Dödsskjutning mitt på blanka dagen….

Uppdatering 2013-02-22: Saleh Hadri, 45, och syrisk medborgare häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för det så kallade “taximordet”. Han har under ett drygt år befunnit sig i Egypten och på så vis hållit sig undan den svenska rättvisan. Han är misstänkt för att i november 2011 ha skjutit ihjäl gängledaren Alex Akbar Ghara Mohammadi.

Hadri har varit häktad i sin frånvaro och efterlyst i 15 månader. Han har under tiden hållit sig gömd i Egypten innan han valde att åka till Sverige och anmäla sig själv. Själv påstår Hadri att han är oskyldig för annars skulle han aldrig anmält sig själv, man kan undra varför han drog iväg då eller om risken att gripas i Egypten och utlämnas till Syrien har något med saken att göra.

 Uppdatering 2012-01-09: En 40-årig man har anhållits i Malmö misstänkt för inblandning i mordet på en 31-årig man på ett taxikontor den 24 november. Kort efter skjutningen anhölls mannen tillsammans med en 25-årig kvinna. Båda frigavs senare och då sades det att 40-åringen inte längre var misstänkt för mordet.

En 44-årig man är häktad i sin frånvaro. Han har tidigare ringt till polisen och lovat överlämna sig, men har inte gjort det.

Som kuriosa kan nämnas att den mördade Alex Akbar Ghara Mohammadi är son till Feri Ahmad Ghara Mohammadi som knivhögg en annan av sina söner på sin dotters bröllop på Trollenäs slott, Eslöv. Läs HÄR

Uppdatering 2011-12-05: Saleh Hadri 44, bilden, jagas för mordet på gangsterledaren Alex Ghara Mohammidi, bilden längst ned.

Utredarna arbetar nu för att få honom internationellt efterlyst. – Vi har en del som tyder på att han har lämnat landet, säger åklagare Lars Morand. Brödraskapet Wolfpacks ledare Alex Ghara Mohammidi sköts ihjäl inne på en taxifirma i Malmö den 24 november i år.

Polisen misstänker att motivet till mordet finns i en infekterad ägartvist i taxifirman och att Alex Ghara Mohammidi sköts ner för att han försökte ta över ett delägarskap i verksamheten. Nu jagas Saleh Hadri, 44, misstänkt för skjutningen. Även han har intressen i taxiverksamheten.

– Han har någon form av roll men dokumentationen av verksamheten är inte riktigt så som vi är vana vid, säger utredaren Dan Granvik.

Uppdatering 2011-11-24 18:47: Den 31-årige Alex Akbar Ghara Mohammadi, ledaren för det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack dödades på torsdagen i en fastighet på Emilstorp industriområde. Ett flertal personer ska ha bevittnat händelsen men ännu finns ingen misstänkt gärningsman.

Brödraskapets Wolfpacks Alex Akbar Ghara Mohammadi mördades inne i Taxi 23:s lokaler, ett bolag ökänt för förare som knappt hittar och inte talar svenska. Familjen är från Iran och är shiit-muslimer och har kontakter med källarmoskén Al-Muntadar i Malmö där lokala s-politiker som kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj (S) och Illmar Reepalu (S) fjantade runt och i utbyte mot röster lovade hjälpa till med fler moskéer innan valet i september förra året.

Det var gangsterns pappa, den 52-åriga Feri Ahman Ghara Mohammadi, som knivskar en annan av sina söner på dotterns bröllop på Trollenäs slott i Eslöv i somras.

Alex Mohammadi satt häktad för knivmordet på Ziki Dobreva, en serb som drev en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Alex och sex andra Wolfpacks greps men släpptes i brist på bevis.

Alex Mohammadi var även misstänkt för inblandning i en skottlossning på Munkhättegatan i Malmö i oktober 2010. Två män i en bil blev då beskjutna med ett automatvapen. Alex Akbar Ghara Mohammadi och en 24-årig medlem i Wolfpack begärdes häktade för skottlossningen men bevis saknades. Så de trevliga kulturberikarna släpptes.

Läs HÄR om hans tidigare äventyr.

Tidigare: En person har skjutits vid en skottlossning i Malmö på Volframgatan. Länskriminalen och ett flertal polispatruller är på plats. Larmet till polisen kom strax före klockan 11. Polisen uppger att mannen, som inte är identifierad, har avlidit.

Mer information kommer….. det finns säkert ingen i Malmö som tvekar om att han är känd sedan tidigare eller hemska tanke är det kanske nu som en oskyldig fick sätta livet till i gangsterstaden Malmö?

Uppdatering….. Det är omfattande polisavspärringar. Länskrim är här och spårar med hundar och det finns poliser beväpnade med automatvapen. Teknikerna har just anlänt. Ett flertal vittnen ska ha sett händelsen. De förhörs nu av Länskriminalen som tagit över utredningen. Han har blivit skjuten inomhus. Det är en man i medelåldern men han är ännu inte identifierad.//

Uppdatering igen……..Den avlidne mannen är i 30-årsåldern och känd av Polisen. Förvånad, någon?

Uppdatering igen…….Det kriminella gänget Brödraskapets ledare i Malmö sköts till döds på Volframgatan på torsdagen.
Händelsen rubriceras som mord och i bakgrunden finns en infekterad konflikt om makten över en taxirörelse. Ett drygt tiotal vänner till 31-åringen, liksom minst en familjemedlem, samlades utanför akutintaget i Malmö vid lunchtid. Där posterades även ett par polispatruller, för att garantera säkerheten. Upprördheten bland vännerna var stor. Flera av dem bar gängtröjor med tryck från gänget Red and White Crew.

Sydsvenskan

polisen

57 thoughts on “Dödsskjutning mitt på blanka dagen….

  1. Berömvärt av dig Pettersson,att lägga ned ett så stort arbete på denne arabgangster…Hade Malmöpolisen och absurdska rättsväsendet gjort samma goda arbete,skulle möjligen Malmö sett annorlunda ut idag !

Kommentera