Paradisö med mörka moln

Zanzibar är en liten paradisö utanför Tanzanias kust som lockat långväga turister i många år.

Bakom kulisserna och dolt för den traditionella turisten växer sakta men säkert ett nytt hot upp, radikala islamister.

Förra helgen mördades öns katolska biskop och mordet är bara ett av flera på senare tid och öns politiker ser med oro på utvecklingen. På Zanzibar finns cirka 2 000 koranskolor och allt fler av dessa finansieras av wahhabister från Saudiarabien och Dubai, alltså samma länder som finansierar flera moskéer i Sverige.

De allt fler turisterna utgör föremål för wahhabisternas propaganda för sin mer intoleranta tolkning av islam och inte minst är det den kvinnliga klädseln hos de västerländska turisterna som upprör. Reportaget i Rapport har en kvinnlig reporter och hon bemöts med respekt av en av dessa wahhabister, då hon intervjun till ära klätt upp sig i mer passande kläder, fotsid klänning med en sjal över huvud och axlar.

USA försöker påverka den framväxande islamismen genom att bistå de traditionella koranskolorna med läromedel, allt för att förhindra nya rekryteringsbaser för den världsomfattande muslimska terrorismen.

zanzibar

Läs om nyheten på SVT:s webbsida

Se inslaget i Rapport

5 thoughts on “Paradisö med mörka moln

 1. Ja fast Svenska PK politiker sover i sitt lugna Bo,
  dom ser inga varningstecken någonstans, inte ens
  hos Tant Zania, som Tage Danielsson benämnde
  detta land, när han drev med den Svenska U-hjälpen!

 2. Det finns numera knappt några bantunegrer, som de kallar sig själva, kvar på den till mer än 99-procentigt muslimska befolkningen på ön Zanzibar och den lite mindre kryddön Pemba, som ligger ungefär på samma lattitud som Tanzanias näst största stad Tanga, vilken också har stor befolkning med muslimer i särskilda stadsdelar. Detta har jag sett på Googelkartor och även hört av den unga dam från fattiga byar vid Kilimanjaros sluttningar, ner mot höglandsplatån på ca 1 700 meter, som jag har hjälpt med studier sedan 2001, och som gick highschool utanför Tanga. Just nu går hon på en barnmorskeutbildning vid universitetet i den av politikerna utsedda huvudstaden, medan det allra mesta finns i miljonstaden Dar-Es- Salam. Hon hade kommit in på en utbildning vid universitetssjukhuset i Moshi staden som ligger närmast hennes hem, och där hon skulle ha gått en utbildning till farmacevt, något hon nog hade klarat, då hon haft goda betyg i kemi. Men jag fick ett mejl för en månad sedan, som jag inte haft ork att svara på än. Där hade hon fått lov på grund av platsbrist att slå detta ur hågen och fick istället den här utbildningen till barnmorska. Den unga damen blir nog 22 år i april, och hon är katolik, men det finns folk från Saudiarabien och andra ställen, som vill ändra skolorna till madrassas, alltså koranskolor. De är arga på att alla kan läsa och skriva av de från 30 och neråt. DE är ju utrustade med vapen, och dessa svin tar ingen hänsyn. Kanske vi ska skicka ner våra folkvalda folkparasiter, så de får se vad som stundar om vi inget gör.
  Och vi behöver folk i Afrika som är vänligt inställda. Inte dessa djävla as till islamister.

 3. Hörde av en bekant tanzanier att denna paradisö nu i princip har raderat ut de kristna som fanns kvar. Jag frågade om islamisternas försök att ersätta kristna skolor med madrassas (för de stackars niggerbarnen skulle räddas av de goda muslimerna) i inlandet. Han trodde inte att Tanzania skulle islamiseras men jag är tveksam.

Kommentera