15-åringar åtalas för övergrepp på skola

MALMÖ. Två femtonåringar åtalas för ett våldtäktsförsök på en minderårig flicka. Brottet, som ska ha skett på flickans skola, ses som grovt. En av 15-åringarna ska med hjälp av två minderåriga kumpaner ha gett sig på flickan och dragit in henne på en toalett på Oxievångsskolan i slutet av januari.

En stund senare ska även den andre 15-åringen ha anslutit. Enligt åtalet hindrade de gemensamt flickan från att gå därifrån och försökte få henne att utföra olika sexuella handlingar. En av pojkarna ska även ha hotat med att slå flickan om hon gick till polisen.

Dagen efter ska flickan ha hotats igen när 15-åringarna fått veta att händelsen blivit polisanmäld. Enligt åtalet gav de sig på flickan i skolan och försökte med hot få henne att inte prata mer med polisen.

Brotten är rubricerade som försök till grov våldtäkt mot barn, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.

Bedömningen har gjorts att de två 15-åringarna borde ha varit medvetna om att flickan var minderårig.

 – Jag menar att det bör bedömas som grovt eftersom det är flera gärningsmän, målsäganden har varit inspärrad plus att det har skett på hennes skola, säger åklagaren Johan Nilsson.

De minderåriga medgärningsmännens ärende har lämnats vidare till de sociala myndigheterna.

-Pettersson ser att ljugmedia som vanligt undviker att nämna gärningsmännen och det är känsligt eftersom båda bara är 15 år, födda 1997 men deras namn är muslimska…vi nöjer oss med efternamnen på grund av åldern, Channouf och Mohamad, även de två trettonåringar som var inblandade har svårstavade namn…så återväxten bland nysvenska våldtäktsmän verkar vara tryggad.

62 thoughts on “15-åringar åtalas för övergrepp på skola

  1. @Malmöbo
    Vad lite du vet men gapa verkar du kunna ändå. Gamla Engelska kolonier som Kenya och Tanzania är inte inblandade i några koloniala krig och har aldrig varit det heller, efter att de blivit fria länder. I båda dessa länder har det dessutom gått framåt de senaste 10-20 åren. De enda som brukar våld i Tanzania är muslimerna på deras gamla slavcentrum Zanzibar. Där har nämligen muslimerna jobbat sig upp till nästan 100 procent av befolkningen. De som varit där och arbetat från fastlandet, har demonstrerat för sina rättigheter, och av den muslimska polisen och deras milis skjutits till döds vid flera sådana tillfällen. Är du mot eller för fredliga demonstrationer Malmöbo?
    Numera så tvingar muslimer även fastlandsbefolkningen att konvertera och inför Sharialagar och Madrassas i det för yngre medborgare nästan hundraprocentigt läs- och skrivkunniga ungdomarna, så att analfabetismen kommer att återkomma, samma gäller för Kenya och där är släktingarna till den galne presidenten för USA, på väg att med hjälp av dårarna i Saudiarabien göra samma sak.
    Här kan du läsa på lite, så du inte är så okunnig nästa gång du ska debattera det här ämnet igen.

    Möt Obamas Wahhabitiska släktingar i Kenya del I-IV
    http://petterssonsblogg.se/2012/10/13/mot-obamas-wahabitiska-slaktingar/

    Biskop: Islamiseringen av Tanzania ökar lavinartat
    http://petterssonsblogg.se/2012/10/10/biskop-islamiseringen-av-tanzania-okar-lavinartat/

  2. Startar man krig efter krig som du och dina islamister gör så får man själv stå för konsekvenserna. Sen har jag sagt till dig så många gånger att du snart borde förstå det, att i krig är det inte vanligare med mord en annars. De som dör på grund av deltagandet i kriget på ett eller annat vis blir inte mördade, de stupar för det de gått i krig för. När det gäller palestinier, så talar ju inte dessa ens om när de går i krig med andra och de är de första att att bryta alla VAPENSTILLESTÅND, därför att de då känner att de lättare kan döda någon. Detta kan faktiskt kallas att mörda när man bryter mot vapenstillestånd, som är en av båda parter godkänd åtgärd. Tyvärr finns det få araber med eget ansvar. Det är därför dessa tomtar har så svårt att förstå demokratins betydelse.

  3. Den Palestinska konflikten har i förhållande till den tid den pågått, krävt förvånansvärt lite dödsoffer. Det finns det siffror på, som både israeliska och palestinska myndigheter har skrivit under på.
    Det är med dessa precis som med godsinförseln till hamas och Abbas administration att dokumenten har kontrasignerats.

  4. @Ali
    Vems fel är det att de muslimska unga männen inte får någon uppfostran. De flesta unga kvinnorna har ju så mycket förstånd att de håller sig från brott, fast de själva utsätts för våld av den egna familjen i rätt så hög grad. Det skulle vara intressant att höra vem du anser ha skulden för utebliven uppfostran, och vad man ska göra för att rätta till felet.

    • Jag kommer själv ihåg när jag var i den åldern. Mitt beteende påverkades av uppfostran i hemmet ( hemmiljön) , skolmiljön samt vännerna jag umgicks med. Jag tror att detta gäller alla ungdomar. O självklart kommer även personliga värderingar o personlighet in i bilden.

      Alla bär på ett ansvar. Främst handlar det om att ha en bra upofostran i hemmet o sedan gäller det för mig att ha stark personlighet för att klara av grupptryck o annat som sker utanför hemmet o som föräldarna inte ser. Att välja rätt vänner är också superviktigt.

      Jag fick en bra muslimsk uppfostran o har därför kunnat hålla mig borta från brott o annat skit.

      Det finns ungdomar som inte lyder sina föräldrar o som inte ens är rädda för guds straff o slm själva börjar dricka alkohol o knarka o hålle sig borta från guds regler. Ja dem råkar illa ut o riskerar att skada andra. O det är just dem som ni lyckas peka på. Folk som hållt aig långt bort från islam

      • @Ali
        Med andra ord finns där alltså inget annat att göra.än att skicka hem dessa värdelösa individer, så att de alla får en islamsk uppfostran, föräldrar, syskon och själva brottslingarna. Hoppas att du vågar stå för den uppfattningen!

      • Olli. Det finns ju Moskeer här 🙂

        Olli. Jg har redan sagt att jag tycker att vissa grova brott ska leda till utvisning av brottslingarna. Det står jag för

      • Är det den muslimska uppfostran som gör att det ser ut som det gör i den muslimska världen Ali?

        Jag har frågat dig förut men aldrig fått något svar. Var bråkar muslimer med kristna, judar, ateister, buddister, hinduer och andra muslimer? Varför bråkar muslimer med kineser, ryssar, thailändare, europeer, afrikaner, israeler och andra muslimer? Varför bråkar muslimer från Gibraltar till Filippinerna? Är det för den fina muslimska uppfostran de fått?

      • Du har redan fått svar på detta. Det beror på att så många krigar o hugger mot islam. Kolonialiseringen, usas massmördande av muslimer, hela israel som kom o förstörde. Det är ju israelerna som massmördade palestierna o inte tvärtom. Och det vet både du o olli.

      • Ali, är det USA och Israels fel att muslimer mördar buddister i Thailand, att muslimer är osams med kineser, att muslimer river kyrkor i södra Europa, att israeliska araber absolut inte vill ha ett palestinskt styre, och att du är på den här bloggen som du hatar?

        Sluta skyll på andra och ta ansvar och ge mig sedan ett enda exempel på en islamsk stat som fungerar bra och där minoriteter inte förtrycks.

        Du har aldrig någonsin svarat på någon fråga Ali, du gör som alla muslimer och skyller på andra.

      • Pettersson. Kanske inte. Men om buddister mördar o förföljer muslimer så är det buddisternas fel. Eller menar du att buddisterna inte mördar o förföljer muslimer? Om buddisterna får hjälp av israel eller usa hat jag ingen aning om.

        Pettersson. Inget muslimskt land är helt befriat från den utländska inblandningen. Men det kommer förr eller senare

      • I de länder, där det råder krig och elände är ett europeiskt land inblandat. Läs lite, skaffa kunskap. Länder där kolonisering av England och Frankrike varit är det fortfarande krig på ett eller annat sätt. Har ni hört ”divide and rule”. Det är västvärlden som har skapat grunden och förutsättningar till att det finns krig i Mellanöstern och afrikanska länder. Och för det får civila sätta sina liv för varje dag.

      • Ja, o det var inte länge sedan som europeer massmördade varandra. O fortfarande lägger frankrike, italien, britterna, amerikaner o isarler sina förstörande händer i allt. O låtsas vara oskyldiga o demokratiska. Bubblan kommer dock att spricka.

      • Problemet är också att dessa kolonialmakterna tagit afrikas o de muslimska länderna naturtillgångar samtidigt som svälten hos ursprungsbefolkningen dominerat. Främst i afrika. De har anliat krigsherrar som använta barnsoldater o mördat civila.

        Varför inte ge liten del av oljan till folket?
        Det är otroligt sjukt. Kollar precis på Aljazeera om just detta.

  5. Malmöbo. Ditt svar nedan säger att islam ser allvarligt på sådana brott. Vissa här vill inte erkänna att hårdare straff är en effektiv metod mot dessa brott.

    SD har dock upptäkt detta. De hittar inspiration från islam men vägrar att erkänna det. De har upptäkt att hårdare straff är en del av lösningen på vardagsbrotten.

  6. Jag märker att ”Malmöbo” önskar att svenska fängelser dukar upp ett smörgåsbord med rätter för att tillfredsställa alla kriminella som sätter sig till bords. Uj, tänk att det finns stackare bakom lås och bom som kanske inte gillar maten som bjuds. Fundera istället över orsaken till varför de sitter där de sitter och hur många oskyldiga som drabbats av deras brottsliga handlingar.

    • Stefan K
      Jag önskar inte brottslingar nåt väl, jag vill att de bestraffas för de brotten de har begått. Straff som markerar klart och tydligt att det inte är ok att döda/våldta/råna/snatta. Straff som gör att om en annan tänker begå ett brott ska hen tänka 1000 ggr innan hen vill begå det brottet. Men jag vill samtidigt inte att någon ska förnedras eller kränkas. Idag får fångar eget rum med tv, radio, tidningar gym ja allt som jag och du har tillgång till i det fria. Jag tycker personligen att det ska märkas att man är inlåst, att man ska ångra det man har gjort. Man ska straffa de för det de har gjort, inte kränka de eller förnedra pga av härkomst eller tro.

      • Freja ditt hat o din blindhet är väl synliga. Jag har alltid sagt till er att jag aldrig behövt ljuga för att bemöta era vaga o hatiska argument. Du kan samla ditt hatgäng o leta i mina hundratals kommentarer. O jag vill att du ska peka på en lögn i stället för att ropa o gapa varje gång du inte kan bemöta mina argument

    • Ali, om SD sprider så många lögner då kanske du kan tala om för mig varför så många imamer jobbar på svenska fängelser och varför det protesteras mot fläskkött på våra fängelser?

      • Freja
        Kan du tala om för mig o ge en logisk anledning till varför man ska äta nåt man inte tycker om det finns alternativ till annan kost? Som dessutom är mycket billigare?

      • Malmöbo: VEM tycker inte om fläskköttet? och tycker man inte om något så låter man bli att äta, man KRÄVER inte ändrad kost, särskilt inte om man sitter i fängelse dömd för brott. Så vem är det som inte vill ha fläskköttet? Imamerna som jobbar där? och varför behövs alla dessa imamer i våra svenska fängelser?

      • Freja. Imamerna behövs där för att experterna på kriminalvården har upptäckt att islam håller borta folk från brott. Imamens uppgift är att lära ungdomarna vad som är rätt o fel. Ungdomarna har inte fått den förmånen innan o därför har deras liv gått snett.

    • Jag är inte muslimhatare. Du får tro på vad du vill. Jag är islamisthatare. Jag hatar alla våldsamma ideologier. Islam är inte en religion. Det är en ideologi.
      Men det är väl ok för dej att jag tycker så?
      Du respekterar min åsikt och jag din.

      • @evamarie
        Är det jag eller Malmöbo som är trög?
        😉
        Men jag tar tillbaka att islam är en ideologi. Det är en totalitär ideologi!

      • Cathrin, klart som korvaspad att det är mussemalmöbon som inte har alla imamer i kanoten 😉
        Du har helt rätt islam är en totalitär ideologi, fy faan.

      • Nix, malmöbo har just hittat hit och islamsinfo är samma som ali. Förövrigt är dom säkert inte imamer men lika fullt totalt förvirrade ändå. Två personer som vill ha ett muslimskt Sverige, dom gillar inte oss och dom gillar inte Sverige men biter sig fast som iglar.

      • Imorgon lägger jag ut ett inlägg som handlar om ett samtal jag hade idag med en muslim. Total förvirring eller så står det helt klart. vi är ett vi och dom där dom inte passar in i vårt land.

        Tack för länken Cathrin och du ska veta att jag har tipsat ali många gånger om Hjälpkällan men han är rätt otacksam.
        Vi kämpar dock på för hur många med vaneföreställningar mäktar vi med på våra gator?

      • Men vaa!??
        Vadå titta på Mellanöstern? Det är inget svar på min fråga? Läs frågan igen om du inte har förstått den. Hur vet DU att islam inte en religion? Och förresten tack för tipset om att lämna min tro, lite sent dock. Jag hittade det mitt sätt att leva för 5 år sen ;). Hoppas att du/ni också ska en dag inse det och börjar leva ett hederligt liv!

  7. Konstigt, enligt Ali så är detta förbjudet inom Islam, konstigt, alla muslimer här i Sverige verkar inte följa islams lagar då, verkar inte som om vi har några riktiga muslimer i sverige, så bra, då behöver vi ju inte heller, halal, moskéer, böneutrop m.m

    • Självklart är detta flrbjudet i islam.

      Men lilla söta freja förnekar det som är så uppenbart o tydligt. Pojkarna får inte ens ha frivillig sex med flickan eftersom sex före äktenskap är förbjudet.

      Freja. Vi moskefolket o vi troende o praktiserande muslimer är totalt underrepresenterade i brott.

      • Ni muslimer får inte ha sex före äktenskapet med andra muslimer nej, helt rätt. Med våldtäkt på en ickemuslim är väl inte haram? eller hur?

      • Men hur svårt är det? Om det är förbjudet att ha sex utan äktenskap så är våldtäkt inkluderade och mycket svårtbestraffade. Då har de begått brott både mot svensk lag och sharia. Svensk lag kanske ger de max samhällstjänst eller ungdomsvård. De förtjänar straffet sen är de tillbaka på banan igen och kanske våldtar någon som vi känner. Men islam ser mycket allvarligare på det och straffar de så mycket att de i fortsättningen inte ens tänker tanken att våldta någon. Va är bättre?

      • @malmöbo
        Ja våldtäkt är allvarligt inom islam.
        Så allvarligt att man straffar och stenar ( i Sverige stenar man inte, men knuffar från tex balkonger) offret!!

      • Och Cathrin
        Vet inte hur troende du är och hur mycket du har läst i Bibeln. Har du tillgång till en så läs gärna 3-5 Moseboken. Kanske tar lite tid men du bli mycket klokare. Annars Googla, står allt om stening och hur det har kommit till. O så läs Koranen, hitta en vers där Allah (Gud) beordrar stening eller annan påbud att stena nån.

      • @Malmöbo, du skrev om stening, jo det beskrivs i Bibeln, men saken är att vi praktiserar inte det som skrevs i GT längre. Jag hörde på Uppdrag granskning hur en imam berättade att muslimer skall inte anpassa sig efter modern tid utan man skall anpassa sig efter när koranen skrevs, dvs på 600-talet. Att dra upp vad som står i bibeln är ju bara patetiskt det är ju fullständigt irrelevant. vad som är relevant är att muslimer än idag stenar kvinnor helt godtyckligt. kommentera gärna också dagens inlägg om antisemitism i Danmark. Islam – Nej Tack!!!!!

      • Cathrin
        Tack för ditt svar, jah visste att folk med IQ under 60 ( har satt ribban lägre i denna blogg) kan inte svara på vanliga frågor. Och Freja vf sla jah bry mig om va en imam säger..jag jag har fått en hjärna som jag kan själv TÄNKA och skilja imamens propaganda och koranens sanna ord. Och den egenskapen är du befriad ifrån, därav dina slutsatser och syn på allt.

      • @ malmöbo, jasså du? kan du tala om för mig några moderna värderingar som muslimer lever efter då? Att täcka sina kvinnor att bestämma vilka barnen skall gifta sig med att slå sina fruar etc är varken modernt eller civiliserat. Och apropå IQ jag har ett konstaterat IQ på 121 som kan bevisas hur stå det till med den fronten hos dig? Det är även veteskapligen bevisat att människor från MENA har ett lägre IQ så du kanske inte skall kasta sten när du sitter i glashus eller?

      • @malmöbo
        Jag har överhuvudtaget inte svarat på din fråga så din åsikt om min IQ bortser jag ifrån 😮
        Vi kan ju (återigen) bara konstatera att vi lever under helt skilda uppfattningar du och jag. Islam hör inte hemma i väst.
        Punkt.
        Ha en trevlig helg.

KommenteraAvbryt svar