla vet att Alex Bengtsson inte är rasist.
Därför kanske detta var ett nyttigt uppvaknande, inte bara för att han nu ser hur den radikala islamismen finns och försvaras i Sverige, utan att han också får känna på hur enkelt man får en stämpel när man uttrycker något man inte ställer upp på.

Nima Dervish skriver om gårdagens program och avslöjar en del saker.

15 thoughts on “Alex, en rasist?

 1. Ligger det något i att afronegressen är gift med kitimbwa sabuni (från sabuniklanen) och som också är ledamot i muslimska mänskliga rättigheter. Någon som vet?

 2. I NE(Nationalencyklopedin) kan man läsa att RASISM har med raser att göra. OK mitt bokverk är snart 25år gammalt men detta gäller inte länghre.
  RASISM har kommit att betyda: ”Jag saknar argument att bemöta Dig!”
  FRÄMLINGSFIENTLIG RASIST: ”Jag avskyr Dig, eftersom Du gör bort mig med Dina trovärdiga fakta och argument!”
  Jag vet nog ingen så osympatisk och skrämmande människa som Fatima D.! Skulle möjligen vara Per Garton!?

 3. Viss humor i att se denne Alex Bengtsson sitta
  som en strykrädd skolpojke och bli uppläxad
  av gapiga muslimer, som han annars gör allt
  för att försvara

 4. Debatt denna gång visade tydligt att det inte är möjligt med debatt/dialog med människor som Mohammed och Fatima. De lider av mundiarré och vill alltid ta över och inte låta någon annan prata.
  Som vanligt tjatades om islamofobi och rasist i det oändliga. Jag kom på mig med att tänka: Låt dem hålla på, dessa två ord är nu så uttjatade så de har tappat sin mening.

 5. För en gång skull kände jag sympati med Alex Bengtsson. Han kanske skulle fortsätta att fokusera på de verkliga rasisterna och sluta utmåla oss som försöker rädda landet från idioterna på Helgeandsholmen som rasister.

 6. Jag noterade en intressant detalj under inledningen av debatten. Den tjej från socialdemokraterna (minns tyvärr inte namnet) som försvarade avpolleteringen av Omar Mustafa berörde också Abidirsak Waberi. Hon tyckte att det var fegt av Reinfeldt att huka i frågan. Så förhoppningsvis är det fler som ska upp till rakning.

 7. Allah, vet du väl allemand. Han glömde h:et. 🙂

  Och Allah, är ju den där varelsen i underjorden som dom böjer sig till. ”The Kreatur” 🙂

 8. Ur Islamska förbundets stadgar:
  ”Förbundet arbetar utifrån en islamisk värdegrund baserad på Koranens budskap
  och profeten Muhammads tradition”

  Beviset på att de inte har samma värdegrund.
  Tyvärr så var de som deltog i debatten i går för fega för att ta upp det här med värdegrund, kvinnosyn, m m.

 9. Det var nästan så att jag ville försvara Alex gentemot den rabiata gormande mussehonan, ingen fick en syl i vädret förutom slynan själv.

 10. För en gång skull hade han ett någorlunda klokt resonemang. Man borde konfronterat den där Fatima med sitt hyllande av Bin Laden i direktsändning men det vågade man nog inte.

Kommentera