Pakistansk soldat stenas till döds för ”affär” med lokal kvinna

En soldat som anklagas för att ha en affär med en lokal kvinna har stenats till döds på order av stamäldste i Kurram, nordvästra Pakistan. Ett tiotal människor kastade sten på soldaten i en kyrkogård nära staden Parachinar tills han blödde till döds och begravdes på platsen.

En sådan lokal ”rättvisa” är en skarp påminnelse om svårigheten att etablera en trovärdig civil förvaltning i Pakistanska områden som gränsar till Afghanistan, trots en rad militära operationer i området och västländer som donerar miljoner dollar för att bygga infrastruktur i området.

Punjabfödda soldaten Anwar Din, 27, var förra året förlagd i området Parachinar, Kurram där han träffade Intizar Bibi, 19, och för att inte göra historien för lång så visade det sig att Anwar Din var Sunnimuslim och flickan Intizar Bibi var Shiamuslim och det var det stora problemet. Bara i år har över 200 shiamuslimer dödats av Sunni.

Tvisten mellan Shia- och Sunnimuslimer började straxt efter Muhammeds död och har hållit på sedan dess, i 1400 år.

­-Pettersson undrar hur fan någon kan tro att troende muslimer kan eller vill bli integrerade i vårt land när de inte ens kan integreras med sig själva.

The Guardian

2 thoughts on “Pakistansk soldat stenas till döds för ”affär” med lokal kvinna

  1. Djur är mera civiliserad jämfört med dessa (nu skall jag vara snäll) ”Människor”.
    När de söker asyl, placera dom i Parken Zoo. Naturligtvis med alla till buds stående säkerhets arrangemang för besökarna.

KommenteraAvbryt svar