Krönika: Ett avhugget katthuvud i cyberrymden

I lördagens Södermanlands Nyheter handlade hela löpsedeln om ett avhugget katthuvud i cyberrymden och i tidningen fanns en krönika skriven av SN:s kriminalreporter Roger Sundberg.

Petterssonsblogg.se har vi en tid haft en bild på en ung man som poserar på en bild med ett avhugget katthuvud och när SN skrev en notis om att en polisanmälan mot en man i Vagnhärad som påstås vara den på bilden tog vi upp det igen.

På SN var det först inte möjligt att kommentera artikeln, sedan gick det bra och en hel del kommentarer kom in, ingen av de jag såg var ovettig men framåt eftermiddagen valde SN att ta bort möjligheten att kommentera samt ta bort alla tidigare kommentarer.  Märkligt förfarande.

I lördagens SN skriver kriminalreportern Roger Sundberg om att bilden gett upphov till mängder av inlägg på främlingsfientliga hemsidor.

SN verkar tro att bilden som egentligen är flera stycken cirkulerar på nätet för att pojkarna som slaktade och flådde katten var halvmörka och att blonda pojkar hade kunna gjort detta utan reaktion. Det säger mer om SN än om verkligheten, jag hade i varje fall publicerat bilderna även om det var Rasmus på Luffen eller Emil i Lönneberga som poserade med ett avhugget katthuvud.

Sedan kommer det intressanta, SN skriver att med stor sannolikhet är kopplingen mellan bilden på nätet och polisanmäl korrekt men att det är ytterst osannolikt att personen på bilden skulle komma från Vagnhärad. Självklart kommer han inte från Vagnhärad, men frågan är om han bor där.

Man kan undra varför kriminalreporter på SN tycker det är ytterst osannolikt att personen på bilden med katthuvudet befinner sig i Vagnhärad, Södermanland, Sverige. Bara år 2012 beviljades 111 000 uppehållstillstånd i vårt land, över 90 % av dem saknade giltiga id-handlingar och att det bland alla dessa finns säkert ett och annat rötägg som krigsförbrytare, våldtäktsmän och kanske också en och annan kattmördare, det vore naivt att tro något annat.

Bilderna på kattmordet ser ut att vara tagna i Tunisien och där började den ”arabiska våren”. Vi såg bilder på 1000-tals människor som flydde från hela Nordafrika i risiga båtar, de flesta unga män, många av dessa nådde Sverige och när de sedan poserar på sina Facebooksidor i ett snörikt landskap med granar och björkar i bakgrunden så låter det inte helt otroligt att en av dem hamnat i Vagnhärad men det vet vi inte ännu, vi vet heller inte om de slaktade katten för att de tyckte det var kul eller för att de var hungriga, vi vet inte ens om det var olagligt att slakta katter där det skedde…däremot vet vi att SN är bra på att dölja sanningen när det är nysvenskar inblandade i något mindre lämpligt.

-Nåväl Pettersson är en amatör och överlåter åt er att avgöra om det är samma person på bilderna. Den vänstra är tagen i Tunisien och den högra i Vagnhärad, Södermanland, där det även bor en kille med samma namn som den med katten men det är ytterst osannolikt säger SN…

Katten Vagnhärad

10 thoughts on “Krönika: Ett avhugget katthuvud i cyberrymden

  1. Ingenting säger att han bor i Vagnhärad, men det är dit som pengarna betalas. Hur många identiteter denna man har vet ingen.
    Ingen i rättsstaten Sverige verkar bryr sig längre.

    Att döda en katt eller slå ett järnrör i huvudet på en gammal dam för några hundralappar verkar vara på ett ut.

    Vapen från skötsamt, inte skjutsamt :-), folk skall samlas in och förverkas.

    Inom ett par år kommer mina största önskningar att slå in och det rosenröda fluffiga molnet med gröna snören kommer att spricka.

    Då är det upptakt till val och världens ögon kommer att nagelfara pajaslandet Sverige. Tyvärr är det sant att jag numer kallar det så.

    Jag avsäger mig härmed min ed och soldaterinran. Jag ställer inte upp för Sverige längre.

    Jag krigar gärna för min Konung och familj, men inte för detta system som nu gäller. Jag orkar inte mer. Jag säljer allt jag äger och drar härifrån, som alla andra med självbevarelsedrift gör.

    Kanske nån intellektuell arab skriver en bok om 100 år om hur Sverige enkelt böjde sitt otrogna huvud mot Mekka.

    Lite grann som Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna”…..

    Den kommer givetvis inte spegla svenskar umbäranden, utan hur enkelt, blodlöst och listigt Allah hade visat vägen för fredens folk till ett sånt rikt land.

    De utvandrande svenskarna får ta sin sista månadslön och svälta sig fram till en ny framtid i ett redan pressat samhälle på en annan del av jordklotet.

    Givetvis kommer vi att mötas med skepsis. Vi är ju trots allt från det galna landet där uppe bland snö och is.

    Vi är ju landet som blev terroristers svalkande oas.

    Kungliga biblioteket och alla dokumentationer lagrade från 1000-talet kommer att brännas på jordklotets mest glädjefyllda Eid-fest runt 2031.

    Varför?

    Så många frågor och så få svar.

    Var tog demokratin vägen?

    • Vad är det som får Dig att tvivla på att hamza inte bor i, eller har anknytning till, Vagnhärad?
      Han har själv lagt upp ett foto på sig själv nedanför Trosa skidbacke (nära Vagnhärad) den 11 jan. 2013 på sin Facebooksida.
      Polisen anger att de förhör en man från Vagnhärad.
      Du påstår själv att ”det är dit pengarna betalas”.
      En lägenhetsinnehavare i Vagnhärad har namnet hamza.
      Jag vet att Pettersson innehar en privat bild med hamzas namnskylt på en adress i Vagnhärad, men väljer att inte publicera den i nuläget, eftersom vi inte bedriver personförföljelse.

      Det finns fakta som inte ens Flashback vet i ärendet…

      I övrigt instämmer jag till innehållet i Din kommentar…

  2. Det torde vara omöjligt att förneka likheterna men SN är duktiga på att förvränga sanningen?

  3. Det skulle vara gött och stå där med Hamzas huvud istället för den oskyldiga kattungens. Hamza kanske har förtjänat att halshuggas, men inte katten. Hamza kan ju vara en av dem som efter vad andra från den båten påstod, att ca 7-10 kvinnor kastades överbord då det var för trångt.
    Det var på en av båtarna förra våren från Tunisien till den lilla italienska ön Lampara. jag vet dock inte om det var sant eller inte. Dock skulle det inte förvåna mig det minsta, för Mena-idioterna borde vara inlåsta eller gå i fotbojor hela livet.

  4. Den vintriga bilden på Hamzas hemsida är tagen 130111, utanför klubbstugan nedanför Trosa slalombacke, som ju ligger nära Vagnhärad.

    Utan att avslöja alltför mycket, skulle jag, som kattägare, inte släppa ut min katt på Biblioteksgatan, mittemot Vagnhärad C, om jag är rädd om katten…
    Men Hamzas släktingar? med samma namn på dörren kanske är djurvänner, vad vet jag?

  5. ”Det är ytterst osannolikt att personen på bilden skulle komma från Vagnhärad” Ja det kan till och med en tvååring avgöra. Personerna i fråga kommer helt klart från en sydligare nejd men tiotusenkronorsfrågan är om kattslaktarna uppehåller sig i riket i skrivande stund.

  6. Ja dessa otroligt enfaldiga PK journalister,
    som till varje pris , ska linda in dessa idioters
    beteenden i bomull

  7. SN SnevridnaNyheter

    Ännu en tidning som gör allt de kan för att Sverige ska brinna lite mer, svälta lite mer, mördas lite mer, mer av allt som ingen vill ha, men det är bra tider för en tidning om PK tidnngarna finns i ett land som det alltid är problem hot ,våld,mord så kan de alltid skapa feta lockande rubriker som säljer.

    Det är deras agenda, få Sverige i obalans för att säkra eras eget levebröd på våran beskosnad.

  8. De på SN är då för underbara.
    Tidningen som en gång i tiden var läsvärd chanserar allt mer.
    SN skriver själva en artikel om den avhuggna katthuvudet och att en person från Vagnhärad är misstänkt. Bilden visar man inte (bra i sig), trots att den finns att tillgå över hela nätet. Sedan drar man valsen om att detta bara florerar på ”främlingsfientliga sidor” (vilket i sig är en lögn) och då plockar man sonika bort kommentarer som skrivits och minns jag inte fel var allmänheten lika förbannad när den berömda svanen i Slottsdammen hittades halshuggen.
    Nej, den tidningen köper jag aldrig mer.

Kommentera