Sex ungdomar åtalade för brutalt guldrån

Beväpnade med bland annat en hagelbössa och en yxa tog sig de sex ungdomarna, 16-18 år, in i guldsmedsbutiken. De avlossade ett skott och när de flydde hade de med sig ett byte – värt över en miljon – som fortfarande är försvunnet.

Det var på förmiddagen den 5 december förra året som två flickor, 17 och 18 år, fick butikspersonalen i Vårbergs Centrum att öppna dörren för att släppa in dem i guldbutiken. När dörrarna låsts upp höll flickorna dem öppna och släppte in sina misstänkta kumpaner, fyra pojkar alla födda i mitten på 90-talet. En femte pojke höll vakt.

Pojkarna var beväpnade med bland annat ett hagelgevär och när de tagit sig in i butiken hotade de personalen med vapnet, och avlossade ett skott upp i taket.

Med hjälp av en yxa krossade de glasmontrar i butiken och rafsade åt sig guldföremål och andra värdesaker till ett värde av 1, 28 miljoner kronor.

Sedan trängde minst en av pojkarna sig in i personalrummet och försökte under vapenhot få personalen att öppna ett kassaskåp, men trots att han både hotade och misshandlade dem med vapnets kolv vägrade personalen.

De två flickorna kunde gripas nästan omgående, utanför gallerian, och två av pojkarna greps efter bara tjugo minuter då en lokal polispatrull sett dem och uppfattat att de uppträdde misstänkt.

I dag åtalades de sex ungdomarna för grovt rån och medhjälp till grovt rån. Flera av dem har erkänt sin medverkan, men några av dem nekar.

En av rånarna som befann sig i butiken är fortfarande på fri fot.

– Vi vet inte vem han är, säger gruppchefen för ungdoms- och rångruppen, Riita Rosenqvist.

… Det är ett unikt fall för jag har aldrig haft så unga guldsmedsrånare under min tid hos Söderortspolisen. Mycket har man sett, man aldrig så unga guldsmedsrånare.

-Pettersson undrar vad som är så unikt med detta? Ljugmedia döljer som vanligt att samtliga av rånarna har utomeuropeisk bakgrund och fem har lyckats få svenskt medborgarskap och den ena flickan är finsk medborgare.  Lås in dem till de avslöjat den som fortfarande är på fri fot och stöldgodset är tillbaka lämnat.

Alltså 6 – 0 till bortalaget…

3 thoughts on “Sex ungdomar åtalade för brutalt guldrån

  1. Ack ja Pettersson,det vore en from önskan..Nu blir det så.att dessa stackars ”utomstående”,kommer att troligtvis dömas till vardera högst ”20 timmar samhällstjänst”.Så fungerar ju svenskt rättsväsend,när det gäller unga ”berikare” från Mena-länderna !

  2. ”Mycket har man sett, man aldrig så unga guldsmedsrånare.”

    Måste vara ett djärvt uttalande, dom får ju otroligt sällan tag i förövarna, så hur vet dom det??

KommenteraAvbryt svar