Sverige hjälper somalier till Sverige och sedan tillbaks till Somalia

För två veckor sedan läste vi om att arbetsförmedlingen ska öppna ett kontor i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för att förbereda och hjälpa somalier till ett liv i Sverige. HÄR.

Nu ser jag på SVT Rapport 19:30 att Sverige ska öppna ett kontor i Somalia för att hjälpa somalier att återvända hem…

Först öppnar vi alltså ett kontor i Somalias grannland Etiopien för att det är för farligt ett arbeta och vistas i Somalia, två veckor senare är det så lugnt i Somalia så det går att ha kontor där och hjälpa alla de somalier som vill tillbaks till sina rötter och hjälpa sitt land. Herrejävlar,  Sveriges minoritetsregering måste vara en dröm för flygbolagen – världen största resebyrå.

-Pettersson undrar hur länge dårarna bland våra myndigheter ska få ha julafton och hoppas de som tjatat om att få hit somalierna betalar resan tillbaks till Somalia…

6 thoughts on “Sverige hjälper somalier till Sverige och sedan tillbaks till Somalia

 1. Ser på TV att Rädda Barnen kör en ny reklamkampanj i snyftstilen för fattiga barn i Sverige. Samtidigt går actionaid ut och vill att vi ska hjälpa flickor i Bangladesh till utbildning och ett värdigt liv. Detta kostar (att sponsra en flicka (och hennes familj) sju (7) kronor dagen. Tänk vad många vi skulle kunna hjälpa på plats istället för att ta hit dem. Vad kostar dessa ensamkommande skäggisar per dag?

  • Har också uppmärksammat detta, att Rädda Barnen
   fortsätter att köra denna kampanj, trots att dom blev
   på komna med byxorna nere, av uppdrag Granskning.
   där dom inte hade någon substans i sina påståenden,
   men det hindrar tydligen inte Batikhäxorna att fortsätta
   på samma tema.

 2. Förstår ni detta?
  Mannen i reportaget, som hade återvänt till sitt hemland, hade lämnat både fru och flera barn kvar i Sverige. Förmodligen anlände han också till Sverige en gång i tiden, efter att ha lämnat fru och barn i Somalia.

  Nu finns alltså frun och flera barn kvar i Sverige. Mannen lämnade ett jobb i Sverige och var därmed familjeförsörjare. Vem försörjer nu kvinnan och barnen i Göteborg? Ja visst ja…vi förstås. Annars är det vanligt att somalier skickar svenska skattepengar till anhöriga i Somalia. Kan de då inte tacka för senast och skicka pengar från Somalia till anhöriga i Sverige?

  Nu är det bevisat att områden i Somalia är lugna, beboeliga och i stort behov av uppbyggnad. Det borde få flyende somalier att söka sig dit och inte resa flera hundra mil till det kalla och mörka Sverige.

 3. Det blir ändå billigare i längden med ett rejält återvändarbidrag, kanske ett halvårs socialbidrag.

  Men vem fan tror att svenskar kan hjälpa somalier i Somalia.

Kommentera