3 thoughts on “Al-Omma TV den 7 februari 2013

  1. Hijab, niqab och burka är ett av islamisterna sätt att hålla kvinnor på plats, att utesluta dem från samhället. Inte minst i Europa ska detta gnuggas in i ansiktet på oss. Har själv försökt (som kvinna) att prata med en niqabklädd kvinna men maken kom rusande med höjd näve och jagade bort mig. Om deras kvinnor får chansen att skaffa sig svenska väninnor blir deras män som tokiga.
    Varför är det bara deras kvinnor som ska skylta med islam?

  2. Svenska myndigheter har väl ungefär samma
    inställning när det gäller våldtäkt av Svenska
    kvinnor här i landet, annars hade man väl tagit i med
    hårdhandskarna mot dessa brott!

  3. OM man vet historien bakom slöjan och varför den dök upp. Kan man förstå varför kommentarer likt den i filmen sägs.

    I kapitlet al-Ahzâb riktas uppmaningen till profetens hustrur och döttrar och till de troende kvinnorna i allmänhet:

    ”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till [alla] troende kvinnor – att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg (jilbâb); på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig ”

    Bakgrunden till detta påbud om att svepa om sig sina ytterplagg förklaras med att vissa människor hade börjat antasta troende kvinnor då de gick ut. Förövarnas försvar var oftast att de misstagit kvinnorna för slavinnor eller prostituerade. Ibn Kathîr diskuterar versen och förklarar att jilbâb, det ord som ovan översatt med ytterplagg, är ett plagg som bärs över khimâr. Han menar att uppmaningen till kvinnorna att svepa om sig sina ytterplagg är för att de till utseendet skulle skilja sig från de ickemuslimska kvinnorna så att de skulle lämnas i fred. Det skulle synas att de var fria kvinnor och inte slavinnor eller ickemuslimska kvinnor

    Alltså ren och skär rasism där man pekar ut en grupp som mindre värda, det vill säga de som inte tillhör islam och dessutom är kvinnor.

KommenteraAvbryt svar